Fix: ASUS Smart Gesture fungerer ikke

ASUS smart gesture er en smart touchpad-driver som kan identifisere finger- og håndflatekontakt av brukeren. Ulike bevegelser som gjøres på musematten, fører til forskjellige handlinger på datamaskinen gjennom den. Noen av bevegelsene glir med to fingre for å flytte sider eller glir med tre fingre for å bytte program. På denne måten kan du enkelt bruke den bærbare datamaskinen med en mer "bærbar" følelse uten å måtte bruke musen.

Som all annen gestprogramvare, er også ASUS smart gest kjent for problemer. Noen ganger blir ikke gestene registrert, eller programvaren kjører ikke i det hele tatt. Dette er et kjent problem i de fleste av ASUS bærbare datamaskiner. Vi har listet opp alle artiklene knyttet til dette problemet. Ta en titt.

Løsning 1: Kontrollerer om styreflaten er låst eller om ASUS er deaktivert

Før vi begynner med den omfattende feilsøking, bør du sjekke om selve funksjonen er deaktivert på datamaskinen din. For det meste har ASUS bærbare datamaskiner F9- tasten som deaktiverer eller aktiverer pekeplate-tastaturet. I noen tilfeller er det Fn + F9 . Forsikre deg om at styreflaten fungerer og ikke er låst.

Det ble også lagt merke til at operativsystemet automatisk deaktiverer denne funksjonen etter en Windows 10-oppdatering. Vi kan prøve å aktivere dette og se om dette løser problemet.

 1. Trykk på Windows + S, skriv innstillinger i dialogboksen og åpne applikasjonen.
 2. Når du er i Innstillinger, klikker du Enheter .

 1. Velg fanen Mus ved hjelp av venstre navigasjonsrute, og klikk på Ytterligere musealternativer .

 1. Gå nå over til ELAN-inngangsenhet og aktiver enheten derfra.

Start datamaskinen på nytt og sjekk om den smarte bevegelsen fungerer.

Løsning 2: Reparere ASUS Smart Gesture

Før vi søker etter nye installasjonskopier av programvaren, er det verdt å prøve å reparere den. Når du reparerer programvare, kontrollerer Windows alle installasjonsfilene for eventuelle avvik som kan være til stede, eller reparerer registret som er satt med programvaren. Videre blir gruppepolicyer også sjekket og feil blir rettet (hvis noen).

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ appwiz. cpl ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Her vises alle programmene som er installert på datamaskinen din. Naviger gjennom dem til du finner “ ASUS Smart Gesture ”. Høyreklikk på den og velg “ Reparer ”.

 1. For at prosessen skal fullføres, da det kan ta litt tid. Start datamaskinen på nytt etter reparasjonen og sjekk om modulen fungerer som forventet.

Løsning 3: Rullende driver

Noen ganger når en nyere versjon av Windows blir utgitt, er den ikke kompatibel med alle driverne eller programvaren som for øyeblikket finnes på datamaskinen din. Hvis ikke, slipper produsentene en ny oppdatering eller råder deg til å gå tilbake til en tidligere versjon.

Hvis du opplever en situasjon der modulen ikke fungerer etter oppdatering av Windows / driver; du kan prøve å rulle føreren tilbake. Vær oppmerksom på at du kanskje trenger administrative rettigheter for å utføre dette.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ dvmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i enhetsbehandleren, utvider du " Mus og andre pekeenheter ". Finn ' ASUS touchpad ', høyreklikk på den og velg Egenskaper .

 1. Naviger til Driver- fanen og klikk Roll Back Driver .
 1. Nå vil Windows rulle driveren tilbake til en tidligere versjon. Start datamaskinen på nytt og sjekk om dette løser problemet.

Løsning 4: Tilbakestille til standard

Hvis alle metodene ovenfor ikke viser seg å være nyttige, kan vi prøve å tilbakestille alle innstillingene til standard. Det er også en sjanse for at når du endret innstillingene eller tilpasser modulen i henhold til dine behov, har du kanskje satt innstillingene feil. Vær oppmerksom på at tilbakestilling av innstillingene til standard vil fjerne alle preferansene dine, og du må angi dem igjen fra bunnen av.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ kontroll ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i kontrollpanelet, velger du Store ikoner og dobbeltklikker på ASUS Smart Gesture.
 3. Når innstillingene til ASUS Smart Gesture er åpnet, klikker du på knappen " Sett alt til standard ".

 1. Start datamaskinen på nytt helt og sjekk om dette løste problemet.

Løsning 5: Laste ned moduler

ASUS Smart Gesture er også avhengig av flere andre moduler for å kunne fungere riktig og at det ikke oppstår feil. Disse modulene er enten allerede installert på datamaskinen din eller er inkludert i oppdateringspakken fra Windows. Likevel vil vi installere disse modulene manuelt en etter en og se om de gjør noen forskjell i din eksisterende situasjon.

Modulene du trenger å laste ned er:

Intel Serial IO 30.100.1643.1
ATK-pakke 1.0.0051 (64-bit)
Smart Gesture 4.0.17 (64-bit)

Det er flere nettsteder der du kan få alle nedlastningene på en gang. For informasjon om brukeren kan du se etter disse nedlastningene herfra.

Løsning 6: Installere ASUS Smart Gesture på nytt

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, har vi ikke noe annet valg enn å installere berøringsmodulen etter å ha lastet den ned fra nettstedet. Vær oppmerksom på at du kanskje trenger administrativ tilgang for å utføre denne løsningen.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ appwiz. cpl ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Her vil alle applikasjonene bli oppført foran deg. Høyreklikk på ASUS Smart Gesture og klikk Avinstaller .
 3. Naviger til det offisielle ASUS-nettstedet og last ned programvaren på datamaskinen din.

 1. Kjør installasjonsfilen og sjekk om modulen blir installert.

I tillegg til disse løsningene kan du også:

 • Naviger til katalogen “C: \ Program Files (x86) \ ASUS \ ASUS Smart Gesture”, høyreklikk på “ bat ” og klikk Kjør som administrator .
 • Avinstaller din nåværende ATK- pakke , og start datamaskinen på nytt. Installer nå den nyeste ATK-pakken og start datamaskinen på nytt. Når ATK-pakken er installert, kan du prøve å installere ASUS Smart Gesture. Start datamaskinen på nytt og sjekk om dette fungerer.
 • Forsikre deg om at du ikke har andre programmer som er i konflikt med denne programvaren.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det