Fix: Audio Service kjører ikke

Lydtjenesten kjører ikke er en advarsel fra Windows som indikerer at tjenesten som er ansvarlig for å levere lyd er stoppet og ikke kan startes automatisk.

Mange Windows-brukere har opplevd og fortsetter å bli påvirket av et bestemt problem der Sound- ikonet i oppgavelinjen deres - den som åpner en liten volumglidebryter når du klikker på - får et lite rødt X på sin nederste høyre side. Når en Windows-bruker som er berørt av dette problemet, plasserer musepekeren over Sound- ikonet (som egentlig bare er et ikon som viser en høyttaler) i oppgavelinjen, ser de en melding som sier:

Audio Service kjører ikke

Dette problemet er mest vanlig i Windows 7, en av de mest vellykkede iterasjonene av Windows-operativsystemet som noen gang har blitt opprettet, men det er ingenting som står i veien for dette problemet som noen ganger påvirker andre versjoner av Windows OS. Nesten alle Windows-brukere som er berørt av dette problemet, kan spille lyd på datamaskinen via alle tilkoblede høyttalere / hodetelefoner, selv om det er et rødt X på Sound- ikonet i oppgavelinjen og datamaskinens lydtjeneste - kjent som Windows Audio- tjenesten - kjører ikke.

Roten til dette problemet er i nesten alle tilfeller Windows Audio- tjenesten - eller en eller flere av dens avhengigheter (tjenester som må kjøres for at den skal kunne kjøre) - enten stopper spontant av en eller annen grunn eller ikke starter automatisk når du først starter datamaskinen opp, og dette har også vært kjent for å utløse lydtjenestene som ikke svarer. Mange brukere som er berørt av dette problemet, kan lindre det ved å starte datamaskinen på nytt. Dette er imidlertid ikke en konkret løsning på dette problemet, og det er vanskelig å si det mildt å måtte starte datamaskinen på nytt hver gang du støter på dette problemet. Heldigvis finnes det imidlertid mer permanente måter å løse dette problemet på og bli kvitt "Lydtjenesten kjører ikke ”-meldingen, og følgende er to av de mest effektive:

Løsning 1: Bare øk eller senk datamaskinens volum

For et problem som stumper selv de ivrigste brukerne av Windows-datamaskiner, har horder av Windows-brukere som har blitt berørt av dette problemet, vært i stand til å løse det ved å bruke en ironisk enkel løsning - justere datamaskinens volum med selv den minste margin. Mange, mange mennesker som har blitt rammet av dette problemet tidligere, har hatt suksess med å fikse det ved ganske enkelt å øke eller redusere datamaskinens volum. For å kunne bruke denne løsningen til å løse dette problemet, må du:

 1. Klikk på lydikonet på oppgavelinjen - ja, dette er den som har den røde X-en på grunn av dette problemet. Hvis du gjør det, vises en liten volumglidebryter som du kan bruke til å justere datamaskinens volum.
 2. Ved å bruke volumregulatoren som følgelig vises, enten øker eller senker datamaskinens volum, selv om du gjør det med en liten mengde.
 3. Hvis du gjør det, må du umiddelbart kvitte deg med den røde X-en på Sound- ikonet i oppgavelinjen, og du bør ikke lenger se " Lydtjenesten kjører ikke " når du holder musepekeren over den.

Audio Service kjører ikke

Løsning 2: Start Windows Audio-tjenesten på nytt og alle dens avhengigheter

En annen svært effektiv løsning på dette problemet er å starte Windows Audio- tjenesten på nytt og to av dens tre avhengigheter, og sørge for at alle disse tre tjenestene er satt til å starte automatisk når datamaskinen starter opp. For å gjøre det, må du:

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv  services.msc  i kjøredialogen.
 2. Finn og dobbeltklikk på følgende tjenester en etter en, og sett deretter oppstartstypen til Automatisk .
  Windows Audio- tjeneste Windows Audio Endpoint Builder- tjeneste Multimedia Class Scheduler- tjeneste (hvis tilgjengelig) Finn etter og
 3. Høyreklikk på følgende tjenester, og klikk deretter på Startnytt i de resulterende kontekstmenyene:
 4. Windows Audio Endpoint Builder- tjeneste Multimedia Class Scheduler- tjeneste (hvis tilgjengelig) Windows Audio Service

Så snart alle tre tjenestene som er oppført ovenfor er startet på nytt, skal den røde Xen på lydikonet på oppgavelinjen forsvinne, datamaskinens Windows Audio- tjeneste skal kjøre, og du skal ikke lenger se " Lydtjenesten kjører ikke " beskjed.

