Fix: Informasjon om tilbakekalling av sikkerhetssertifikatet for dette nettstedet er ikke tilgjengelig

Noen brukere mottar feilen " tilbakekallingsinformasjon for sikkerhetssertifikatet for dette nettstedet er ikke tilgjengelig" i form av et sikkerhetsvarsel når de besøker sikre nettsteder. Denne meldingen betyr i hovedsak at sikkerhetssertifikatet for det aktuelle nettstedet ikke er tilgjengelig, har blitt tilbakekalt eller ble funnet i listen over sertifiseringsangrep ( CRL ).

Ved å klikke på Vis sertifikat- knappen kan brukere sjekke sertifikatet som er tilknyttet det sikre domenet eller nettsiden.

Hva er et sikkerhetssertifikat?

Et sertifikat fungerer på samme måte som et fysisk dokument. Det etablerer tillit mellom nettleseren og nettstedene du besøker. En sertifikat tilbakekallingsliste (CRL) er en liste over tilbakekalte sertifikater som brukes til å avgjøre om gjeldende sertifikat fortsatt er klarert. Hvis sertifikatet til nettstedet du prøver å besøke vises på CRL-listen, betyr det at det er blitt tilbakekalt og utstederen ikke lenger stoler på det. Det er mange grunner til at dette kan skje. Her er bare noen få:

  • eksponering av sertifikatets private nøkkel
  • kompromittert passord
  • internt hackingsforsøk
  • siden gjør seg klar til å lukkes

Hvis du for øyeblikket sliter med dette problemet, vil du være glad for å vite at vi klarte å identifisere noen få potensielle løsninger som klarte å hjelpe brukere i samme situasjon med å løse problemet. Følg hver metode i rekkefølge til du støter på en løsning som eliminerer feilen " tilbakekallingsinformasjon for sikkerhetssertifikatet for dette nettstedet er ikke tilgjengelig" .

Metode 1: Stille inn riktig dato og klokkeslett

Dette er den klart største gjerningsmannen ut av gjengen. Mesteparten av tiden vises problemet fordi datoen og klokkeslettet for datamaskinen er feil. Dette scenariet lager automatisk et gyldig sikkerhetssertifikat som skal behandles på samme måte som et sertifikat som finnes på tilbakekallingslisten. Du kan løse dette problemet ved å endre datoen og synkronisere tiden med time.windows.com .

For å gjøre dette høyreklikker du på klokkeslettet nederst til høyre og klikker på Juster dato / klokkeslett .

Gå til Dato og klokkeslett , og gå til Dato og klokkeslett og sørg for at datoen er riktig. Deretter går du til tidssone,  stiller inn riktig tidssone og merker av i boksen nær Juster automatisk klokken for endringer i sommertid.  Til slutt, flytt til Internettid og merk av i boksen som er tilknyttet Synkroniser automatisk med en Internett-tidsserver.  Bruk deretter rullegardinmenyen i nærheten av serveren for å stille time.windows.com som standard og trykk Oppdater nå- knappen.

Når riktig klokkeslett og dato er angitt, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst. Hvis du fremdeles ser feilmeldingen " tilbakekallingsinformasjon for sikkerhetssertifikatet for dette nettstedet er ikke tilgjengelig" når du åpner et pålitelig nettsted, flytt ned til metode 2. 

Metode 2: Fjerne potensielle appkonflikter

Hvis feil tidspunkt og dato ikke var årsaken til problemet ditt, la oss se om du har installert en sikkerhetsapp som er kjent for å forårsake en konflikt av denne typen. McAfee Web Advisor og Browser Defender  er kjent for å forårsake forstyrrelser i sikkerhetssertifikater.

Den eneste måten å riktig finne ut om en sikkerhetsapp forårsaker feilen " tilbakekallingsinformasjon for sikkerhetssertifikatet for dette nettstedet er ikke", er å fjerne programvaren fra datamaskinen.

Hvis appen er frittstående, åpner du et Run-vindu (Windows-tasten + R) , skriver "appwiz.cpl" og trykker Enter for å åpne programmer og funksjoner . Høyreklikk deretter på programvaren og trykk Avinstaller.

Hvis du har en sikkerhetsapp for utvidelsestype, åpner du nettleseren din og avinstallerer respektive utvidelse / tillegg / plugin fra nettleserinnstillingene.

Metode 3: Oppdater Java-miljøet

En annen potensiell årsak til at feilen " tilbakekallingsinformasjon for sikkerhetssertifikatet for dette nettstedet ikke er tilgjengelig" er en utdatert Java-versjon. Som det viser seg, kan det hende at noen eldre Java- versjoner ikke får tilgang til nettstedet der sertifikatet lagres. I dette tilfellet vil løsningen være å oppdatere java til den nyeste versjonen.

For å gjøre dette, besøk denne lenken (her) og klikk på Gratis Java-nedlasting for å laste ned Java-installasjonsprogrammet. Åpne installasjonsprogrammet og følg instruksjonene på skjermen for å installere den nyeste Java-versjonen. Når installasjonen er fullført, må du starte systemet på nytt manuelt hvis ikke installasjonsvinduet ber deg om det.

Hvis du fortsatt er plaget av feilen " tilbakekallingsinformasjon for sikkerhetssertifikatet for dette nettstedet er ikke tilgjengelig" , kan du gå ned til den endelige metoden.

Metode 4: Slå av Sjekk for tilbakekalling av serversertifikat

Selv om denne metoden definitivt vil fjerne feilmeldingen, tilsvarer det å fjerne batteriet fra røykvarsleren for å hindre at den går opp. Hvis du følger trinnene nedenfor, fjernes feilmeldingen " tilbakekallingsinformasjon for sikkerhetssertifikatet for dette nettstedet er ikke tilgjengelig" , men dette er bare et symptom på problemet.

Men hvis du bestemmer deg for dette, her er en rask guide gjennom det hele:

  1.  Trykk Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu. Skriv “ inetcpl.cpl ” for å åpne Internett-egenskaper .

  2. I vinduet Internettegenskaper går du til kategorien Avansert og blar helt ned til Sikkerhet. Når du er der, fjerner du avmerkingsboksen ved siden av Sjekk om utgiverens sertifikat tilbakekalles, og trykk Bruk for å bekrefte endringene.

  3. Start systemet på nytt. Feilmeldingen " tilbakekallingsinformasjon for sikkerhetssertifikatet for dette nettstedet er ikke tilgjengelig" bør fjernes etter omstart.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det