Slik løser du Runtime Error 429 på Windows 10 og tidligere versjoner

Kjøretidsfeil 429 er en Visual Basic-feil som ofte sees når du oppretter forekomster i MS Office eller andre programmer som avhenger eller bruker Visual Basic. Denne feilen oppstår når Component Object Model (COM) ikke kan opprette det forespurte automatiseringsobjektet, og automatiseringsobjektet er derfor utilgjengelig for Visual Basic. Denne feilen oppstår ikke på alle datamaskiner.

Mange Windows-brukere har rapportert om å ha opplevd det gjennom årene og gjennom mange forskjellige iterasjoner av Windows-operativsystemet som er utviklet og distribuert. I de fleste rapporterte tilfeller løper Run-time error 429 sitt stygge hodet mens den berørte brukeren bruker et bestemt program på sin Windows-datamaskin, og feilen resulterer i at det berørte programmet krasjer og lukkes brått.

Noen brukere har også rapportert å motta denne feilen når de prøver å kjøre applikasjoner / tilleggsprogrammer designet på VB, for eksempel de som er gitt av Bloomberg og Bintex.

Kjøretidsfeil 429 har vært årsaken til bekymring i de mange forskjellige versjonene av Windows som har eksistert, inkludert Windows 10 - den siste og beste i en lang rekke Windows-operativsystemer. De vanligste ofrene for Run-time error 429 inkluderer Microsoft Office-applikasjoner (Excel, Word, Outlook og lignende) og Visual Basic-sekvensskript.

Hele feilmeldingen som brukere som er berørt av dette problemet, leser:

" Kjøretidsfeil '429': ActiveX-komponenten kan ikke opprette objektet "

Når det er tilfellet, blir denne feilen noen ganger også referert til som ActiveX-feil 429 . Meldingen ledsaget av denne feilen gjør egentlig ikke mye i veien for å forklare årsaken til den berørte brukeren, men det er blitt oppdaget at kjøretidsfeil 429 nesten alltid utløses når det berørte programmet prøver å få tilgang til en fil som gjør det ikke eksisterer, har blitt ødelagt eller rett og slett ikke blitt registrert på Windows av en eller annen grunn. Filen applikasjonen prøver å få tilgang til er en integrert del av funksjonaliteten, så det å ikke få tilgang til den resulterer i at applikasjonen krasjer og spytter ut Run-time error 429.

Å fikse kjøretidsfeil '429': ActiveX-komponenten kan ikke opprette objektet

Heldigvis er det imidlertid mange som er berørt av Run-time error 429 kan gjøre for å prøve å kvitte seg med feilen og løse problemet. Følgende er noen av de absolutt mest effektive løsningene du kan bruke for å presse tilbake når du står overfor Run-time error 429:

Løsning 1: Utfør en SFC-skanning

En av de ledende synderne bak Run-time error 429 er systemfiler applikasjoner trenger for å fungere skikkelig, men som på en eller annen måte er ødelagt. Dette er hvor en SFC-skanning kommer inn. Systemfilkontrollverktøyet er et innebygd Windows-verktøy designet spesielt for det formål å analysere en Windows-datamaskin for korrupte eller på annen måte ødelagte systemfiler, finne eventuelle som eksisterer og deretter enten reparere dem eller erstatte dem med hurtigbufrede, uskadede kopier. Hvis du prøver å bli kvitt Run-time error 429, er det absolutt et første skritt i riktig retning å kjøre en SFC-skanning. Hvis du ikke er kjent med prosessen med å kjøre en SFC-skanning på en Windows-datamaskin, følger du bare denne veiledningen .

Løsning 2: Registrer den berørte applikasjonen på nytt

Hvis du bare kjører på kjøretidsfeil 429 mens du bruker et spesifikt program på datamaskinen din, er det ganske sannsynlig at du har blitt offer for problemet bare fordi det aktuelle programmet ikke er riktig konfigurert på datamaskinen din, og derfor forårsaker problemer. Dette kan raskt løses ved ganske enkelt å registrere det berørte applikasjonen på nytt på den automatiserte serveren som Windows-operativsystemet har, hvoretter alle problemer skal løses alene. For å registrere det berørte programmet på datamaskinen din på nytt, må du:

 1. Forsikre deg om at du er logget på en administratorkonto på Windows-datamaskinen din. Du trenger administrative rettigheter for å registrere et program på nytt på datamaskinen din.
 2. Bestem den komplette filstien for den kjørbare applikasjonsfilen (.EXE-filen) som tilhører applikasjonen som er berørt av dette problemet. For å gjøre det, bare naviger til katalogen på datamaskinen det berørte programmet ble installert på, klikk på adresselinjen i Windows Utforsker- vinduet, kopier over alt den inneholder til et sted du enkelt kan hente det fra når du trenger det, og legg til navnet på filen og filtypen til slutten av filstien. For eksempel, hvis det aktuelle programmet er Microsoft Word, vil hele filbanen se ut som:

  C: \ Program Files (x86) \ Microsoft Office \ Office12 \ WINWORD.EXE

 3. Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Kjør- dialog.
 4. Skriv inn eller kopier over hele filbanen for den kjørbare applikasjonsfilen som tilhører applikasjonen som er berørt av Run-time error 429, etterfulgt av / regserver . Den endelige kommandoen skal se ut som:

  C: \ Program Files (x86) \ Microsoft Office \ Office12 \ WINWORD.EXE / regserver

 5. Trykk Enter .
 6. Vent til den aktuelle applikasjonen blir registrert på nytt.

Når applikasjonen har blitt registrert på nytt, må du starte og bruke den og sjekke om kjøretidfeil 429 fortsatt vedvarer.

Løsning 3: Registrer filen på nytt angitt av feilmeldingen

I noen tilfeller spesifiserer feilmeldingen som brukerne ser med Run-time error 429, en bestemt .OCX- eller .DLL-fil som det berørte programmet ikke fikk tilgang til. Hvis feilmeldingen spesifiserer en fil i ditt tilfelle, er den spesifiserte filen ganske enkelt ikke riktig registrert i datamaskinens register. Omregistrering av den angitte filen kan bare være alt du trenger å gjøre for å bli kvitt Run-time error 429. For å registrere en fil på nytt i datamaskinens register, må du:

 1. Lukk alle åpne applikasjoner.
 2. Forsikre deg om at du har det fulle navnet på filen som er angitt av feilmeldingen notert et trygt sted.
 3. Hvis du bruker Windows 8 eller 10, høyreklikker du ganske enkelt Start-menyknappen for å åpne WinX-menyen og klikker på Kommandoprompt (administrator) for å starte en forhøyet ledetekst som har administratorrettigheter. Hvis du bruker en eldre versjon av Windows, må du imidlertid åpne Start-menyen , søke etter “ cmd ”, høyreklikke på søkeresultatet med tittelen cmd og klikke på Kjør som administrator for å oppnå samme resultat .
 4. Skriv regsvr32 filnavn.ocx eller regsvr32 filnavn.dll i den forhøyede ledeteksten , og erstatt filnavnet med det faktiske navnet på filen som er angitt av feilmeldingen. For eksempel, hvis feilmeldingen spesifiserte vbalexpbar4.ocx som filen som ikke var tilgjengelig, vil det du skriver inn i den forhøyede ledeteksten se ut som:

  regsvr32 vbalexpbar4.ocx

 5. Trykk Enter.

Vent til den spesifiserte filen blir registrert på nytt med datamaskinens register, og sjekk deretter om du har klart å bli kvitt Run-time error 429.

Løsning 4: Installer Microsoft Windows Script på nytt (kun for brukere av Windows XP og Windows Server 2003)

Formålet med Microsoft Windows Script på Windows XP og Windows Server 2003 er å la flere skriptspråk fungere samtidig i perfekt harmoni, men en mislykket, ufullstendig eller ødelagt installasjon av verktøyet kan resultere i en rekke forskjellige problemer, Kjøretidsfeil 429 å være en av dem. Hvis du opplever kjøretidsfeil 429 på Windows XP eller Windows Server 2003, er det en god sjanse for at du bare løser problemet ved å installere Microsoft Windows Script på nytt. Hvis du vil installere Microsoft Windows Script på nytt på datamaskinen din, kan du bare:

 1. Klikk her hvis du bruker Windows XP, eller her hvis du bruker Windows Server 2003.
 2. Klikk på Last ned .
 3. Vent til installasjonsprogrammet for at Microsoft Windows Script blir lastet ned.
 4. Når installasjonsprogrammet er lastet ned, navigerer du til katalogen det ble lastet ned til og kjørte det.
 5. Følg instruksjonene på skjermen og gå gjennom installasjonsprogrammet helt til slutten for å kunne installere Microsoft Windows Script på datamaskinen.

Når du har riktig installasjon av Microsoft Windows Script på datamaskinen, må du sjekke om kjøretidsfeil 429 fortsatt vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det