Fix: Tastatur fungerer ikke på Fallout 4

Denne feilen oppstår tilfeldig under Fallout 4-spillingen, og spillerne har lagt merke til at tastaturet noen ganger slutter å fungere fullstendig, og problemet vedvarer til spillet startes på nytt eller enda lenger. Problemet er noen ganger ledsaget av museproblemer også, og musen får noen ganger den samme behandlingen.

Det har vært mange nyttige løsninger siden feilen opprinnelig dukket opp, og vi har valgt de som har hjulpet flest brukere og presentert dem trinnvise løsninger. Følg metodene nedenfor og lykke til med å løse problemet!

Hva får tastaturet til å slutte å fungere på Fallout 4?

Det er noen få årsaker til dette alvorlige problemet som forhindrer spillere i å spille normalt, og vi har valgt dem basert på reell tilbakemelding fra spillets spillere. Å sjekke ut denne listen kan hjelpe deg med å løse problemet raskere:

 • Det spillet er å hindre deg fra å spille med både tastatur + mus og gamepad siden det kan betraktes som fusk. Dette kan vises hvis du bare har kontrolleren din koblet til konsollen eller installert som en enhet.
 • En viss apps overlegg forhindrer at spillet kjører normalt, og brukere har rapportert at det vanligvis er Steam eller Overwolf som forårsaker problemene. Vurder å deaktivere dem for Fallout 4.

Løsning 1: Rediger innstillingsfilen

Den beste og mest vanlige løsningen på dette problemet er å bare redigere innstillingsfilen i Dokumenter for å deaktivere at spillkontrolleren i det hele tatt blir brukt. Dette kan være et problem hvis du ombestemmer deg senere, så sørg for å angre endringene hvis du noen gang ønsker å spille med en spillkontroller.

 1. Naviger til mappens plassering i Filutforsker ved å åpne en mappe og klikke Denne PCen eller Min datamaskin fra venstre navigasjonsrute eller ved å søke etter denne oppføringen i Start-menyen.
 1. Uansett dobbeltklikker du på denne PC-en eller denne datamaskinen for å åpne din lokale disk og navigere til brukere >> Kontonavnet >> Dokumenter >> Mine spill >> Fallout 4 . Windows 10-brukere kan ganske enkelt navigere til Dokumenter etter å ha åpnet File Explorer fra navigasjonsmenyen til høyre.
 1. Høyreklikk filen som heter ' Fallout4Prefs' og velg å åpne den med Notisblokk.
 2. Bruk tastekombinasjonen Ctrl + F eller klikk på Rediger i toppmenyen og velg Finn-alternativet fra rullegardinmenyen for å åpne søkeboksen.
 3. Skriv inn “ bGamepadEnable ” i boksen, og endre verdien ved siden av den fra 1 til 0. Bruk Ctrl + S- tastekombinasjonen for å lagre endringene, eller klikk på Fil >> Lagre og avslutt Notisblokk.
 1. Prøv å kjøre spillet igjen for å sjekke om Fallout 4-tastaturet ikke fungerer fremdeles vises!

Hvis du klarer å klare akkurat nok i spillet, kan du alltid bruke den enklere metoden og slå av kontrolleren ved hjelp av innstillinger i spillet. Dette vil definitivt appellere mer til vanlige brukere!

 1. Åpne Steam ved å dobbeltklikke oppføringen på skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen. Windows 10-brukere kan også søke etter det ved hjelp av Cortana eller søkefeltet, begge ved siden av Start-menyen.
 1. Naviger til Bibliotek-fanen i Steam-vinduet, og finn Fallout 4 i listen over spillene du eier i biblioteket ditt. Høyreklikk på spillet og velg Play Game Non-Steam-brukere kan ganske enkelt dobbeltklikke på spillets ikon.
 2. Klikk på Innstillinger-knappen fra startskjermen for å åpne Innstillinger. Bla ned til du finner kontrolleren og slå alternativet fra PÅ til AV. Lagre endringene du har gjort, og sjekk om problemet fremdeles vises.

