Fix: Audio Crackling Windows 10

Brukerne opplever lyden i Windows 10 'sprekk' når de spiller primært på grunn av interne systeminnstillinger. I sjeldne tilfeller er lydmaskinvaren til datamaskinen skyldige. I følge bruksrapporter var lydutgangen mye forvrengt og hadde en spesifikk "knitrende eller poppende" lyd når den ble brukt. Lyddriverne dine blir kanskje ikke oppdatert, eller prosessortilstanden må endres. Vi veileder deg trinn for trinn om hvordan du løser alle disse problemene og får lyden din til å gå på kort tid.

Løsning 1: Endring av minimum prosessortilstand

Minste prosessortilstand kan forårsake dette problemet. Windows 10 har en integrert strømsparingsprotokoll som minimerer bruken av prosessoren for å spare energi og forlenge batterilevetiden. Selv om dette kan være et pluss poeng for de fleste, kan det påvirke lydkvaliteten din direkte. Når prosessorbruken senkes, er ikke lydutgangen den samme, og du kan oppleve forvrengning og dårlig lyd. Vi vil prøve å sette minimum prosessortilstand til 100% og sjekke om dette løser problemet.

 1. Trykk på Windows + S- knappen for å få opp startmenyens søkefelt. Skriv “ Power and Sleep ” i dialogboksen og åpne det første resultatet.

 1. Når du er i strøm- og hvilemodusinnstillingene, velger du “ Avanserte strøminnstillinger ” -alternativet til høyre på skjermen.

 1. Du vil se forskjellige strømplaner som datamaskinen din har. Velg den du bruker, og klikk “ endre planinnstillinger ”.
 2. Et nytt vindu vil komme frem som består av detaljer som når du skal slå av skjermen osv. Ignorer alt dette og klikk på “ Endre avanserte strøminnstillinger ” nederst på fanen.

 1. Nå dukker det opp et lite vindu som består av forskjellige avanserte alternativer du kan endre. Naviger gjennom dem og finn “ Prosessorstrømstyring ”. Velg “ Minimum prosessortilstand ” fra underoverskriftene .

 1. Endre verdien fra 5% til 100% i begge tilfeller (på batteri og plugget inn).

 1. Lagre endringer og avslutt . Start datamaskinen på nytt og ikke endre datamaskinens strømplan. Hold det der vi gjorde endringene. Sjekk nå om lyden din har blitt bedre eller ikke.

Løsning 2: Endre lydformat

Windows har et alternativ for å endre lydkvaliteten i henhold til høyttalerne. Du kan stille inn CD-kvalitet, DVD-kvalitet eller Studio-kvalitet. Frekvensene varierer i alle disse alternativene tilsvarende. Maksimum er 192000 Hz med laveste 44100 Hz. Hvis du ikke har høyttalere av høy kvalitet, eller hvis høyttalerne ikke konfigureres riktig, kan innstilling av høy lydkvalitet føre til poppende lyd i lyden. Vi kan prøve å endre lydkvaliteten din og sjekke om problemet er løst.

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å starte Kjør. I dialogboksen skriver du inn " Kontrollpanel " for å starte applikasjonen.
 2. Når du er i kontrollpanelet, skriver du inn “ lyd ” i søkefeltet øverst til høyre på skjermen. Åpne alternativene for lyd avkastningen i søkeresultatet.

 1. Når lydalternativene er åpnet, klikker du på lydenheten som er koblet til datamaskinen din. Høyreklikk og velg Egenskaper .
 2. Velg kategorien Avansert øverst på skjermen. Her vil du se en del av " Standardformat ". Klikk på den og rullegardinmenyen vises.
 3. Velg CD-kvalitet (det første alternativet til stede) og lagre endringene.
 4. Det kan være lurt å starte datamaskinen på nytt selv om effekten er umiddelbar. Sjekk om problemet ditt er løst.

Merk: Du kan alltid prøve å endre lydformatene til forskjellige verdier og fortsette å sjekke om dette løste problemet ditt.

Løsning 3: Avinstallere drivere

Det kan også være et problem med at lyddriverne ikke er riktig installert eller er utdaterte. Drivere er kjernen i lydkvaliteten din. De videresender informasjon til høyttalerne dine og driver praktisk talt høyttalerne og produserer lyden. Vi kan prøve å oppdatere dem ved å installere dem på nytt og kontrollere om problemet blir løst.

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å hente Kjør-applikasjonen på datamaskinen din. Skriv “ devmgmt.msc ” i dialogboksen . Dette starter datamaskinens enhetsbehandling.