Løsning 3: Endre innloggingsinnstillinger

I noen tilfeller kan tjenestene få lov til å logge på en bestemt konto på datamaskinen, men de er kanskje ikke konfigurert til å logge på for din spesielle brukerkonto. Derfor vil vi i dette trinnet endre innloggingsinnstillingene. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “Services.msc” og trykk “enter”.
 3. Naviger ned og høyreklikk på "Windows Audio" -tjenesten.
 4. Klikk på "Logg på" -fanen og velg alternativet "Lokal systemkonto" i stedet for "Denne kontoen" .
 5. Sjekk om problemet vedvarer.
 6. Hvis det gjør det, sjekk alternativet “Denne kontoen” og skriv inn “Lokal tjeneste” i tekstboksen.
 7. Deretter skriver du inn et hvilket som helst passord i passordet og bekrefter passordfeltene, da det egentlig ikke betyr noe.
 8. Klikk på "Apply" og deretter på "OK".
 9. Sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 4: Skanne etter endringer

I visse tilfeller kan lyddriverne ha skaffet seg noen korrupte konfigurasjoner eller filer som det forårsaker denne feilen og forhindrer effektiv kommunikasjon mellom driveren og maskinvaren. Derfor vil vi i dette trinnet først avinstallere driveren og deretter installere den på nytt fra enhetsbehandleren. For å gjøre det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “Devmgmt.msc” i Kjør-ledeteksten og trykk “Enter”.
 3. I enhetsbehandling kan du utvide alternativet “ Lyd-, video- og spillkontrollere ”.
 4. Høyreklikk på lyddriveren du bruker, og velg “Avinstaller”.
 5. Når driveren er ferdig avinstallert, klikker du på “Skann etter maskinvareendringer” og enhetsbehandleren installerer automatisk denne driveren på nytt.
 6. Sjekk om problemet fortsatt vedvarer.
 7. Hvis det fortsatt vedvarer, høyreklikker du på driveren og velger “Egenskaper”.
 8. Klikk på "Driver Details" -fanen og velg deretter "Backback Driver".
 9. Sjekk om det løser problemet ditt, og om det ikke gjentar trinnene ovenfor, og velg “Oppdater driver”.

Løsning 5: Feilsøking av lyd

Det er mulig at lydkonfigurasjonene på datamaskinen har blitt ødelagt enten ved manuelle eller automatiske endringer. I visse tilfeller kan dette også skje etter installasjon av et program. Derfor vil vi feilsøke lyden i dette trinnet. For det:

 1. Trykk “Windows” + “I” for å åpne innstillingene.
 2. Klikk på "Oppdater og sikkerhet" -knappen og velg deretter "Feilsøk" fra venstre rute.
 3. I feilsøkingsvinduet klikker du på "Spille av lyd" og velger "Kjør feilsøkingsprogrammet" .
 4. Kontroller om problemet fortsatt vedvarer etter feilsøkingsprogrammet.

Løsning 6: Kjøre noen kommandoer

I noen tilfeller kan problemet utløses hvis du har rotet med noen lokale kontokonfigurasjoner, og i dette trinnet vil vi utføre noen kommandoer i den forhøyede ledeteksten for å bli kvitt dette problemet. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn "Cmd" og trykk "Shift" + "Ctrl" + "Enter" for å gi administrative rettigheter.
 3. I ledeteksten skriver du inn følgende kommandoer en etter en og trykker "Enter" for å utføre dem.
  net localgroup Administrators / legg til nettverkstjeneste net localgroup Administrators / add local service SC config Audiosrv start = auto REG ADD "HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Audiosrv" / V start / T REG_DWORD / D 2 / F secedit / configure / cfg% windir% \ inf \ defltbase.inf / db defltbase.sdb / verbose
 4. Sjekk om problemet vedvarer etter at du har fullført disse trinnene.

Merk:  Sørg også for å sjekke om lyden fungerer bra i sikker modus for å utelukke tredjeparts interferens i lydtjenestene. I tillegg til det, prøv å installere lyddriverne på nytt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det