Hva er Bonjour Service på Windows, og bør den være deaktivert?

Det har vært mange rapporter om en “ Bonjour Service ” som har kjørt i bakgrunnen, og brukerne er nysgjerrige på dens formål og nødvendighet. I denne artikkelen vil vi diskutere funksjonaliteten til tjenesten og også konkludere med om det er trygt å deaktivere den.

Hva er Bonjour Service?

Bonjour Service er relatert til Bonjour-applikasjonen som kommer innebygd med Apples operativsystemer som iOS og macOS. Applikasjonen brukes til å gi en generalisert metode for å oppdage delte enheter i et lokalt nettverk, oppdage skrivere og Internet Explorer-plugin for lokale webservere til et program. Tjenesten lar også et program sette opp et nettverk uten å kreve noen konfigurasjon.

Applikasjonen er ikke en del av Windows installasjon og må installeres senere. Imidlertid kan et bestemt program også installere det som en komponent . Denne applikasjonen er meget viktig for søknader i forbindelse med Apple , og er integrert til å få dem i arbeid på en Windows-maskin. Microsofts Windows støtter generelt ikke Apple-relatert programvare på grunn av at de stoler på Bonjour-funksjonalitet for å få dem til å jobbe med Windows.

Bør Bonjour-tjenesten være deaktivert?

Hvis du ikke installerte tjenesten selv, ble den sannsynligvis installert sammen med et program som krevde Bonjour-funksjonalitet. Dette betyr at hvis du avinstallerer applikasjonen fra datamaskinen din, kan det hende at noen apper slutter å fungere. Derfor, hvis du bruke et program som krever Bonjour Funksjonalitet som iTunes eller Safari , anbefales det ikke å deaktivere programmet.

Imidlertid, hvis du ikke bruker noe tilknyttet Apple-program og er trygg på at det ble installert som en feil. Du kan enkelt deaktivere appen uten å ha noen bivirkninger på datamaskinen din. Det anbefales fortsatt å ikke avinstallere det, da det ikke er populært for høy ressursbruk og ikke skader datamaskinen din.

Hvordan deaktiverer jeg Bonjour-tjenesten på Windows?

Det er veldig enkelt å deaktivere Bonjour-tjenesten på Windows, alt vi trenger å gjøre er å deaktivere den fra tjenestekonfigurasjonslisten, og den vil ikke lenger kunne fungere på datamaskinen vår. For å gjøre det:

  1. Trykk “ Windows ” + “ R ” for å åpne Kjør-ledeteksten.
  2. Skriv inn “ tjenester . msc ”for å åpne tjenestekonfigurasjonslisten.
  3. Finn " Bonjour Service " og dobbeltklikk på den.
  4. Klikk på " Stopp " -knappen for å avslutte tjenesten.
  5. Klikk på “ Startup Type ” dropdown og velg “ Deaktivert “.
  6. Klikk på " Bruk " for å lagre innstillingene dine og velg " OK " for å lukke vinduet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det