Fix: En annen datamaskin bruker skriveren

Skrivere har blitt stadig viktigere i det 20. århundre, slik at du kan skrive ut alle viktige dokumenter med et klikk på en knapp. Men til dags dato har mange mennesker forskjellige problemer når de skriver ut dokumentene. Et slikt problem er hvor datamaskinen nekter å skrive ut dokumentet som sier at skriveren er i bruk av en annen datamaskin. Denne feilen kan være gyldig hvis skriveren er opptatt med å utføre jobber som er sendt inn av en annen datamaskin. Men hvis du er den eneste brukeren, betyr det at det er noe teknisk problem. Følg løsningene nedenfor og start med den første.

Løsning 1: Tilbakestille Print Spooler Service

Spoolertjenesten er et program som er ansvarlig for å administrere alle utskriftsjobber som sendes til datamaskinens skriver. Utskriftstjenesten er vanligvis synlig for brukere, og de kan også avbryte en utskriftsjobb som er under behandling. Det lar dem også administrere jobber som for øyeblikket står på ventelisten.

Vi kan prøve å starte denne tjenesten på nytt og sjekke om dette løser problemet.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ tjenester. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Finn tjenesten “ Print Spooler ” i listen over tjenester. Dobbeltklikk på den for å åpne egenskapene. Klikk på " Stopp " -knappen under systemstatus og trykk " Ok " for å lagre endringene.

 1. Siden vi har deaktivert tjenesten, kan vi nå fokusere på å slette skriverfiler. Trykk på Windows + E for å starte hurtig tilgang og klikk på “ Denne PCen ” i venstre navigasjonsrute.
 2. Naviger til følgende bane:

C: \ Windows \ System32 \ spool \ PRINTERS

Tillatelse kan være nødvendig for å få tilgang til følgende mappe. Trykk på Fortsett hvis du blir bedt om det.

 1. Når du er i mappen, sletter du alle filene i PRINTERS-mappen og lukker vinduet.
 2. Start datamaskinen på nytt og sjekk om skriveren kobles til riktig.

Utvidet løsning 1: Opprette en batch-fil

Dette er et utvidet utdrag av løsning 1. Hvis løsningen fungerer for deg og problemet oppstår igjen og igjen, kan du opprette en batchfil for å utføre alle ovennevnte operasjoner med et enkelt klikk. Dette vil spare deg for tid, og du trenger ikke å utføre alle trinnene ovenfor neste gang feilen dukker opp.

 1. Trykk Windows + E for å åpne File Explorer, klikk View , trykk deretter Valg og velg Endre mappe og søkealternativer .

 1. Fjern merket for alternativet ' Skjul utvidelser for kjente filtyper '. Dette vil gjøre det mulig for oss å konvertere tekstfilen til en batchfil som vi oppretter senere.

 1. Opprett en ny tekstfil på skrivebordet og skriv inn følgende kommandoer som vist nedenfor på bildet. Lagre tekstfilen senere.

nettstoppkøler

nettstartspole

exit

 1. Endre navnet på filen og erstatt ' .txt ' med ' .bat '. Du kan bli bedt om å åpne et popup-vindu som sier følgende. Trykk på Ja.

 1. Nå når du dobbeltklikker på ikonet, blir spoolertjenesten automatisk utført uten at du må gjøre noe annet.

Løsning 2: Gjør en fullstrømsyklus

En annen løsning som fungerer for mange brukere er å sykle datamaskinen, skriveren og Wi-Fi. Motorsykling er en handling for å slå av en enhet helt av og deretter på igjen. Årsaker til motorsykling inkluderer å ha en elektronisk enhet å initialisere settet med konfigurasjonsparametere på nytt eller gjenopprette fra en tilstand eller modul som ikke svarer. Den brukes også til å tilbakestille alle nettverkskonfigurasjonene, ettersom de alle går tapt når du slår enheten helt av.

