Korriger: 100% diskbruk av & ldquo; system og komprimert minne & rdquo; i Windows 10

System og komprimert minne er en minneprosess som er ansvarlig for ulike funksjoner relatert til system og minne. Denne prosessen er hovedsakelig ansvarlig for komprimering av filer og mapper som er lagret på harddisken, og administrasjonen av RAM. I gjennomsnitt skal systemet og komprimert minneprosess bare ta opp en liten mengde CPU og disk. Imidlertid begynner system- og komprimert minneprosess i noen tilfeller å bruke opp 100% av de berørte brukernes disker, noe som får datamaskinene til å bli utrolig sakte og hindrer plikter og ansvar for andre prosesser og oppgaver.

Dette problemet kom først frem i år og har spredt seg mer og mer siden. The System og komprimert minne prosessen kan føre til høyt forbruk disk og kan også føre til høy CPU-bruk ved å bruke opp til 100% av disk grunn av en av to grunner - du rotet rundt med innstillinger for virtuelt minne, og endte opp med å endre størrelsen på sidevekslingsfilen fra Automatisk til en innstilt verdi eller system- og komprimert minneprosess går rett og slett. På den lyse siden er det fullt mulig for Windows 10-brukere som er berørt av dette problemet å fikse det, og følgende er de mest effektive løsningene på dette problemet. Hvis det bare er denne prosessen som forårsaker pigger i bruken, vil vi ikke anbefale å installere ekstra fysisk minne.

Løsning 1: Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne etter korrupte filer herfra , hvis filer blir funnet å være korrupte og mangler å reparere dem, og se deretter om bruken av system og komprimert minne fremdeles er høy, hvis det er, gå videre til neste løsning nedenfor.

Løsning 2: Still tilbake sidestørrelsen for alle stasjoner til automatisk

Sidefilstørrelsen for alle stasjoner i Windows 10 er som standard satt til å la Windows administrere den automatisk. Søkerfilstørrelsen kan settes til en tilpasset verdi av brukeren, men å gjøre det kan føre til problemer med minnekomprimering i Windows 10, og til slutt føre til 100% diskbruk av systemet og komprimert minneprosess . Hvis du tilpasser sidestørrelsen for noen av stasjonene dine tidligere og lider av dette problemet, er denne løsningen veien å gå.

 1. Åpne Start-menyen . Klikk på Innstillinger . Søk etter " performance ".
 2. Klikk på søkeresultatet som heter Juster utseendet og ytelsen til Windows .
 3. Når Performance Options- vinduet dukker opp, navigerer du til det avanserte
 4. Klikk på Endre ... under det virtuelle minnet
 5. Vinduet Virtuelt minne vises nå. I dette vinduet, sørg for at boksen ved siden av automatisk administrere sidefilstørrelse for alle stasjoner er merket av, noe som betyr at dette alternativet er aktivert.
 6. Klikk på OK .
 7. Klikk på Apply og deretter på OK i Performance Options-vinduet

system- og komprimert minnebruk

Løsning 3: Deaktiver systemet og komprimert minneprosess helt

Hvis løsning 2 ikke fungerte for deg, eller hvis du klarte å komme til vinduet Virtuelt minne og så at alternativet Administrer automatisk sidefilstørrelse for alle stasjoner allerede var aktivert, er størrelsen på personsøkefilene for stasjonene dine absolutt ikke den skyldige. Når det er tilfelle, kan du fortsatt løse dette problemet ved å bare deaktivere prosessen for system og komprimert minne . For å gjøre dette må du:

 1. Hold Windows-tasten og Press X . Velg Kontrollpanel . Søk etter administrative verktøy og velg Oppgaveplanlegger .
 2. I Task Scheduler , dobbeltklikker du på oppgave Schedule Biblioteket i ruten til venstre for å utvide innholdet.
 3. Dobbeltklikk på Microsoft i venstre rute for å utvide innholdet.
 4. Dobbeltklikk på Windows i venstre rute for å utvide innholdet.
 5. Klikk på MemoryDiagnostic i venstre rute for å se innholdet i høyre rute.
 6. I høyre rute, finn og høyreklikk på en oppgave som heter RunFullMemoryDiagnosticEntry .
 7. Klikk på Deaktiver i hurtigmenyen.
 8. Lukk oppgaveplanleggeren og start datamaskinen på nytt. Sjekk om problemet vedvarer når datamaskinen starter opp.

deaktiver MemoryDiagnostic

Løsning 4: Deaktiver Superfetch-tjenesten

I Windows 10; Superfetch er omdøpt til SysMain.

