Hvordan fikse MSI Afterburner som ikke fungerer?

MSI Afterburner er sannsynligvis et av de mest anerkjente og mest populære overklokkingsverktøyene for Windows. Det ble ikke populært uten grunn, men noen brukere hevder at det rett og slett ikke fungerer på datamaskinene sine. Det åpner kanskje ikke i det hele tatt, eller det kan ikke endre klokkehastigheten til enhetene dine. I andre tilfeller er det overlayet i spillet som ikke fungerer.

Vi har utarbeidet flere metoder som kan brukes til å løse dette problemet, og vi anbefaler at du sjekker dem før du gir opp. Lykke til og følg instruksjonene nøye.

Hva forårsaker at MSI Afterburner ikke fungerer på Windows?

Det er noen få årsaker som kan forhindre at MSI Afterburner fungerer ordentlig på Windows. Det kommer også an på hvilken funksjon du sliter med. Du bør imidlertid ha en klar ide om hva scenariet ditt kan være når du har sjekket ut listen over årsaker vi har utarbeidet nedenfor!

 • Ulike overlegg som kjører på din PC - Når flere overlegg kjører samtidig, vil feil ødelegge alt! De vanligste synderne er definitivt Steam- og NVIDIA-overlegg som må deaktiveres for at MSI Afterburners overlegg skal fungere skikkelig.
 • Innebygd grafikkort - Når du har problemer med å overklokke med MSI Afterburner, bør du vurdere å deaktivere det integrerte grafikkortet i BIOS for å bytte all grafikkhåndtering til det eksterne grafikkortet!

Løsning 1: Deaktiver NVIDIA-overlegg

Dette er den beste metoden for å prøve ut hvis du legger merke til at overlayet i spillet fra MSI Afterburner ikke fungerer som det skal. Å ha flere forskjellige overleggsverktøy som kjører samtidig, er aldri en god ide, og ett av dem må deaktiveres. Følg trinnene vi har gitt nedenfor for å deaktivere NVIDIA-overlegg på datamaskinen din!

 1. Åpne GeForce Experience ved å søke etter den på skrivebordet eller Start-menyen. Vent til det åpnes, og klikk på tannhjulikonet fra startskjermen som skal være øverst til høyre for å åpne Innstillinger .
 1. Fra kategorien Generelt, finn Del alternativet med “ lar deg ta opp, streame, kringkasting, og ta skjermbilder av spillet ” beskrivelse under. Forsikre deg om at du skyver glidebryteren mot venstre for å deaktivere
 2. Godta endringene du har gjort, og sjekk om MSI Afterburner begynner å fungere ordentlig!

Løsning 2: Deaktiver dampoverlegg

Steam Overlay er enda et overlegg som kan ødelegge MSI Afterburner, så vurder å deaktivere det for å løse problemet. Følg trinnene nedenfor for å deaktivere det!

 1. Åpne Steam ved å dobbeltklikke oppføringen på skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen. Windows 10 OS-brukere kan også søke etter det ved hjelp av Cortana eller søkefeltet, begge ved siden av Start-menyen til venstre på oppgavelinjen!
 2. Naviger til Bibliotek- fanen i Steam-vinduet, og finn det problematiske spillet i listen over spillene du eier i biblioteket ditt.
 3. Høyreklikk spillets oppføring i biblioteket og velg Egenskaper- alternativet fra hurtigmenyen som skal vises. Hold deg i Generelt- fanen i Egenskaper-vinduet og fjern boksen ved siden av " Aktiver Steam Overlay mens du er i spillet ".
 4. Bruk endringene, avslutt og prøv å kjøre spillet. Sjekk om MSI Afterburner-overlegg fungerer mens du spiller spillet!

Løsning 3: Installer Afterburners nyeste versjon på nytt

Hvis MSI Afterburner ikke fungerer som den skal på datamaskinen din, bør du vurdere å avinstallere versjonen som for øyeblikket er installert på datamaskinen, og oppdatere til den nyeste. Dette er en enkel prosess å utføre, og det er noe å prøve før du går videre til vanskeligere metoder!

 1. Klikk på Start-menyknappen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter den. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne innstillingene hvis du bruker Windows 10.
 2. I Kontrollpanel velger du å vise som - Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.
 3. Hvis du bruker Innstillinger-appen, skal du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte programmer på din PC.
 4. Finn verktøyet MSI Afterburner i Kontrollpanel eller Innstillinger, og klikk på Avinstaller . Avinstallasjonsveiviseren skal åpne, så følg instruksjonene for å avinstallere den.
 5. Klikk Fullfør når avinstalleringsprogrammet er ferdig, og start datamaskinen på nytt for å se om feil fortsatt vises. Sørg for at du besøker dette nettstedet, laster ned installasjonsfilen og installerer den igjen for å se om MSI Afterburner fungerer som den skal!

