Fix: Windows Host Process Rundll32 High Disk og CPU-bruk

Du leser uten tvil denne artikkelen fordi du står overfor problemer med høy disk og CPU-bruk av disse rundll32.exe-prosessene. Hvis du har brukt Windows i lang tid, har du kanskje lagt merke til at det faktisk er millioner av .dll-prosesser. Utvidelsen DLL står for Dynamic Link Library. De brukes til å lagre noen vanlig applikasjonslogikk som i sin tur er tilgjengelig av forskjellige andre applikasjoner.

Det er ingen måte å starte en DLL-fil direkte. Rundll32.exe brukes ganske enkelt til å starte funksjonaliteten som er lagret i delte .dll-filer. Vær oppmerksom på at noen malware infiserer maskiner noen ganger ved å opprette et alias med rundll32. Du bør skanne datamaskinen og se etter avvik.

Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne etter korrupte filer herfra , hvis filer blir funnet å være korrupte og mangler å reparere dem, og deretter sjekke om det løser problemet, hvis ikke, fortsett deretter med løsningene nedenfor.

Løsning 1: Deaktivering av elementer fra Oppgaveplanlegger

Hvis du har problemer rett etter installasjon av Windows 10, er det mulig at noen Windows-prosesser forårsaker at rundll32.exe bruker så mye CPU- og diskbruk. Dette var tilfelle for flertallet av brukerne, men hvis det ikke fungerer for deg, kan du alltid tilbakestille endringene når som helst ved hjelp av samme metode.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet og skriv inn “ administrative verktøy ” i dialogboksen. Åpne den første relevante applikasjonen som kommer frem.

 1. Bla gjennom snarveiene og åpne “ Oppgaveplanlegger ”.

 1. Gå nå til følgende filsti ved å bruke venstre navigasjonsrute i vinduet.

Oppgaveplanleggerbibliotek> Microsoft> Windows> Forbedring av kundeopplevelse

 1. På høyre side vil du se tre elementer i denne tidsplanen. Klikk på “ Consolidator ” for å åpne egenskapene . Naviger til utløserkategorien. Her vil du se en utløser som utløser tjenesten hver gang i blant. Klikk på den og velg “ Rediger ”.
 1. Når utløseregenskapene er åpnet, navigerer du til de avanserte innstillingene og fjerner merket for " Aktivert ". Klikk Ok for å lagre endringene og avslutte.
 1. Nå kommer du tilbake til listen over varer. Høyreklikk dem en etter en, og velg " Deaktivert " i hvert tilfelle. Navnet på varene er:

Konsolidator

KernelCeip oppgave

UsbCeip

 1. Lukk planleggeren, start datamaskinen på nytt og sjekk om bruken ble løst.

Løsning 2: Deaktivering av telemetritjenester

En del av Microsofts brukeropplevelsesprogram er å samle inn data fra systemet ditt og sammenligne det med PC-er. Dette vil da finne eventuelle avvik / endringer som vil bli brukt til å forbedre brukeropplevelsen i fremtiden. Denne funksjonen er også kjent for å forårsake flere problemer med høy disk / CPU-bruk. Vi kan prøve å deaktivere den og sjekke om problemet fortsatt vedvarer.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ services.msc ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Etter at tjenestevinduene dukker opp, søk etter " Connected User Experience ". Dobbeltklikk på den for å åpne innstillingene.

 1. Klikk " Stopp " under servicestatus. Velg deretter " Oppstartstype " og sett alternativet til Deaktivert . Når du er ferdig med å gjøre endringer, trykker du på Ok og avslutter.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Løsning 3: Gi nytt navn til aienv.dll

aienv.dll er en biblioteksfil av Application Experience Inventory i Windows. Det er en ikke-systemprosess og stammer fra programvare / applikasjon installert på datamaskinen din. Mange brukere rapporterte at stopp av tjenesten eller omdøping av den førte til at problemet med disk / CPU-bruk ble løst. Vi kan prøve det samme. Følg denne metoden på egen risiko, det anbefales at du oppretter et Windows-gjenopprettingspunkt i tilfelle noe går galt.

 1. Åpne Windows Utforsker og naviger til følgende filsti:

C: \ Windows \ System32

Du kan også kopiere adressen ovenfor, trykke Windows + R, lime inn adressen og trykke Enter for å navigere til stedet direkte.

 1. En gang i mappen, søk etter “ aeinv.dll ”. Du kan også bruke søkefeltet øverst til høyre på skjermen.

 1. Når du har funnet filen, høyreklikker du den og velger Gi nytt navn. Gi filen nytt navn til “ oldaeinv.dll ”. Windows kan kreve tillatelse til å gi nytt navn til denne filen. Forsikre deg om at du er logget inn som administrator, og klikk " Fortsett ".

 1. Hvis du fremdeles har problemer med å gi nytt navn til filen, kan du endre eierskap til filen. Dette vil gi deg rett til å endre / gi nytt navn.
 2. Etter å ha omdøpt det, start datamaskinen på nytt og sjekk disk / CPU-bruk.