Superfetch / Sysmain er en Windows-tjeneste, hvis formål er å opprettholde og forbedre systemytelsen over tid. Selv om Superfetch er en del av Windows-operativsystemet, kan det noen ganger være mer skadelig for en Windows-datamaskin enn gunstig - det mest overlegne eksemplet på dette er det faktum at Superfetch i mange tilfeller kan være årsaken til 100% problemer med diskbruk, inkludert denne. Heldigvis, hvis Superfetch-tjenesten forårsaker at system- og komprimert minneprosess bruker 100% av datamaskinens diskbåndbredde, er alt du trenger for å løse problemet, deaktivere Superfetch-tjenesten. Følgende er de to alternativene du har når det gjelder å deaktivere Superfetch-tjenesten:

Alternativ 1: Deaktiver Superfetch / Sysmain-tjenesten fra Services manager

 1. Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Run

 2. Type tjenester. msc i Kjør- dialogboksen og trykk Enter .
 3. I Tjenester- vinduet, bla ned og finn og dobbeltklikk på tjenesten som heter Sysmain .
 4. Klikk på Stopp .
 5. Sett Sysmain / superfetch tjenestens oppstartstypen til Deaktivert .
 6. Klikk på Bruk .
 7. Klikk på OK .
 8. Lukk tjenestene.

 9. Start datamaskinen på nytt.

Alternativ 2: Deaktiver Superfetch-tjenesten ved hjelp av Registerredigering

 1. Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Run
 2. Skriv inn regedit i dialogboksen Kjør, og trykk på Enter for å starte Registerredigering .
 3. I den venstre ruten i Registerredigering , naviger til følgende katalog:

HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control > Session Manager > Memory Management

 1. I venstre rute i Registerredigering klikker du på undernøkkelen PrefetchParameters under Memory Management for å se innholdet i høyre rute.
 2. I høyre rute i Registerredigering , finn og dobbeltklikk på registerverdien med tittelen EnableSuperfetch for å endre den.
 3. Erstatt det som er i EnableSuperfetch- registerverdiens Verdidatafelt med 0 .
 4. Klikk på OK .
 5. Lukk Registerredigering .
 6. Start datamaskinen på nytt.

Når du har deaktivert Superfetch-tjenesten og startet datamaskinen på nytt, må du vente til datamaskinen starter opp og deretter kontrollere om problemet er løst eller ikke.

Løsning 5: Drep kjørbar prosess for tale-kjøretid

Et mylder av brukere som er berørt av dette problemet, var i stand til å utlede at roten til problemet er en prosess som heter Speech Runtime Executable , en systemprosess som av ting ser ut til å gjøre med lydopptak gjennom tilkoblede mikrofoner og / eller tale Anerkjennelse. Disse brukerne oppdaget at Speech Runtime Executable- prosessen, i deres tilfelle, forårsaket at systemet og komprimert minneprosess brukte uanstendig store mengder av datamaskinens ressurser. I tilfeller der Speech Runtime Executable- prosessen er skyldige, blir bare å drepe prosessen jobben gjort og tar system- og komprimert minneprosessens ressursforbruk ned til nominelle nivåer. For å drepeTale Runtime kjørbar prosess, du må:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å starte Oppgavebehandling .
 2. I kategorien Prosesser i Oppgavebehandling , finn og klikk på en prosess som heter Speech Runtime Executable for å velge den.
 3. Klikk på Avslutt oppgave .

Hvis Speech Runtime Executable- prosessen var årsaken til dette problemet i ditt tilfelle, bør du se system- og komprimert minneprosessens ressursforbruk gå betydelig ned så snart du klikker på Avslutt oppgave . Dessverre er Speech Runtime Executable- prosessen en systemprosess, og det er derfor den kan dukke opp ganske ofte. Hvis Speech Runtime Executable- prosessen starter seg av og til og forårsaker dette problemet igjen og igjen, vil det beste være å gjenta trinnene som er oppført og beskrevet ovenfor for å bare drepe det og gjenopprette fred.

