Fix: sudo-kommando ble ikke funnet

Hvis du er en erfaren Linux-bruker, vil du sannsynligvis finne en sudo-kommando ikke funnet feil ekstremt foruroligende. Du har mer enn sannsynlig blitt vant til å sette sudo foran en kommando du trenger privilegert administratortilgang for. Dette er dobbelt så sant hvis du er bruker av Ubuntu eller noen av dets derivater, siden disse operativsystemene hash ut rotkontoen som standard og dermed krever at du bruker sudo ganske ofte.

Selve sudo-kommandoen er ikke inkludert i noen distribusjoner av Linux som standard, som ofte inkluderer de som er rettet mot nett- og ruteadministrasjon. Det er heller ikke inkludert i mange versjoner av BSD-operativsystemene. Heldigvis er det ikke vanskelig å logge på som root og deretter installere pakken individuelt.

Metode 1: Å fikse sudo-kommandoen fant ikke feil på GNU / Linux

Det er høyst usannsynlig at du bruker en Linux-distribusjon som ikke følger med sudo, men hvis du skriver inn noe som sudo fdisk -l og trykker på enter bare for å finne at du får en feil som sudo: kommando ikke funnet eller ash: sudo: kommandoen ikke funnet, avhengig av om du bruker bash- eller Almquist-skallet, bruker du kanskje en som ikke har den. I vårt eksempel satte vi opp en virtuell maskin og prøvde å bruke sudo rm til å fjerne filer bare for å få en feil. Skriv hvor er sudo for å se om det forteller deg om det er installert et sted. Hvis du bare får sudo: som svar fra den kommandoen, har du sannsynligvis ikke den installert.

Du må være logget inn som rotbruker for å fikse en sudo-kommando som ikke ble funnet, noe som er vanskelig fordi du ikke har sudo på systemet ditt til å begynne med. Hold nede Ctrl, Alt og F1 eller F2 for å bytte til en virtuell terminal. Skriv root, trykk enter og skriv deretter inn passordet for den opprinnelige root-brukeren. Du mottar et # symbol for en ledetekst.

Hvis du har et system basert på apt pakkebehandling, skriver du apt-get install sudo og trykker enter. De som har yum RPM-systemer basert kanskje på Fedora eller Red Hat Linux, kan bruke kommandoen yum install sudo package management. Godta instruksjonene, og vent deretter på installasjonen. Det skal være veldig raskt, men du trenger nettverkstilgang for at det skal fungere.

Nå fra rotprompten skriver du visudo og skyver enter. Du vil enten motta et nano- eller vi-redigeringsskjermbilde. Hele veien nederst i filen inkluderer en linje som har brukerens navn etterfulgt av ALL = (ALL) ALL, og husk at brukernavnet ditt er mer enn sannsynlig i små bokstaver. Derfor:

bruker ALLE = (ALLE) ALLE

Hvis du jobber med vi, trykk Esc og skriv: wq for å avslutte. De som bruker GNU nano, bør holde nede Ctrl og O for å lagre filen etterfulgt av Ctrl og X for å avslutte. Skriv exit ved ledeteksten, og du kan nå bruke sudo som normalt. Det bør bare ta noen få enkle kommandoer for å fikse dette problemet, men heldigvis med inkluderingen av sudo i de fleste moderne distribusjoner pleier det ikke å være et problem lenger. * BSD-brukere har en større problemstilling.

Metode 2: Å fikse sudo-kommandoen fant ikke feil på FreeBSD og andre enheter

Mens BSD-operativsystemer vanligvis kommer med su, kommer de sjelden om noen gang med den faktiske sudo-kommandoen. Forsikre deg om at du er logget av brukerkontoen din og for øyeblikket er på Unix-påloggingsskjermen. Skriv root som et brukernavn, trykk deretter enter etterfulgt av rotpassordet og trykk enter igjen.

Du vil ha en åttetone i meldingen din for å indikere at du kjører som en privilegert bruker. For å legge til binærpakken for sudo, skriv pkg_add -rv sudo og trykk enter. Godta å installere det hvis du blir bedt om det, og vent deretter på installasjonen. Når den er installert, skriv inn visudo og trykk enter. La oss si at du vil tillate en bruker som heter billy å utføre en hvilken som helst kommando. Legg til følgende linje på slutten av filen:

billy ALL = (ALL) ALL

Selvfølgelig vil du erstatte billy med ditt faktiske brukernavn. Hvis visudo faktisk brukte vi, trykk deretter Esc og skriv: wq for å avslutte redigeringsprogrammet. Du kan logge ut og deretter bruke sudo som normalt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det