Fix: Finner ikke navnet på Intel ICD OpenGL-driveren

Noen Windows-brukere har mottatt " Kan ikke finne navnet på Intel ICD Open GL-driveren " når de åpner et spill, Google Chrome eller et annet program som bruker Open GL ES . I de fleste tilfeller oppstår problemet etter at brukeren har oppgradert til Windows 10 fra en eldre versjon. I noen tilfeller ender oppgraderingsprosessen med å installere en inkompatibel HD Intel-driver som produserer feilen.

Her er en rask liste over applikasjoner og spill som er kjent for å være i konflikt med disse endringene, og gir feilen " Finner ikke navnet på Intel ICD Open GL-driveren" :

 • Google Chrome
 • Nvidia Kontrollpanel
 • Nvidia GeForce Experience
 • Avansert Arduino telemetri og datavisualisering
 • Opprinnelse
 • Gephi for hjemmearbeidsformål
 • GeoGebra Classic
 • Ultima Online
 • Net Vu Observer
 • Wakfu (Steam-versjon)
 • Tibia
 • Battle.net
 • OSU!

Hvis du for øyeblikket har å gjøre med feilen " Finner ikke navnet på Intel ICD Open GL-driveren" , kan metodene nedenfor hjelpe. Vi har klart å identifisere noen potensielle løsninger som løser problemet for brukere i en lignende situasjon som deg. Følg løsningene nedenfor i rekkefølge og se hvilken som klarer å løse problemet ditt.

Metode 1: Laste ned den nyeste Intel Graphics Driver-versjonen

Heldigvis hoppet Intel ganske tidlig på dette problemet, så akkurat nå har vi allerede en levedyktig løsning som har blitt bekreftet av mange problemer. Den siste nye driverlinjen (15.46) inneholder hurtigreparasjoner som spesifikt adresserer dette problemet. Før du gjør noe annet, må du installere denne driveren og se om den klarer å løse problemet.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Gå til denne lenken (her) og last ned installasjons kjørbar.

 2. Åpne den kjørbare filen og følg instruksjonene på skjermen for å installere den nyeste Intel-grafikkdriverversjonen.
 3. Start datamaskinen på nytt og se om feilen “ Finner ikke navnet på Intel ICD Open GL-driveren ” er fjernet ved å åpne programmet som tidligere viste problemer.

Hvis denne metoden ikke løste problemet ditt, flytt ned til metode 2 .

Metode 2: Endre applikasjonsversjonen til PC-arkitekturen

Andre brukere har rapportert at den skyldige ikke er identifisert som en driverkompatibilitet, men som en inkompatibilitet med versjonen av applikasjonsarkitekturen.

For å være klarere, feilen “ Finner ikke navnet på Intel ICD Open GL-driveren

kan også oppstå hvis du prøver å åpne et program som er designet for å kjøre på 32-bits systemer fra en 64-bits datamaskin. Det samme gjelder omvendt, selv om sannsynligheten er mye mindre.

Med dette i tankene, la oss undersøke om operativsystemarkitekturversjonen din tilsvarer applikasjonsbitversjonen. Her er en rask guide gjennom det hele:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-kommando. Skriv “ cmd ” og trykk Enter for å åpne et ledetekstvindu .

 2. I Ledetekst skriver du inn følgende kommando og trykk Enter :

  wmic os få osarkitektur

 3. Du vil kunne se den brukte arkitekturen direkte under OSArchitecture .

 4. Nå som du kjenner OS-arkitekturen, må du sørge for at applikasjonen du prøver å åpne har den nødvendige bitversjonen. Hvis ikke, avinstallerer du den og installerer riktig versjon på nytt.
 5. Når du har sørget for at programversjonen er riktig, må du starte datamaskinen på nytt og se om applikasjonen klarer å kjøre ved neste omstart.

Hvis du fortsatt sliter med problemet, gå ned til den endelige metoden.

Metode 3: Rulling tilbake til en eldre Intel Graphic driverversjon

Hvis de to første metodene ikke var nyttige, er det ganske mulig at den generelle hurtigreparasjonen som ble gitt ut av Intel, ikke gjelder for din situasjon, og PC-produsenten din har ennå ikke gitt ut en spesifikk driveroppdatering for modellen din.

I dette tilfellet er den eneste levedyktige løsningen å gå tilbake til en eldre versjon som fungerte som den skal med datamaskinspesifikasjonene. Her er en rask guide til å gjøre dette:

 1. Gå til denne lenken ( her ) og last ned installasjonsprogrammet for Intel® Graphics Driver (versjon 15.40) i henhold til din Windows-versjon og OS-arkitektur.

  Merk: Selv om du kan eksperimentere med forskjellige versjoner fra Intels nedlastingssenter, er versjon 15.40 kjent for å være en av de mest stabile utgivelsene. Hvis du finner ut at denne driveren produserer den samme feilen " Finner ikke navnet på Intel ICD Open GL-driveren" , kan du eksperimentere med forskjellige eldre versjoner.

 2. Åpne installasjonsprogrammet og følg instruksjonene på skjermen for å installere den eldre Intel® Graphics Driver.
 3. Når driveren er installert, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet er løst, og at du kan åpne applikasjonen uten feilen “ Finner ikke navnet på Intel ICD Open GL-driveren” .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det