Fix: Windows Store feilkode 0x8024001E

Windows Store er et ganske nytt konsept for stasjonære brukere, siden de nå har en sjanse til å ha en egen butikk tilgjengelig for alle typer applikasjoner og spill. Noen av disse spillene og applikasjonene har eksistert før, og de kunne lastes ned, men å ha dem plassert på samme sted og ha det lastet ned og installert med et museklikk er noe flott.

I tillegg har disse appene blitt optimalisert spesielt for Windows 10, og de kjører ofte jevnere enn apper du ellers installerer. Imidlertid er det mange feil brukerne opplever på daglig basis, og du bør definitivt være på utkikk etter disse feilene. Sjekk følgende feilkode nedenfor!

Løs Windows Store feilkode 0x8024001E

Brukere har rapportert at de ikke klarer å laste ned apper og spill eller til og med å oppdatere de de har installert. I noen andre tilfeller åpner Windows Store ikke i det hele tatt, og brukerne vet ikke hva de skal gjøre med applikasjonene sine.

Den eneste koden de mottar er 0x8024001E, men selve koden er ikke så selvforklarende. Det er flere enkle løsninger på dette problemet, men sørg for at du prøver dem alle før du gir opp på datamaskinen.

Løsning 1: Tilbakestill Windows Store-hurtigbufferen

Hvis butikkens cache har problemer, må du tilbakestille den med denne enkle kommandoen. Tilbakestilling av hurtigbufferen løser vanligvis lignende problemer fordi de skyldes når butikken brukes for mye og hurtigbufferen blir større enn anbefalt. Dette kan føre til problemer både med Windows Store og Windows Update-tjenesten, noe som kan føre til at den aktuelle meldingen vises ofte.

 1. Klikk på Start-menyen og skriv kommandoen “wsreset”. Så snart du skriver inn dette, skal det første resultatet øverst være “wsreset - Kjør kommando”.

 1. Klikk på dette for å tilbakestille butikkens hurtigbuffer.
 2. Start datamaskinen på nytt for å bruke disse endringene, og åpne Store for å se om nedlastningene dine fungerer igjen.

Løsning 2: Den innebygde feilsøkingsprogrammet for Windows-apper

Windows er definitivt forberedt når det gjelder feilsøking fordi Innstillinger-appen har plass til mange feilsøkingsprogrammer for forskjellige ting som kan gå galt på enheten din. Siden dette problemet er nært knyttet til Xbox-appen blant annet, kan du også tr denne løsningen som din siste utvei hvis alle løsningene ovenfor har mislyktes. Feilsøking av Windows 10-apper kan være ganske nyttige fordi det kan vise deg akkurat hvor problemet er, eller det kan til og med løse problemet automatisk for deg.

 1. Søk etter Innstillinger i Start-menyen og klikk på det første resultatet.

 1. Finn delen Oppdatering og sikkerhet og åpne den.
 2. Naviger til kategorien Feilsøk, og sjekk under Finn og fikse andre problemer.
 3. Windows Store Apps feilsøking bør være nederst, så sørg for at du klikker på den og følger instruksjonene på skjermen.

 1. I tillegg kan du kjøre feilsøkingsprogrammet for Internett-tilkoblinger for å sjekke om det er forbindelsen din som forårsaker problemene med Windows Store.

Løsning 3: Tilbakestille Windows Update-komponentene manuelt

Windows Update og Windows Store er to nært tilkoblede tjenester, og problemer med en av dem kan føre til at den andre ikke fungerer. Tilbakestilling av alle Windows Update-komponentene løser garantert 90% av alle Windows Store- og Update-problemer fordi du i utgangspunktet kommer i gang fra begynnelsen når det gjelder disse funksjonene.

Denne løsningen inneholder trinn som forteller deg hvordan du endrer registret. Det kan imidlertid oppstå alvorlige problemer hvis du endrer registret feil. Sørg derfor for at du følger disse trinnene nøye. For ekstra beskyttelse må du sikkerhetskopiere registret før du endrer det. Deretter kan du gjenopprette registeret hvis det oppstår et problem.

Se artikkelen nedenfor for å sikkerhetskopiere og gjenopprette registeret i Windows:

Hvordan sikkerhetskopiere og gjenopprette registeret på Windows 7, 8 og 10

 1. Først må du stoppe Background Intelligent Transfer, Windows Update, Cryptographic Services. Tjenestene lar Windows i utgangspunktet laste ned alle filer og oppdateringer som brukes av Automatic Windows Update og andre Windows-komponenter. Den bruker ledig båndbredde til nettverkstilkoblingen når tilkoblingen din er inaktiv og laster stille ned filer i bakgrunnen. Det er derfor den beste fremgangsmåten å deaktivere BITS-tjenesten før du fortsetter.
 2. For å gjøre det, skriv inn følgende kommandoer i et forhøyet ledetekstvindu og trykk Enter etter at du har skrevet hver kommando.

nettstoppbiter

nettstopp wuauserv

nettstopp appidsvc

nettstopp cryptsvc

 1. Deretter må du slette qmgr * .dat-filene. For å tilbakestille Windows Update-komponentene, må du slette filene. For å gjøre dette, skriv inn følgende kommando ved en ledetekst, og trykk deretter Enter:

Slett “% ALLUSERSPROFILE% \ Application Data \ Microsoft \ Network \ Downloader \ qmgr * .dat”

 1. Det er verdt å nevne her at hvis det er første gang du prøver å løse problemer med Windows Update ved å følge trinnene i dette innlegget, anbefales det å hoppe over dette trinnet og hoppe direkte til neste trinn. Trinnet skal bare følges for feilsøking når du ikke ser noen løsning i sikte til tross for at du prøver alle trinnene som er beskrevet i artikkelen, bortsett fra dette trinnet, siden trinnet utføres aggressivt.
 2. Gi nytt navn til mappen SoftwareDistribution og catroot2. For å gjøre dette, skriv inn følgende kommandoer ved en ledetekst. Forsikre deg om at du trykker Enter etter at du har skrevet hver kommando.

