Fix: Esrv.exe Startup Application Error

Noen brukere har rapportert om å motta en feilmelding som involverer esrv.exe ved hver oppstart. Opprinnelig ble feilen rapportert på Windows 10 tekniske forhåndsvisning bygger, men det er bekreftet at det skjer på oppdaterte datamaskiner. Selv om feilen kan variere, rapporterer de fleste brukere at de ser følgende feilmelding ved hver oppstart:

esrv.exe - Programfeil: Programmet kunne ikke starte riktig (0xc0000142). Klikk OK for å lukke programmet.

Merk: Hvis du klikker Ok, vil feilen forsvinne foreløpig, men den kommer tilbake umiddelbart ved neste oppstart.

Basert på undersøkelsene våre ser det ut til at problemet oppstår etter at brukeren bruker en stor Windows-oppdatering eller oppgraderinger til Windows 10 fra en eldre Windows-versjon.

Hva er esrv.exe?

Eserv.exe er en prosess som tilhører Intel driveroppdatering. Mesteparten av tiden oppstår feilen fordi Intel Driver Update ble feilaktig fjernet eller håndtert manuelt av brukeren eller automatisk av Windows Update under installasjonen av en oppdatering.

En feil fjerning vil etterlate noen deler (oppstartsnøkler, kjør én gang-nøkler) som fremdeles kan kreve at Eserv.exe-prosessen kjøres ved hver oppstart. Siden Windows ikke lenger er i stand til å finne og starte Eserv.exe- prosessen (eller en prosess tilknyttet den), vises Esrv.exe Startup Application Error i stedet.

Fordi Intel har sluttet å støtte Intel Driver Update og erstattet det med Intel Driver & Support Assistant , prøver Windows Update å gjøre overgangen selv. Imidlertid kan noe gå galt under denne prosessen som ender med å gyte Esrv.exe Startup Application Error.

Fjerner Esrv.exe Startup Application Error

Hvis du for øyeblikket sliter med det samme problemet, vil denne artikkelen gi deg forskjellige feilsøkingstrinn som mest sannsynlig vil tillate deg å fjerne problemet fra oppstartsfasen. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere har brukt for å fjerne feilmeldingen. Følg hver potensielle løsning i rekkefølge til du finner en løsning som tar vare på problemet for deg. La oss begynne!

Metode 1: Avinstaller oppdatering av Inter Driver

Den enkleste måten å forhindre Esrv.exe Startup Application- feilen er å avinstallere programmet det tilhører. Intel Driver Update kan avinstalleres vanlig fra programmer og funksjoner .

Merk: Hvis du er bekymret for å miste funksjonalitet etter å ha avinstallert Intel Driver Update , ikke svett den. Intel har allerede erstattet den gamle Intel Driver Update med Intel Driver & support assistant. Windows bør automatisk legge merke til og laste ned den nyeste versjonen på nytt hvis programmet er nødvendig. Og bare for å få deg dekket, vil vi tilby en manuell nedlastingskobling for å få et alternativ.

Her er en rask guide til hvordan du kan stoppe Esrv.exe- oppstartsprogramfeilen fra å vises ved hver oppstart ved å avinstallere Intel Driver Software :

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en ny Run-boks. Skriv deretter inn “ appwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne programmer og funksjoner .

 2. Inne i programmer og funksjoner , rull ned gjennom applikasjonslisten for å finne Intel Driver Software .
 3. Høyreklikk på Intel driverprogramvare og velg Avinstaller . Følg deretter instruksjonene på skjermen for å fjerne programvaren fra systemet.
 4. Når Intel Driver Software er fjernet, lukker du Programmer og funksjoner og starter datamaskinen på nytt.
 5. Ved neste oppstart, se om feilen kommer tilbake. Hvis problemet er løst, kan du gå tilbake til Programmer og funksjoner og sjekke om Intel driverprogramvare er erstattet med Intel Driver & Support Assistant . I tilfelle det ikke har gjort det, kan du laste ned verktøyet manuelt fra denne lenken ( her ).

Hvis du fremdeles ser Esrv.exe-feilmeldingen ved hver oppstart, fortsett nedover med metode 2 .

Metode 2: Gi nytt navn til hver forekomst av esrv.exe

Noen brukere har klart å løse problemet ved å finne alle forekomster av Esrv.exe manuelt og gi nytt navn til filtypen. Angivelig klarte dette å forhindre at feilen oppstod ved hver oppstart.

Her er en rask guide til hvordan du søker etter og gir nytt navn til alle forekomster av esrv.exe:

 1. Åpne File Explorer og få tilgang til C-stasjonen (eller partisjonen som inneholder Windows-filene).
 2. På rotplasseringen til Windows-stasjonen, bruk søkeboksen øverst til høyre for å søke etter “ esrv.exe “. Du bør kunne finne minst to forekomster i Intel-mappen under Program FIles .

 3. Høyreklikk på alle forekomster av esrv.exe som er returnert, og klikk Gi nytt navn . Deretter legger du bare til en .old på slutten av utvidelsen. Dette vil signalisere at operativsystemet ditt ser bort fra den filen.

 4. Klikk Ja ved Gi nytt spørsmål for å bekrefte endringene.

 5. Start datamaskinen på nytt og se om feilen kommer tilbake ved neste oppstart.

Hvis feilmeldingen fremdeles vises under oppstartsfasen, fortsett nedover med den endelige metoden.

Metode 3: Bruke autokjør for å fjerne hvilken som helst oppstartsnøkkel relatert til esrv.exe

Hvis ingen av metodene ovenfor har klart å fjerne Esrv.exe Startup Application Error, la oss se om vi kan fjerne feilen ved å slette oppstartsnøklene som kaller esrv.exe- tjenesten. Vi skal oppnå dette med Autoruns - et program som er utstyrt for å fjerne run, runonce, registernøkler og oppstartsmapper.

Fordi feilen oppstår ved hver oppstart, er problemet sannsynligvis forårsaket av en planlagt oppgave som enten blir etterlatt av en feilaktig avinstallering eller har glitched ut. Følg guiden nedenfor for å fjerne eventuell oppstart omtale av esrv.exe, og dermed forhindre at denne feilen oppstår:

 1. Gå til denne lenken ( her ) og klikk på Last ned autokjør og autokjør- knappen for å laste ned verktøyet.

 2. Når arkivet er lastet ned til datamaskinen din, kan du bruke en dekompresjonsprogramvare som WinZip, WinRar eller 7Zip for å trekke ut innholdet i en tilgjengelig mappe.
 3. Åpne mappen der du hentet innholdet, og dobbeltklikk på den kjørbare Autoruns.
 4. Når det første vinduet vises, må du ikke gjøre noe før Alt- listen er fullastet med oppstartselementer.
 5. Når listen er fullfylt, trykker du Ctrl + F for å få frem søkefunksjonen. I søkeboksen skriver du inn “ esrv.exe ” og klikker på Finn neste- knappen.

 6. Høyreklikk deretter på den første blå markerte forekomsten og velg Slett for å fjerne oppstartselementet. Når den første forekomsten er behandlet, ta opp søkefunksjonen igjen (ved hjelp av trinn 5) og gjenta prosedyren til det ikke er noen oppstartselementer som nevner esrv.exe igjen.
 7. Lukk Autoruns og start datamaskinen på nytt. Ved neste oppstart bør du ikke lenger være plaget av Esrv.exe Startup Application- feilen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det