Fix: Display Driver nvlddmkm sluttet å svare og har gjenopprettet

Feilen "Skjermdriveren sluttet å fungere og har gjenopprettet" er et vanlig problem som mange mennesker møter, spesielt når grafikkmaskinvaren blir brukt. Datamaskinen ting grafikkortet har sluttet å svare på grunn av den lave bildefrekvensen. Feilen er veldig vag og spenner fra mange slags problemer.

Det er ingen 'endelig' løsning for dette problemet, og det har vært der i Windows-operativsystemet i mange år nå. Det kan være et maskinvareproblem, mens noen programvarefaktorer også bidrar. Ta en titt.

Løsning 1: Kontrollere strømforsyningen

En av de viktigste årsakene til denne feilen er strømforsyningen. Det kan leveres mindre strøm til skjermkortet ditt, og dette kan forårsake problemet. Du bør sørge for at grafikkmaskinvaren din får tilstrekkelig kraft gjennom maskinvaren. Annet enn det, vil vi prøve å endre noen strøminnstillinger og sjekke om dette gjør noen forskjell.

 1. Trykk Windows + R , skriv “ kontrollpanel ” og trykk Enter.
 2. Når du er i kontrollpanelet, velger du " Store ikoner " fra rullegardinmenyen øverst til høyre på skjermen.

 1. Velg " Strømalternativer " fra listen over tilgjengelige underkategorier.
 2. Klikk " Endre planinnstillinger " som er tilstede foran strømplanen. Fra Fall Creators Update er det bare ett strømalternativ til stede.
 1. Klikk på " Endre avanserte strøminnstillinger " til stede nederst på skjermen.

 1. Naviger gjennom alle alternativene til du finner “ PCI Express ”. Etter å ha utvidet den, utvider du også " Link State Power Management ". Forsikre deg om at begge alternativene er satt til “ Av ”. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte.

 1. En omstart kan være nødvendig for å implementere endringene. Kontroller om problemet er løst etter omstart.

Løsning 2: Installere standard grafikkdrivere

Defekte grafikkdrivere er også kjent for å være en årsak til dette problemet. Drivere er den viktigste drivkraften bak maskinvare som er koblet til datamaskinen. Hvis de er korrupte eller utdaterte, kan det føre til at feilen dukker opp igjen og igjen.

Vi starter datamaskinen din i sikkermodus og sletter de nåværende installerte driverne for skjermkortet. Ved omstart vil standard skjermdrivere automatisk installeres ved oppdagelsen av skjermmaskinvaren.

 1. Følg instruksjonene i artikkelen om hvordan du starter datamaskinen i sikker modus.
 2. Når du har startet opp i sikker modus, høyreklikker du på Windows-tasten og velger Enhetsbehandling fra listen over tilgjengelige alternativer.

En annen måte å starte enhetsbehandleren på er ved å trykke Windows + R for å starte Run-applikasjonen og skrive “devmgmt.msc”.

 1. Når du er i enhetsbehandling, utvider du delen Skjermkort og høyreklikker på skjermmaskinvaren. Velg alternativet Avinstaller enhet . Windows åpner en dialogboks for å bekrefte handlingene dine, trykk Ok og fortsett.

 1. Start enheten på nytt. Sjekk nå om feilen er løst. Hvis ikke, kan du fortsette med resten av løsningen.
 2. Gå til enhetsbehandleren, klikk på " Oppdater driver " og velg " Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare ".

Datamaskinen din når automatisk ut til Windows Update og søker etter de siste tilgjengelige driverne og installerer dem.

Hvis oppdatering av driverne automatisk ikke løser problemet, kan du prøve å laste ned og installere driverne manuelt fra produsentens nettsted. Produsenter har alle driverne oppført etter dato, og du kan prøve å installere dem manuelt. Følg instruksjonene nedenfor for å installere driverne manuelt.

 1. Åpne Enhetsbehandling som forklart ovenfor i løsningen og høyreklikk på driveren din og velg “ Oppdater driver ”.

 1. Nå dukker det opp et nytt vindu som ber deg om å oppdatere driveren manuelt eller automatisk. Velg " Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare ".

