Hvordan fjerne en Microsoft-konto fra Windows 10

Når du oppretter en brukerkonto på en Windows 10-datamaskin, kan du enten opprette en lokal brukerkonto (som krever en kombinasjon av et brukernavn og passord for å logge på) eller en Microsoft-konto (som er knyttet til e-postadressen du bruker for å opprette den og som krever e-postadressen du opprettet kontoen med og passordet for å logge på). Å ha en Microsoft-konto på en Windows 10-datamaskin garanterer ikke bare sikkerhet (du kan ikke ha en Microsoft-konto på Windows 10 uten passord), men tillater også sømløs integrering med Microsoft-produkter og -tjenester.

Noen brukere vil imidlertid mye heller ha en lokal brukerkonto på datamaskinen sin enn en brukerkonto som ikke bare er knyttet til Microsoft-kontoen, men som også krever at Microsoft-kontoen logger på. Heldigvis er det ikke noe krav for deg å ha en Microsoft-konto. konto på Windows 10 for å kunne bruke den - du kan fortsatt bruke Windows 10 i all sin prakt hvis du har en lokal brukerkonto. Når det er tilfelle, er det fullt mulig å fjerne en Microsoft-konto fra Windows 10. Følgende er de to forskjellige måtene du kan gå for å fjerne en Microsoft-konto fra Windows 10:

Metode 1: Konverter din eksisterende Microsoft-konto til en lokal brukerkonto

En eksisterende Microsoft-konto på en Windows 10-datamaskin kan ganske enkelt konverteres til en lokal brukerkonto. Dette er det ideelle handlingsforløpet for brukere av Windows 10 med bare én Microsoft-konto på datamaskiner eller brukere som vil fjerne Microsoft-kontoen sin fra selve Microsoft-kontoen. For å bruke denne metoden for å fjerne en Microsoft-konto fra Windows 10, må du:

 1. Åpne Start-menyen .
 2. Klikk på Innstillinger .
 3. Klikk på Kontoer .
 4. Finn og klikk på Logg på med en lokal konto i stedet i høyre rute i vinduet.
 5. Skriv inn passordet ditt, klikk på Neste og følg resten av instruksjonene på skjermen for å konvertere Microsoft-kontoen til en lokal brukerkonto.
 6. Gjenta trinn 1 - 3 .
 7. I høyre rute i vinduet, bla ned til delen Andre kontoer du bruker , og finn og klikk på Microsoft-kontoen du vil fjerne fra datamaskinen din for å velge den.
 8. Klikk på Fjern .
 9. Følg instruksjonene på skjermen og instruksjonene for å fjerne Microsoft-kontoen fra datamaskinen.

Metode 2: Logg på en annen administratorkonto og fjern Microsoft-kontoen

Du kan også fjerne en Microsoft-konto fra Windows 10 hvis du bare logger på en konto på datamaskinen din som ikke er Microsoft-kontoen du vil fjerne (en hvilken som helst brukerkonto - Microsoft-konto eller lokal brukerkonto, spiller ingen rolle - vil gjør, så lenge det er en administratorkonto og ikke en standard brukerkonto). Hvis du vil bruke denne metoden, er det bare å logge på en administratorkonto på datamaskinen din som ikke er Microsoft-kontoen du vil fjerne, og deretter:

 1. Åpne Start-menyen .
 2. Klikk på Innstillinger .
 3. Klikk på Kontoer .
 4. Klikk på Familie og andre brukere i venstre rute i vinduet .
 5. I høyre rute i vinduet, finn og klikk på Microsoft-kontoen du vil fjerne fra datamaskinen din for å velge den.
 6. Klikk på Fjern .
 7. Følg instruksjonene på skjermen, og i “ Slett konto og data? På skjermen, klikker du på Slett konto og data for å bekrefte at Microsoft-kontoen er fjernet fra datamaskinen.

Så snart du gjør det, blir mål-Microsoft-kontoen vellykket og fullstendig fjernet fra datamaskinen din. Vær imidlertid advart - Microsoft-kontoen tar alle hemmelighetene til graven, noe som betyr at alle data som er lagret på kontoen på tidspunktet for fjerning, vil være borte for alltid når Microsoft-kontoen er fjernet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det