Løsning 4: Legg til spillet manuelt og sett deteksjonsnivået til høyt

Hvis MSI Afterburner / RivaTuber ikke fungerer som den skal på datamaskinen din for et bestemt spill, vil du kanskje vurdere å legge til spillets kjørbare manuelt og sette applikasjonsdeteksjonsnivået til høyt. Denne metoden kan være svært nyttig hvis overlegget ganske enkelt ikke vises i spillet. Følg trinnene nedenfor for å sette applikasjonsdeteksjonsnivået til høyt for det problematiske spillet!

 1. Åpne RivaTuner ved å dobbeltklikke oppføringen på skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen. Windows 10 OS-brukere kan også søke etter det ved hjelp av Cortana eller søkefeltet, begge ved siden av Start-menyen til venstre på oppgavelinjen!
 2. Når hovedvinduet åpnes, klikker du på pluss-knappen nederst til venstre i vinduet og blar etter spillets kjørbare fil. Den blir plassert i spillets installasjonsmappe som er C >> Programfiler (x86) som standard.
 1. Etter at den kjørbare filen er lagt til i programmet, finn den i listen over og venstreklikk for å velge den. Sjekk høyre side for applikasjonsgjenkjenningsnivå Sørg for at du setter dette alternativet til høyt og sjekk om MSI Afterburner fungerer som den skal nå!

Løsning 5: Kjør MSI Afterburner i kompatibilitetsmodus for en eldre versjon av Windows

Å kjøre programvaren i kompatibilitetsmodus for eldre versjoner av Window kan løse problemet ganske enkelt, og det er noe å prøve. Denne metoden kan brukes for både overleggs- og overklokkingsverktøyet. Sørg for at du følger trinnene nedenfor!

 1. Naviger til hovedinstallasjonsmappen for MSI Afterburner, som avhenger av hva du valgte under installasjonen. Standardplasseringen er C: \ Program Files (x86) \ MSI Afterburner.
 2. Finn den viktigste kjørbare filen og endre egenskapene ved å høyreklikke på oppføringen enten på skrivebordet, Start-menyen eller søkeresultatvinduet og velg Egenskaper . Naviger til kategorien Kompatibilitet i vinduet Egenskaper, og hold deg i dette vinduet.
 1. Under Kompatibilitetsmodus- delen fjerner du avmerkingen i ruten ved siden av Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for alternativet hvis det var merket av før du godtok endringene.
 2. Sørg for at du bekrefter eventuelle dialoger som kan vises for deg å bekrefte med administratorrettigheter, og MSI Afterburner skal starte med administratorrettigheter fra nå av. Åpne den ved å dobbeltklikke på ikonet, og prøv å se om åpningen lykkes.

Løsning 6: Deaktiver det integrerte grafikkortet

Deaktivering av det innebygde grafikkortet på datamaskinen kan løse overklokkingsproblemer med MSI Afterburner. Når det eksterne grafikkortet ditt er valgt som standard enhet for grafikkadministrasjon, bør MSI Afterburners overklokkingsfunksjoner fungere skikkelig og løse problemet du har!

 1. Slå på PCen og prøv å angi BIOS-innstillinger ved å trykke på BIOS-tasten når systemet er i ferd med å starte. BIOS-nøkkelen vises vanligvis på oppstartsskjermen, og sier " Trykk på ___ for å gå til Oppsett ." eller noe lignende. Det er også andre nøkler. De vanlige BIOS-tastene er F1, F2, Del, etc.
 2. Nå er det på tide å deaktivere det innebygde grafikkortet. Alternativet du må endre, ligger under forskjellige faner på BIOS-firmwareverktøy laget av forskjellige produsenter, og det er ingen unik måte å finne det på. Det er vanligvis plassert under Sikkerhet -kategorien, men det er mange navn på samme alternativet.
 3. Bruk piltastene til å navigere til kategorien Avansert eller en lignende lydkategori i BIOS. Inne, velg et alternativ som heter Onboard Devices Configuration eller noe lignende inni.
 4. Alternativet for primær grafikkort du må finne, kan også finnes direkte i den avanserte fanen. Etter å ha valgt alternativet Primary Graphics Adapter , vil du kunne tilpasse det ved å klikke Enter-tasten med det valgte alternativet og bruke piltastene til å velge alternativet der PCI-E går først.
 5. Naviger til Avslutt- delen og velg Avslutt lagringsendringer . Dette fortsetter med datamaskinens oppstart. Sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det