Merk : Hvis du har bestemt deg for å prøve denne metoden for å løse problemet med tastatur og mus, bør du definitivt angre endringene du har gjort i .ini-filen hvis du noen gang begynner å spille spillet med en spillkontroller!

Løsning 2: Deaktiver Overwolf Overlay

Denne programvaren er en favoritt blant PC-spillere, ettersom den lar brukerne legge til overleggs-apper i spillet, inkludert spillopptak, Twitch-streaming, TeamSpeak-overlegg, en nettleser, etc. Det kan imidlertid bli problematisk og føre til at tastatur og mus slutter å fungere så Det anbefales at du deaktiverer det for Fallout 4.

 1. Klikk på systemskuffen for å vise skjulte ikoner eller finn Overwolf- ikonet umiddelbart. Høyreklikk på den og velg Innstillinger-alternativet. Klikk på Overlay.
 2. Naviger til Bibliotek >> Spill og finn Fallout 4 i listen over spill du har installert. Klikk på den en gang i venstre rute, og klikk deretter på Aktiver overlegg for å skyve den til venstre og deaktivere den.
 1. Lagre endringene og sjekk om problemet fremdeles vises.

Løsning 3: Deaktiver dampoverlegg

Denne løsningen er en standard for mange Steam-spillrelaterte problemer. Åpenbart er denne metoden rettet mot kun Steam-brukere (brukere som har kjøpt spillet via Steam), og det er ganske mye en enkel metode som ikke bør hoppes over mens du feilsøker.

 1. Åpne Steam ved å dobbeltklikke oppføringen på skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen. Windows 10-brukere kan også søke etter det ved hjelp av Cortana eller søkefeltet, begge ved siden av Start-menyen.
 1. Naviger til fanen Bibliotek i Steam-vinduet, og finn Just Cause 2 i listen over spillene du eier i biblioteket ditt.
 2. Høyreklikk spillets oppføring i biblioteket og velg Egenskaper- alternativet fra hurtigmenyen som vises. Hold deg i kategorien Generelt i vinduet Egenskaper og fjern merket i boksen ved siden av " Aktiver dampoverlegg mens du er i spillet ".
 1. Bruk endringene, avslutt og prøv å kjøre spillet. Sjekk om tastaturproblemer fremdeles dukker opp mens du spiller Fallout 4!

Løsning 4: Slett kontrolleren fra Enhetsbehandling

Hvis du for øyeblikket ikke bruker en tilkoblet spillkontroller til å spille noe spill, og hvis metodene ovenfor ikke fungerte for deg, kan det være et større problem med at spillet blir lurt til å tro at du bruker noen av spillkontrollene du har installert. en stund siden. Hvis du ikke bruker den kontrolleren nå, kan du avinstallere den ved hjelp av Enhetsbehandling.

 1. Skriv “ Enhetsbehandling ” i søkefeltet ved siden av Start-menyknappen for å åpne enhetsbehandling-vinduet. Du kan også bruke Windows Key + R- tastekombinasjonen for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv devmgmt. msc i boksen og klikk OK eller Enter-tasten.
 1. Utvid delen " Lyd, video og spillkontroller ". Dette viser alle installerte lignende enheter som maskinen din har for øyeblikket. Kontrolleren kan også være plassert i Universal Serial Bus-kontrollere
 2. Høyreklikk på hver spillkontroller du finner i listen, og velg alternativet Avinstaller enhet fra hurtigmenyen. Forsikre deg om at du gjentar den samme prosessen for alle gamepadoppføringer på listen.
 1. Bekreft eventuelle dialogmeldinger, lukk Enhetsbehandling og start datamaskinen på nytt . Åpne spillet på nytt og sjekk om tastaturet ikke fungerer, vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det