Løsning 4: Avinstallere Google App Engine

Google App Engine er et nettrammeverk for utvikling / hosting av webapplikasjoner i Google-administrerte datasentre. Denne applikasjonen tilbyr automatisk skalering for webapplikasjoner ettersom antall forespørsler om applikasjonen øker. Den har flere støttede språk som Java, Ruby, Python og andre JVM-språk.

Mange brukere rapporterte at etter installasjonen av Google App Engine økte disk / CPU-bruken dramatisk gjennom prosessen med rundll32.exe. Du kan prøve å avinstallere applikasjonen og sjekke om problemet fortsatt vedvarer.

 1. Trykk Windows + R , skriv “ kontrollpanel ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i kontrollpanelet, velg kategorien " Avinstaller et program " under overskriften " Programmer ".

 1. Finn " Google App Engine ", høyreklikk på den og velg " avinstaller ".

 1. Etter avinstallasjonen, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst. Hvis det ikke gjorde det, og du fortsatt står overfor høy CPU / diskbruk, kan du gjerne installere applikasjonen tilbake.

Løsning 5: Kontroller gjennom Process Explorer

Process Explorer er et verktøy fra Microsoft som viser deg informasjon om hvilke DLL-er som har blitt åpnet / lastet sammen med alle detaljene om hvilken overordnede prosess som startet den. Den gir deg informasjon om forbrukte ressurser, CPU-bruk osv. Vi kan prøve å se etter prosesser ved hjelp av rundll32.exe og feilsøke hvorfor de bruker den.

 1. Last ned Process Explorer fra det offisielle Microsoft-nettstedet.
 2. Når du har pakket ut pakken i en tilgjengelig katalog, starter du den. Du vil bli møtt av en rekke prosesser sammen med detaljene. Klikk på " Fil " øverst til venstre og velg " Vis detaljer for alle prosesser ". Du kan kreve administratorrettigheter for å utføre denne operasjonen

 1. Finn nå prosessen " rundll32.exe ", høyreklikk på den og velg Egenskaper. Naviger til Bilde-fanen. Her vil du se den skyldige dvs. hvilken prosess som bruker den kjørbare filen.

 1. Grav litt og finn applikasjonen / tjenesten. Du kan enkelt deaktivere tjenesten ved å bruke “services.msc” eller avinstallere et program som vi gjorde før.

Løsning 6: Avinstallere Lenovo Dependency Package

Hvis du kjører en Lenovo, må du sjekke om avinstallasjonen av Lenovo Dependency Package løser problemet ditt. Det er et sett med tjenester / drivere som er installert på en Lenovo-maskin for å hjelpe Metro-applikasjonen "Lenovo Settings". I seg selv gjør avhengighetspakken ingenting. Som en forholdsregel, opprett et gjenopprettingspunkt for Windows før du utfører denne løsningen.

 1. Trykk Windows + R , skriv “ kontrollpanel ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i kontrollpanelet, velg kategorien " Avinstaller et program " under overskriften " Programmer ".

 1. Finn " Lenovo Dependency Package ", høyreklikk på den og velg " avinstaller ".

 1. Etter avinstallasjonen, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst. Hvis det ikke gjorde det, og du fortsatt står overfor høy CPU / diskbruk, kan du gjerne installere applikasjonen tilbake.

Løsning 7: Deaktivering av beholdningssamler

Inventory Collector er et verktøy fra Microsoft som hjelper deg med å undersøke organisasjonens datamaskiner, identifisere installerte applikasjoner, enheter og systeminformasjon for å samle en katalog med informasjon. Du kan se disse dataene ved hjelp av Application Compatibility Manager. Hvis du ikke bruker denne funksjonen, kan vi prøve å deaktivere den og sjekke om den gir lykke til problemet vårt.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ gpedit.msc ” i dialogboksen og trykk Enter. Dette starter gruppepolicyredigereren på datamaskinen din.
 2. En gang i redigeringsprogrammet, naviger til følgende bane ”

Datakonfigurasjon> Administrative maler> Windows-komponenter> Programkompatibilitet

 1. På høyre side av skjermen ser du en oppføring " Slå av lagerbeholdere ". Dobbeltklikk på den for å åpne egenskapene.

 1. En gang i egenskapene, velg “ Enabled ”. Trykk på OK for å lagre endringene og avslutte. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ble løst.

Løsning 8: Endring av ProgramDataUpdater

Mange brukere rapporterte at oppgaven "ProgramDataUpdater" som tilhører kategorien Application Experience av Microsoft, forårsaket høy CPU / diskbruk på datamaskinen. Vi har to alternativer: enten kan vi deaktivere oppgaven permanent, eller så kan vi endre innstillingene slik at oppgaven blir automatisk drept hvis den behandles i mer enn et minutt. Vi veileder deg om hvordan du deaktiverer oppgaven helt først.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet og skriv " oppgaveplanlegger " i dialogboksen. Åpne det første resultatet som kommer frem.