Ren% systemroot% \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak

Ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 catroot2.bak

 1. Tilbakestill BITS-tjenesten og Windows Update-tjenesten til standard sikkerhetsbeskrivelse. For å gjøre dette, skriv inn følgende kommandoer ved en ledetekst. Forsikre deg om at du trykker Enter etter at du har skrevet inn hver kommando.

exe sdset bits D: (A ;; CCLCSWRPWPDTLOCRRC ;;; SY) (A ;; CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO ;;; BA) (A ;; CCLCSWLOCRRC ;;; AU) (A ;; CCLCSWRPWPDTLOCRRC ;;

exe sdset wuauserv D: (A ;; CCLCSWRPWPDTLOCRRC ;;; SY) (A ;; CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO ;;; BA) (A ;; CCLCSWLOCRRC ;;; AU) (A ;; CCLCSWRPWPDT;

 1. Skriv inn følgende kommando i ledetekstvinduet som åpnes, og trykk deretter på Enter:

cd / d% windir% \ system32

 1. Registrer BITS-filene og Windows Update-relaterte dll-filer på nytt. For å gjøre det, skriv inn følgende kommandoer i ledetekstvinduet. Ikke glem å trykke Enter-tasten etter hver kommando du skriver.

regsvr32.exe atl.dll

regsvr32.exe urlmon.dll

regsvr32.exe mshtml.dll

regsvr32.exe shdocvw.dll

regsvr32.exe browseui.dll

regsvr32.exe jscript.dll

regsvr32.exe vbscript.dll

regsvr32.exe scrrun.dll

regsvr32.exe msxml.dll

regsvr32.exe msxml3.dll

regsvr32.exe msxml6.dll

regsvr32.exe actxprxy.dll

regsvr32.exe softpub.dll

regsvr32.exe wintrust.dll

regsvr32.exe dssenh.dll

regsvr32.exe rsaenh.dll

regsvr32.exe gpkcsp.dll

regsvr32.exe sccbase.dll

regsvr32.exe slbcsp.dll

regsvr32.exe cryptdlg.dll

regsvr32.exe oleaut32.dll

regsvr32.exe ole32.dll

regsvr32.exe shell32.dll

regsvr32.exe initpki.dll

regsvr32.exe wuapi.dll

regsvr32.exe wuaueng.dll

regsvr32.exe wuaueng1.dll

regsvr32.exe wucltui.dll

regsvr32.exe wups.dll

regsvr32.exe wups2.dll

regsvr32.exe wuweb.dll

regsvr32.exe qmgr.dll

regsvr32.exe qmgrprxy.dll

regsvr32.exe wucltux.dll

regsvr32.exe muweb.dll

regsvr32.exe wuwebv.dll

 1. Slett feil registerverdier. Åpne Registerredigering og naviger til følgende nøkkel:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ COMPONENTS

 1. Høyreklikk på KOMPONENTER. Nå i høyre rute sletter du følgende hvis de eksisterer:

VenterXmlIdentifier

NextQueueEntryIndex

AdvancedInstallersNeedResolving

 1. Tilbakestill Winsock. Det er en teknisk spesifikasjon som definerer hvordan Windows-nettverksprogramvare skal få tilgang til nettverkstjenester, spesielt TCP / IP. Windows OS leveres med en Dynamic Link Library (DLL) -fil kalt winsock.dll som implementerer API og koordinerer Windows-programmer og TCP / IP-tilkoblinger.

På grunn av en eller annen grunn kan Windows Sockets populært referert til som Winsock bli ødelagt. Som sådan kan en bruker oppleve problemer med å opprette forbindelse til Internett. Det blir derfor nødvendig å reparere Winsock ved å tilbakestille den.

 1. For å gjøre dette, skriv inn følgende kommando i ledetekstvinduet, og trykk deretter Enter:

netsh winsock reset

 1. Når alt er gjort, starter du BITS-tjenesten, Windows Update-tjenesten og den kryptografiske tjenesten. For å gjøre dette, bytt tilbake til ledeteksten og skriv inn følgende kommandoer. Igjen, sørg for at du trykker Enter etter at du har skrevet inn hver kommando.

netto startbiter

nettstart wuauserv

netto start appidsvc

netto start cryptsvc

 1. Til slutt må du sørge for at du har installert den nyeste Windows Update Agent på datamaskinen din.
 2. Start datamaskinen på nytt for å fullføre prosessen.

Løsning 4: Kjør flere verktøy for å kontrollere integriteten til systemfiler og Windows-bildet ditt

Du kan bruke de to innebygde verktøyene for å kontrollere integriteten til systemfiler du har installert på datamaskinen og Windows Image.

Systemfilkontroll er et verktøy som brukes til å skanne og kontrollere systemfiler for manglende eller ødelagte filer. Verktøyet erstatter dem også automatisk og løser problemene dine.

Deployment Image Servicing and Management (DISM.exe) er et verktøy som kan brukes til å skanne og kontrollere Windows-bildet og installasjonen for feil.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det