Fix: Denne Blu-ray-platen trenger et bibliotek for AACS-dekoding

Noen Windows-brukere får feilmeldingen "Denne Blu-Ray-platen trenger et bibliotek for AACS-dekoding" når de prøver å spille en Blu-ray-disk via VLC-mediaspilleren. Problemet er ikke spesifikt for en bestemt Windows-versjon ettersom det rapporteres å forekomme på Windows 7, Windows 8 og Windows 10. Det er også rapportert at feilmeldingen vises på flere VLC-bygninger.

Hva forårsaker feilen 'Denne Blu-ray-platen trenger et bibliotek for AACS-dekoding'?

Vi undersøkte dette ved å se på noen metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å få feilmeldingen løst. Fra det vi samlet, er det et par vanlige scenarier som vil utløse denne feilmeldingen:

 • Blu-Ray disk er beskyttet av AACS og BD + teknologier - I dag er de fleste kommersielle Blu-Ray disker beskyttet av AACS og BD + teknologier. På grunn av dette er ikke standard libbluray- biblioteket nok til å spille av disse diskene. I dette scenariet er løsningen å installere libaacs- biblioteket.
 • KeyDB.cfg-filen mangler - En annen vanlig årsak til at Blue-Ray-avspilling mislykkes med disse spesifikke feilene, er hvis KeyDB.cfg-filen mangler på datamaskinen din. Denne filen er nødvendig av libaacs- biblioteket.

Hvis du sliter med å løse denne spesielle feilmeldingen, vil denne artikkelen gi deg flere trinn som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å få problemet løst.

Slik løser du feilen "Denne Blu-Ray-platen trenger et bibliotek for AACS-dekoding"

Et par brukere som møtte den samme  "Denne Blu-Ray-platen trenger et bibliotek for AACS-dekoding"  -feil, har klart å få VLC til å spille Blu-ray-disker ved å legge til noen biblioteksfiler som kreves av AAC-ene.

Fremgangsmåten er for det meste ganske grei. Du bør ikke ha problemer med å rette opp problemet så lenge du følger instruksjonene nedenfor. Her er hva du trenger å gjøre:

Advarsel: Fremgangsmåten nedenfor innebærer å laste ned noen få filer fra et nettsted uten SSL-sertifikat. Selv om vi skannet filene og ikke fant bevis for skadelig programvare, kan du laste dem ned på egen risiko. VLC-spilleren er en open source-spiller med mange gaffelversjoner som ikke er signert av utviklerne.

 1. Gå til denne lenken ( her ), gå til Keys Database og klikk på Hent filen for å laste ned KeyDB.cfg-  filen. Gå deretter til delen AACS Dynamic Library og klikk på hyperkoblingen tilknyttet VLC-versjonen du bruker.
 2. Kopier  KEYDB.cfg  til utklippstavlen. Bruk deretter File Explorer til å navigere
 3. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ % APPDATA% \ ” og trykk enter for å åpne den skjulte Appdata- mappen.
 4. Opprett en ny mappe på det åpnede stedet ( høyreklikk> Ny> mappe ) og gi den navnet aacs .
 5. Åpne den nyopprettede aacs-  mappen og lim inn  KEYDB.cfg-  filen du tidligere kopierte i trinn 2.
 6. Naviger til nedlastingsmappen og kopier filen libaacs.dll til utklippstavlen.
 7. Bruk File Explorer til å navigere til installasjonsplassen til VLC og lime den inn der. Standardplasseringen er
  C: \ Program Files \ VideoLAN \ VLC (64 bit) eller C: \ Program Files (x86) \ VideoLAN \ VLC (32-bit)

 8. Åpne VLC og åpne Blu-Ray-disken som tidligere sviktet med  "Denne Blu-Ray-platen trenger et bibliotek for AACS-dekoding". Du skal nå kunne spille av Blu-Ray-videoer normalt.

Original text


Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det