Fix: Kan ikke endre prioritet i Oppgavebehandling

Ofte kan det å ha en PC eller bærbar datamaskin som ikke har ganske høye spesifikasjoner føre til en sub-par ytelse i en rekke intensive spill. Du kan få lave bildefrekvenser og krasjer hvis spillet er krevende. En løsning som brukere har søkt på dette, er å endre spillets eller programmets prosessprioritet til High fra Oppgavebehandling, som forteller Windows at den skal reservere en større del av kraften til den prosessen.

Imidlertid er det noen ganger slik at Oppgavebehandling ikke tillater deg å endre prioritet. Du vil enten få en melding som sier Access Denied, eller prioriteten vil ganske enkelt ikke endres. Dette kan enten skje med alle prosesser på systemet ditt, eller med en bestemt prosess på alle systemer. Hvis det er en prosess som har dette problemet på flere systemer, er det prosessens feil, og det er ikke mye som kan gjøres, men hvis alle prosesser på systemet ditt resulterer i samme resultat, kan du lese videre for å se hva du kan gjøre.

MERKNAD: For alle trinnene nedenfor “Sørg for at du er logget på som administrator.

Metode 1: Velg Vis prosesser fra alle brukere i Oppgavebehandling

 1. Forsikre deg om at du er logget på Admin.
 2. Start programmet og åpne Oppgavebehandling, som du gjorde tidligere.
 3. Klikk på Vis prosesser fra alle brukere for å sikre at prosesser kjører som administrator.
 4. Prøv å endre prioriteten nå, og se om det løser problemet.

VALGFRITT: For å dele belastningen, sett hver forekomst til sin egen kjerne ved å høyreklikke på prosessen, Angi tilknytning og sikre at bare en enkelt kjerne er valgt. Velg den andre kjernen for den andre forekomsten. Hvis du har en annen harddisk, bør du også kjøre den andre forekomsten fra den andre harddisken.

2016-10-31_144124

Å endre prioriteten i Oppgavebehandling kan noen ganger gjøre mer skade enn nytte, da det kanskje ikke gir nok CPU-kraft til andre prosesser på systemet ditt. Du ville ha det mye bedre hvis du oppgraderer systemet ditt for å støtte de krevende spillene du prøver å spille. Hvis du likevel vil bruke det nåværende systemet ditt, kan du bruke de ovennevnte trinnene for å kunne endre prioriteten til spillet du spiller.

Metode 2: Sjekk om brukerkontokontroll er slått på

Brukerkontokontroll er på plass for å sikre at programmer ikke skader systemet ditt. Det vil gi deg en rekke meldinger til tider når du prøver å installere noe, eller foreta en modifisering av systemet ditt, for å forhindre at du ved et uhell gjør noe galt.

 1. Trykk på Windows- tasten på tastaturet og skriv Brukerkontokontroll, og åpne alternativet for å endre innstillinger for brukerkontokontroll.
 2. Sett linjen til Aldri varsling for å slå av instruksjonene. Dette skal gi deg mer kontroll over systemet ditt, og du vil kunne endre prioriteten til spillet ditt.

2016-10-31_144300

Metode 3: Start opp i sikker modus og sjekk om problemet oppstår igjen

Oppstart i sikker modus vil deaktivere en rekke Windows-tjenester og funksjoner, men det vil gi deg en ren skifer som kan hjelpe deg med å komme til roten til problemet lettere.

 1. Start enheten på nytt.
 2. Før Windows starter, trykk F8 for å starte opp i sikkermodus. Følg trinnene her på en PC som kjører Windows 8/10
 3. Velg Safe Boot og la Windows starte opp.safe-mode-1
 4. Prøv å bytte prioritet i Oppgavebehandling.
 5. Start datamaskinen på nytt og test.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det