Hvordan fikse oppgavelinjen som vises i fullskjerm

Google Chrome er en av de mest populære nettleserne gjennom tidene. Nettleseropplevelsen har revolusjonert internettindustrien. Det er mange forskjellige nettsteder og applikasjoner som bruker forskjellige rammer og teknologier. Når disse samhandler med Chrome, dukker mange problemer opp.

Et av problemene brukerne møter som oppgavelinjen viser mens de spiller en Youtube-video i fullskjermmodus. Opprinnelig når du bruker fullskjerm i nettleseren din, tar videoen opp hele skjermen. Oppgavelinjen skal ikke være der i det hele tatt.

Metode 1: Start Explorer.exe på nytt

File explorer (også kalt Explorer.exe) er et filbehandlingsprogram som inngår i utgivelsene av Microsoft Windows-operativsystemet. Det er en GUI-app som hjelper deg med å få tilgang til filsystemet ditt. Det er det viktigste mediet for å navigere i hvilken som helst Windows-maskin, og uten det kan hele databehandlingen endres.

Mange brukere rapporterte at omstart av File Explorer løste problemet. Det kan være relatert til en feil, hvorpå omstarten blir løst.

 1. Trykk på Windows + R for å åpne Run- applikasjonen. Skriv “ taskmgr ” i dialogboksen for å få opp datamaskinens oppgavebehandling.
 2. Klikk på “ Prosesser ” -fanen øverst i vinduet.

 1. Finn nå oppgaven til Windows Utforsker i listen over prosesser. Klikk på den og trykk på “ Start på nytt ” -knappen nederst til venstre i vinduet.

Sjekk om problemet ditt ble løst.

Løsning 2: Overstyring av høy DPI-skaleringsatferd i Chrome

Vi kan prøve å overstyre skaleringsoppførselen for høy DPI i Chrome. Mange brukere rapporterte at dette resulterte i en rask løsning på problemet.

 1. Høyreklikk på Chrome på oppgavelinjen, og høyreklikk den deretter igjen. Velg Egenskaper fra listen over alternativer som kommer frem.

 1. En gang i egenskapene, naviger til kategorien Kompatibilitet som er til stede øverst på skjermen.
 2. I Innstillinger-fanen, sjekk linjen som sier " Overstyr høy DPI-skaleringsatferd ".
 3. Klikk Bruk for å lagre endringene og avslutte.

Start Chrome på nytt og sjekk om problemet ditt ble løst.

Løsning 3: Slå av visuelle effekter

Det er ikke en ny utvikling at Windows-visuelle effekter kan komme i konflikt med ethvert program og tvinge det til å handle på bisarre måter. Vi så hvordan alternativet for fullskjerm på YouTube fremdeles viser Windows-oppgavelinjen.

Vi kan prøve å deaktivere datamaskinens visuelle effekter og sjekke om problemet blir løst. Hvis ikke, kan du alltid slå dem på igjen.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Run Type “ kontrollpanel ” i dialogboksen for å starte datamaskinens kontrollpanel.
 2. Når du er i kontrollpanelet, klikker du på alternativet " System og sikkerhet ". Dette bør være den første oppføringen i kontrollpanelet.

 1. En gang i menyen, velg underoverskriften til “ System ”.

 1. Klikk nå på “ Avanserte systeminnstillinger ” til stede på venstre side av skjermen. Et nytt vindu dukker opp. Naviger til fanen " Avansert ".
 2. Når du er i kategorien Avansert , klikker du på “ Innstillinger ” i kategorien Ytelse.

 1. Merk av for alternativet som sier “ Juster for ytelse ”. Lagre endringer og avslutt.

Dette vil deaktivere alle dine grafiske detaljer inkludert Aero-temaet fra PC-en din. Start krom på nytt og sjekk om problemet ditt ble løst.

Merk: I mange tilfeller krever hver av løsningene som er oppført, datamaskinen din på nytt. Hvis det ikke er noen effekt og problemet ditt er det samme, må du starte PCen på nytt og prøve å kjøre Google Chrome som administrator.

Løsning 4: Deaktivering av låst oppgavelinje

En annen funksjon som Windows kom med nylig var 'lås oppgavelinjen'. Her lar Windows deg låse oppgavelinjen på plass, og den forsvinner ikke eller beveger seg selv om du aktiverer fullskjerm. Hvis oppgavelinjen er låst, vil den fremdeles være synlig selv om du bytter til fullskjerm. Det vi kan gjøre her er å endre denne innstillingen ved hjelp av oppgavelinjens innstillinger og se om dette gjør en forskjell.

 1. Høyreklikk på oppgavelinjen og velg Innstillinger for oppgavelinjen .
 2. Nå bytter du alternativet Lås oppgavelinjen.
 3. Start datamaskinen på nytt og sjekk om dette gjør noen forskjell.

Løsning 5: Oppdatere Windows

Hvis ingen av metodene ovenfor fungerer, kan vi prøve å oppdatere Windows til den nyeste versjonen og se om dette gjør en forskjell. Windows utgir periodiske oppdateringer for å lappe kjente feil eller lansere nye funksjoner. Det er mulig at oppgavelinjemodulen er i feil tilstand og krever en oppdatering.

 1. Trykk Windows + S, skriv inn "oppdatering" i dialogboksen, og åpne oppdateringsinnstillingene.
 2. Klikk nå på knappen for Se etter oppdateringer .
 3. Etter at du har installert oppdateringene (hvis noen), start datamaskinen på nytt helt og sjekk om problemet er løst for godt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det