 1. En gang i planleggeren, naviger til følgende filsti:

Microsoft> Windows> Application Experience

 1. En gang i mappen vil du se tre oppføringer til høyre. Høyreklikk på “ ProgramDataUpdater ” og velg Deaktivert .

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ved hånden ble løst.

Nå dekker vi om hvordan du setter en tidsbegrensning som diskutert ovenfor. Du kan enten sette grensen eller deaktivere oppgaven permanent som nevnt ovenfor.

 1. Høyreklikk på “ ProgramDataUploader ” og velg “ Properties ”.

 1. Naviger til Innstillinger-fanen. Forsikre deg om at avkrysningsruten “ Stopp oppgaven hvis den går lenger enn ” er merket av . Rediger verdien foran den og skriv “ 1 minutt ”. Trykk på OK for å lagre endringene og avslutte.

 1. Start datamaskinen på nytt for at endringene skal implementeres, og sjekk om disk- / CPU-bruken din ble bedre. Hvis den ikke gjorde det, er du velkommen til å tilbakestille endringene.

Løsning 9: Oppstart i sikkermodus

Ved å bruke sikker modus kan vi avgjøre om problemet skyldes applikasjoner eller om problemet ligger i operativsystemet. Hvis maskinen fungerer perfekt i sikker modus og disk- / CPU-bruken er normal, betyr det at noen eksterne applikasjoner eller tjenester forårsaker problemet ettersom alle disse er deaktivert i sikker modus.

 1. Følg instruksjonene i artikkelen om hvordan du starter datamaskinen i sikker modus.
 2. Når du er startet opp i sikker modus, åpner du oppgavebehandling (ved å trykke Windows + R og skrive “taskmgr”). Sjekk om diskbruken og CPU-bruken er normal.

Hvis det ikke ble oppdaget noen problemer i sikkermodus, bør du utføre en ren oppstart og bestemme hvilket program / en tjeneste som forårsaker problemet. Hvis problemet fremdeles oppstår i sikker modus, betyr det at problemet er med operativsystemet. Denne oppstarten lar PCen slås på med et minimalt sett med drivere og programmer. Bare de viktigste er aktivert mens alle andre tjenester er deaktivert.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ msconfig ” i dialogboksen og trykk Enter.

 1. Naviger til kategorien Tjenester som er til stede øverst på skjermen. Sjekk linjen som sier " Skjul alle Microsoft-tjenester ". Når du klikker på dette, blir alle Microsoft-relaterte tjenester deaktivert og etterlater alle tredjeparts tjenester.
 2. Klikk nå på " Deaktiver alt " -knappen som er tilstede nederst på venstre side av vinduet. Alle tredjepartstjenestene blir nå deaktivert.
 3. Klikk Bruk for å lagre endringene og avslutte.

 1. Gå nå til oppstartsfanen og klikk på alternativet " Åpne oppgavebehandling ". Du vil bli omdirigert til oppgavebehandling der alle applikasjonene / tjenestene som kjører når datamaskinen starter blir oppført.

 1. Velg hver tjeneste en etter en, og klikk " Deaktiver " nederst til høyre i vinduet.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om den høye CPU- / diskbruken vedvarer. Hvis det gjør det, betyr det at det var et eksternt program som forårsaket problemet. Søk gjennom de installerte programmene dine og finn ut hvilket program som forårsaker problemene dine. Du kan også kjøre Microsoft Security Scanner for å se etter skadelig programvare eller annen trussel som forårsaker problemer med datamaskinen din.

Løsning 10: Gjenopprette Windows fra gjenopprettingspunktet (bare hvis problemet ikke løses i sikker modus)

Hvis problemet fortsatt vedvarer i sikkermodus (løsning 9), kan vi prøve å gjenopprette Windows til et tidligere gjenopprettingspunkt du opprettet. Lagre alt arbeidet ditt riktig og sikkerhetskopier viktige data. Vær oppmerksom på at alle endringene i systemkonfigurasjonene etter siste gjenopprettingspunkt vil bli fjernet.

 1. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv " gjenopprett " i dialogboksen og velg det første programmet som kommer i resultatet.

 1. En i gjenopprettingsinnstillingene, trykk på Systemgjenoppretting til stede i begynnelsen av vinduet under fanen Systembeskyttelse.

 1. Nå åpnes en veiviser som navigerer deg gjennom alle trinnene for å gjenopprette systemet. Trykk på Neste og fortsett med alle de videre instruksjonene.

 1. velger gjenopprettingspunkt fra listen over tilgjengelige alternativer. Hvis du har mer enn ett systemgjenopprettingspunkt, vil de bli oppført her.

 1. Nå vil windows bekrefte handlingene dine for siste gang før det starter systemgjenopprettingsprosessen. Lagre alt arbeidet ditt og sikkerhetskopier viktige filer bare i tilfelle og fortsett med prosessen.

Du kan lære mer om systemgjenoppretting for å få mer kunnskap om hva det gjør og hva prosessene er involvert i.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det