Løsning 6: Optimaliser datamaskinens visuelle effekter for best ytelse

Noen brukere som er berørt av denne saken har også rapportert suksess med å optimalisere Windows 10 maskinens visuelle effekter for best ytelse, med brukernes datamaskiner, i slike tilfeller, går ned fra ca 100% disk bruk i hendene på den System og komprimert minne prosessen til 0-25% umiddelbart etter påføring av denne løsningen.

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen for å åpne WinX-menyen .
 2. Klikk på System i WinX-menyen .
 3. Klikk på Avanserte systeminnstillinger i venstre rute. Du kan bli bedt om å bekrefte handlingen eller passordet ditt, og hvis du er det, må du sørge for å oppgi det du blir bedt om.
 4. Naviger til Avansert
 5. Klikk på Innstillinger ... under Ytelse
 6. Klikk på Juster for best ytelse for å velge den.
 7. Klikk på Bruk og deretter på OK .
 8. Klikk på Bruk og deretter på OK i Systemegenskaper
 9. Lukk eventuelle gjenværende vinduer og start datamaskinen på nytt. Når datamaskinen starter opp, må du kontrollere om problemet er løst eller ikke.

Løsning 7: Kontroller om datamaskinens RAM svikter eller mislykkes

I mange tilfeller er dette problemet forårsaket av mislykket eller sviktende RAM. Hvis mislykket eller sviktende RAM er roten til dette problemet i ditt tilfelle, kan du bare erstatte datamaskinens RAM-pinne (r) med helt nye. Hvis datamaskinen har mer enn en RAM-minne, kan bare en av de installerte pinnene være feil. Hvis det er tilfelle, er alt du trenger å gjøre å bytte ut hver RAM-minnepinne en etter en, starte datamaskinen opp og sjekke om problemet vedvarer eller ikke etter å ha byttet ut hver pinne. Den defekte RAM-minnepinnen vil være den uten hvilken datamaskinen ikke lenger lider av storskala ressursforbruk i hendene på systemet og komprimert minneprosess . Selv om det kan være vanskelig å forstå, er det ikke umulig for sviktende eller mislykket RAM å forårsake systemet og komprimert minneprosess for å hogge og misbruke datamaskinens ressurser.

Hvis løsningene som er oppført her ikke fungerer for deg, kan du gå til 100% diskbruk Windows 10 (flere trinn)

Bruker foreslått metode

Hvis dette er nyttig for noen, har jeg vært plaget av dette problemet helt siden oppgraderingen til Windows 10, og jeg var klar til å prøve alternativ 3 ovenfor og deaktivere saken.

Men da jeg kom inn i Oppgaveplanleggeren, la jeg merke til at resultatet for siste løp var 0x800710e0, noe som virket mistenkelig for meg. Da jeg slo opp denne feilen, viste det seg å være "Operatøren eller administratoren har nektet forespørselen." Virker som et slags tilgangsproblem.

Oppgaven ble satt til å kjøre som “Administratorer”, uansett hva det er. Jeg er på Windows 10 Pro, som var en oppgradering fra Windows 8.1 Pro, som var en oppgradering fra Windows 8 Home. Så et sted i sin dype mørke fortid hadde jeg hatt Home-versjonen. Ikke sikker på om det er relevant ...

Da jeg gikk inn i hver minneoppgave og endret “bruk følgende brukerkonto” for å være min egen (og jeg har administratorrettigheter), gikk feilkodene plutselig til 0 eller 0x40010004 (som jeg ikke har funnet en identitet for ennå, men det ser ikke ut til å være dårlig - i det minste er det ikke en 0x8xxx HRESULT!), og systemet mitt er mye lykkeligere. Systemet og komprimert minneoppgave kjører i bakgrunnen, men bruker en mer rimelig mengde systemressurser.

Min teori: på en eller annen måte i Windows 10-oppgraderingsprosessen ble den oppgaven satt opp på en funky måte, og prosessen fortsatte å slå med tilgangsfeil. Nå som den kan gjøre det den vil gjøre, har fred kommet tilbake. 🙂

Igjen, i tilfelle det hjelper noen (spesielt hvis du ikke vil deaktivere prosessen, og du kan gjøre det lykkelig på denne måten i stedet).

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det