Hva er NVIDIA Virtual Audio, og hva gjør det?

Nylig har vi mottatt mange spørsmål angående NVIDIA Virtual Audio og dets bruk i Windows-operativsystemet. Denne NVIDIA-komponenten ser ut til å bli levert med alle grafikkdriverne til NVIDIA-grafikkort og også med andre NVIDIA-produkter og programvare som brukes og installeres av brukerne.

Denne avspillingsenheten har også en oppføring i Enhetsbehandling der den er tilstede som en driver under kategorien Audio Controllers. I denne artikkelen vil vi undersøke hva denne modulen er og hva som er hovedoppgaven. Vi vil også konkludere med om det er trygt å avinstallere det fra datamaskinen din eller ikke.

Hva er NVIDIA Virtual Audio?

I henhold til forskjellige brukerrapporter og vi eksperimenterte på våre egne PCer, kom vi til at NVIDIA Virtual Audio er en programvarekomponent som brukes av NVIDIA selv når systemet ditt kobles til eller brukes med SHIELD-modulen eller til en annen utgangskomponent med høyttalere. Vi vil gå over hva SHIELD er på bare et sekund.

NVIDIA Virtual Audio

NVIDIA Virtual Audio er digitalt signert av NVIDIA selv og er et bekreftet produkt fra selskapet. Vanligvis har det ikke vært rapportert om skadelig programvare som påvirker den eller forkledning av modulen og infiserer brukernes datamaskiner.

I tillegg til å overføre volumet til SHIELD, brukes NVIDIA Virtual Audio også til å kommunisere lyd gjennom HDMI-porten på grafikkortet ditt. Det kan være en oppfatning av brukerne at bare video overføres via en HDMI-kabel. Dette er imidlertid ikke sant. Etter hvert som den teknologiske verden blir mer avansert, er HDMI ikke noe unntak, og er en av modulene som har muligheten til å overføre lyd på toppen av video til hvilken som helst kilde.

En HDMI-kabel / port har to kanaler for overføring, dvs. lyd og video. Hvis du kobler en HDMI til en projektor eller til en annen enhet som har lydutgang, overføres lyden automatisk. Dette ligner på tilfellet med å koble konsoller til TV-en din; en enkelt HDMI-kabel brukes til å overføre både lyd og video.

Hva er NVIDIA SHIELD TV?

NVIDIA SHIELD TV er et nytt tillegg til NVIDIA-familien, som først og fremst er en Android TV-boks. Det er en streaming-boks som kjører på det nyeste Android TV OS der ute, og har også Google Assistant og Chromecast-funksjonalitet innebygd i den.

I tillegg til å bare være en TV-boks, er NVIDIA SHIELD TV kjent for å håndtere streaming ganske bra. Med sin dedikerte NVIDIA-grafikk virker spill ikke i det hele tatt. NVIDIA SHIELD TV bruker NVIDIA Virtual Audio hvis du vil koble datamaskinen / den bærbare datamaskinen til SHIELD TV. Hvis du ikke har den virtuelle lydkomponenten installert på datamaskinen din, vil du ikke kunne overføre lyden til TV-en, og bare videoen vil bli overført.

Bør jeg avinstallere NVIDIA Virtual Audio?

Dette spørsmålet avhenger av bruken din. Hvis du kobler datamaskinen via grafikkortets HDMI til en annen enhet eller til SHIELD TV, er det best at du lar komponenten være alene. Det vil ikke skade deg på noen måte.

Men hvis du er en av de tekniske freaksene som ikke liker overflødige ting på datamaskinene sine, vil det ikke være noen bivirkninger ved å fjerne Virtual Audio (forutsatt at HDMI på grafikkortet ditt er koblet til en skjerm uten høyttalere fordi hvis det var, blir ikke lyden overført). Nedenfor er metoden for hvordan du kan fjerne komponenten fra datamaskinen.

Hvordan fjerne NVIDIA Virtual Audio?

Prosessen med å fjerne NVIDIA Virtual Audio er ganske enkel. Alt du trenger å gjøre er å navigere til enhetsbehandling og fjerne lydkomponenten derfra. Du kan også fjerne komponenten fra avspillingsenhetene dine. Forsikre deg om at du er logget på som administrator før du fortsetter.

Merk: Du kan alltid installere komponenten / driveren på nytt fra NVIDIAs offisielle nettside. Det bør også bemerkes at disse driverne i fremtiden kan installeres automatisk i motsetning til dem som ber om tillatelse som de er akkurat nå.

  1. Trykk Windows + R, skriv “ devmgmt.msc ” i dialogboksen og trykk Enter.
  2. Når du er i enhetsbehandleren, navigerer du til lydinnganger og -utganger og søker etter oppføringen av NVIDIA Virtual Audio.
  3. Høyreklikk på den og velg Avinstaller .

Start datamaskinen på nytt helt og sjekk om driverne er fjernet. Hvis du også har den tilsvarende programvarekomponenten installert, er fremgangsmåten nedenfor for å fjerne den.

  1. Trykk på Windows + R, skriv “ appwiz. cpl ”i dialogboksen og trykk Enter.Avinstallerer NVIDIA Virtual Audio
  2. En gang i Application Manager, søk etter NVIDIA Virtual Audio. Høyreklikk på den og velg Avinstaller .

Start datamaskinen på nytt for at endringene skal finne sted. Hvis du ikke vil avinstallere programvaren og bare vil fjerne oppføringen fra avspillingsenhetene, kan du gjøre det ved å følge trinnene nedenfor:

  1. Høyreklikk på lydikonet på oppgavelinjen og velg Lydinnstillinger .
  2. Innstillingsvinduet åpnes. Se øverst til høyre og velg Sound Control Panel .
  3. Velg nå fanen for avspillingsenheter . Hvis du ser NVIDIA Virtual Audio aktivert, kan du enkelt deaktivere den ved å høyreklikke på den og velge Deaktiver .
  4. Hvis du ikke ser oppføringen, høyreklikker du på et tomt område og velger Vis deaktiverte enheter .

Start datamaskinen på nytt helt og sjekk om handlingen du ønsket å utføre er implementert.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det