 1. Alle tilkoblede enheter til datamaskinen din vil bli oppført her i henhold til en kategori. Klikk på kategorien “ Lydinnganger og -utganger
 2. Høyreklikk på høyttalere og velg Egenskaper .
 3. Klikk på Driver-fanen øverst på skjermen. Her vil du se et alternativ for å avinstallere lyddriveren. Trykk på det.
 4. Nå vil Windows bekrefte handlingen din. Etter at du har bekreftet, blir driveren avinstallert fra systemet ditt.
 5. Start PCen på nytt Ved omstart vil Windows installere standarddriverne for høyttalerne dine.

 1. Gå over til lydalternativene akkurat som vi gjorde. Høyreklikk på høyttalere og åpne egenskapene .
 2. Klikk nå på alternativet " Oppdater driver ". Windows vil be deg om å installere driverne manuelt eller automatisk. Velg automatisk og la Windows søke og installere driverne.
 3. Sjekk om lydkvaliteten din ble bedre.

Løsning 4: Redigering av registeret

Vi kan endre registerinnstillinger på datamaskinen din og sjekke om det gir noen forbedring av lydkvaliteten. Lydbrikkesettet slås av etter en spesifisert tid med inaktivitet for å spare strøm og spare energi. Dette kan være den sannsynlige årsaken til poppelyden og den høye tonen. Du kan enkelt konfigurere dette ved å redigere registerinnstillingene.

 1. Trykk på Windows + R for å hente Kjør-applikasjonen. Skriv “ regedit ” i dialogboksen . Dette vil starte PC-registret slik at du kan redigere det deretter.

 1. Navigere til:

HKEY_CURRENT_USER \ Programvare \ Realtek \ RAVCpI64 \ Powermgnt

 1. Innstillingene er som følger:

Forsinkelsestid : Det er tiden i sekunder som utløser nedlasting av brikkesettet. Standardverdien er 10.

Aktivert : Dette alternativet aktiverer strømstyring. Standardverdien er 0. Du bør sette den til 1 for å deaktivere og forhindre at poppelydene kommer.

Bare batteri : Hvis strømstyringen din er aktivert, bør du sette denne innstillingen til 1 for å deaktivere strømstyringen bare når den bærbare datamaskinen er koblet til. Du vil fortsatt kunne høre poppelydene hvis den bærbare datamaskinen har batteri.

Løsning 5: Deaktivering av lydforbedringer og eksklusiv modus

Noen lyddrivere bruker forbedringer i et forsøk på å forbedre lydkvaliteten din. Hvis disse egenskapene ikke er kompatible, eller hvis CPU-en din blir overbelastet mye, kan dette føre til noen store problemer. Vi kan prøve å deaktivere lydforbedringene og sjekke at lydkvaliteten blir bedre. Ikke alle lyddrivere utfører denne funksjonen. De kan få fanen Forbedringer omdøpt til en lydblaster. I så fall kan vi prøve å deaktivere alle effektene til lyden.

Noen lyddrivere har også et problem med alternativet "Eksklusiv modus" som lar andre applikasjoner ta full kontroll over lydkortet ditt. Dette burde ikke være et problem, men det er verdt å prøve om dette løste problemet vårt.

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å starte Kjør. I dialogboksen skriver du inn " Kontrollpanel " for å starte applikasjonen.
 2. Når du er i kontrollpanelet, skriver du inn “ lyd ” i søkefeltet øverst til høyre på skjermen. Åpne alternativene for lyd avkastningen i søkeresultatet.
 3. Når lydalternativene er åpnet, klikker du på lydenheten som er koblet til datamaskinen. Høyreklikk og velg Egenskaper .

 1. Gå nå til fanen Forbedringer og fjern merket for alle forbedringene som er aktivert (du kan også merke av i boksen som sier "Deaktiver alle forbedringer").
 2. Velg deretter kategorien Avansert og fjern merket for den eksklusive modusen der applikasjoner har lov til å overstyre innstillingene. Lagre endringene og avslutt.

Merk: Hvis dette ikke medfører noen endring, kan du alltid slå alle disse alternativene på igjen.

Løsning 6: Kjøpe en USB til 3,5 mm adapter

Hvis du opplever poppelyder på de eksterne høyttalerne, kan det være mulig at lydkontakten din er skadet eller ikke fungerer som forventet. Du kan kjøpe en USB til 3,5 mm-kontakt. Du kobler den ene enden av kabelen til USB-sporet på datamaskinen, og enden blir koblet til lydenheten. På denne måten oppdager Windows automatisk at en ekstern høyttaler er koblet til, og vi kan omgå lydkontakten din på denne måten.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det