Etter at du har slått av skriveren, Wi-Fi og datamaskinen , tar du ut hovedstrømkabelen og lar dem forbli inaktive i et par minutter (~ 5). Etter ønsket tid, koble til kablene, slå på begge enhetene og prøv å koble dem til.

Løsning 3: Koble til skriveren uten “—WS”

Canon-skrivere har to skrivere som er oppført i stedet for en enkelt skriver. Den ene er en vanlig skriver, og den andre har samme navn, men har en 'WS' på slutten. Hvis du er koblet til 'WS' -skriveren, kan dette føre til at skriveren ikke skriver ut. Det er mange spørsmål på nettet om hva 'WS' betyr, de fleste av dem peker på at det står for webtjenester. Her er eksempler på navn skriveren kan ha i enhetsvinduet:

Canon MG5300 series-skriver

Canon MG5300-serien skriver WS

Canon MG5300-serien skriver XPS

Avbryt alle utskriftsjobbene og start på nytt spoolertjenesten som vist ovenfor. Prøv nå å velge den vanlige skriveren som bare består av modellen (som ikke har WS eller XPS). Prøv å skrive ut noe og se om dette gjør susen.

Løsning 4: Installere de nyeste driverne for skriveren

Hvis alle løsningene ovenfor ikke fungerer, betyr det at problemet sannsynligvis ligger hos driverne som er installert mot skriverenheten. Utdaterte skriverdrivere forårsaker store kompatibilitetsproblemer og gjør enheten ubrukelig. Du bør gå til produsentens nettsted og laste ned de siste tilgjengelige skriverdriverne. Sørg for å laste ned de eksakte driverne som er ment for skriveren. Du kan se etter modellnummeret på forsiden av skriveren eller i esken.

Merk: Det er få tilfeller der en nyere driver ikke fungerer. I så fall laster du ned en eldre versjon av driveren og installerer den ved å bruke samme metode som beskrevet nedenfor.

 1. Trykk Windows + R for å starte Run Type " devmgmt.msc " i dialogboksen og trykk Enter. Dette starter datamaskinens enhetsbehandling.
 2. Naviger gjennom all maskinvaren, åpne undermenyen “Utskriftskøer”, høyreklikk på skriverens maskinvare og velg “ Oppdater driver ”.

 1. Nå åpner Windows en dialogboks der du blir spurt hvilken vei du vil oppdatere driveren til. Velg det andre alternativet ( Bla gjennom datamaskinen etter driverprogramvare ) og fortsett.

Velg driverfilen du lastet ned ved hjelp av bla-knappen når den vises, og oppdater den deretter.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet blir løst.

Merk: Hvis oppdatering av driverne direkte ikke gir noen resultater, bør du vurdere å avinstallere driveren først, og i stedet for å oppdatere driverne ved å velge manuell eller automatisk, er det bare å dobbeltklikke på driveren, og den installeres automatisk.

Løsning 5: Endring av WSD-tidsavbruddsinnstilling (avanserte brukere)

WSD (Web services for Devices) er en kontrollmekanisme som er designet for automatisk oppdagelse, kontroll og oppsett av enheter. Det er kjent problem med WSD Timeout-innstillinger. Vi kan prøve å utvide innstillingene og se om dette gjør susen.

Det er to måter du kan endre innstillingen for WSD-tidsavbrudd på. Den ene er gjennom nettsiden ved å få tilgang til skriverens IP. Du bør endre innstillingen til 10 minutter i stedet for standardinnstillingen. Lagre endringer og avslutt. Forsikre deg om at du avbryter alle ventende jobber før du gjør noen endringer.

Noen skrivere har samme konfigurasjon i modulene sine. Du kan få tilgang til innstillingene i følgende rekkefølge. Vær oppmerksom på at metoden kan være litt annerledes i henhold til modellen din.

Meny> Oppsett> Enhetsinnstilling> LAN-innstillinger> Andre innstillinger> WSD-innstillinger> Innstilling for tidsavbrudd> 10 minutter

Lagre endringene, gjør en strømsyklus som forklart i løsningen ovenfor, og prøv å skrive ut på nytt. F

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det