 1. Bla gjennom mappene der du lastet ned driverne. Velg det og Windows installerer de nødvendige driverne. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Løsning 3: Legge til registernøkler

Hvis de to ovennevnte løsningene ikke fungerte, kan vi prøve å legge til to registernøkler i registeret ditt og sjekke om dette løser problemet. Du bør sikkerhetskopiere registret ditt først, slik at du alltid kan gjenopprette det hvis noe går galt. Vær oppmerksom på at registereditoren er et kraftig verktøy, og å gjøre endringer du ikke vet om kan forårsake skade på datamaskinen din.

 1. Trykk på Windows + R , skriv " regedit " i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i registereditoren, naviger til følgende filsti:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ GraphicsDrivers

Nå må du legge til nøkler i forhold til typen operativsystem som er installert på datamaskinen. Hvis du har et 32-biters operativsystem, følger du trinnene nedenfor . Den ene er for 64-bit er nevnt lenger nede.

 1. Høyreklikk på et tomt sted til høyre på skjermen, og velg Ny> DWORD (32-bit) verdi

 1. Sett navnet som “ TdrDelay ” og trykk Enter.

 1. Dobbeltklikk nå oppføringen og sett verdien til “ 20 ” (tjue).

Lag nå en ny nøkkel ved å bruke de samme trinnene. Navngi nøkkelen som “ TdrDdiDelay ” og sett verdien til “ 20 (tjue)”.

Hvis du har et 64-biters operativsystem , følger du trinnene nedenfor.

 1. Høyreklikk på den tomme plassen til høyre på skjermen og velg “ QWORD (64-bit) Value ”.

 1. Navngi den nye oppføringen som " TdrDelay " og sett verdien til " 20 (tjue)". Trykk Ok for å lagre endringene.

Lag nå en ny nøkkel ved å bruke de samme trinnene. Navngi nøkkelen som “ TdrDdiDelay ” og sett verdien til “ 20 (tjue)”.

Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Løsning 4: Konfigurere MSI Afterburner

Hvis du bruker MSI Afterburner på din PC, bør du henvise til denne løsningen.

 1. Etter å ha brukt MSI Afterburner, avinstallerer du Afterburner og RivaTuner Statistics Server (du kan velge å beholde innstillingsfilene).
 2. Last ned den nyeste NVIDIA driveren og velg “Clean Install”.
 3. Åpne NVIDIA-kontrollpanelet, klikk " Åpne Windows Sound Settings " og deaktiver alle NVIDIA-lydenheter. Lukk kontrollpanelet og start datamaskinen på nytt.
 4. Last ned og installer Afterburner på datamaskinen din.

Merk: Hvis du oppdaterer NVIDIA-driverne i fremtiden, avinstallerer du Afterburner først og følger prosedyren igjen. Det ser ut til at Afterburner er i konflikt med NVIDIA-driverne, og det må ikke være til stede på datamaskinen din når du oppdaterer / installerer NVIDIA-drivere.

Løsning 5: Kontrollere maskinvare

Hvis alle løsningene ovenfor ikke fungerte, betyr det at det er noe problem med maskinvaren din. Det er flere maskinvareproblemer som ser ut til å forårsake problemet som diskuteres. Din RAM kan ikke være riktig koblet til datamaskinen. Koble den fra og koble den til igjen. Prøv også å koble til en annen RAM og sjekk om feilen fortsatt vedvarer.

En annen mulighet er at du har et skittent eller defekt PCI-E-spor . Du bør prøve å rense det eller koble skjermkortet til et annet spor og sjekke om dette løser noe. Sjekk også grundig om grafikkortet er koblet riktig inn i sporet. Hvis det ikke er det, betyr det at det ikke får nok strøm . Hvis du ikke får nok strøm, blir feilen bedt.

Sjekk også om strømbehovet for grafikkortet ditt er nok. I mange tilfeller var det for mange andre moduler tilkoblet (for eksempel 6 ekstra stasjoner) som brukte strøm. På grunn av at de forbruker mer strøm, fikk ikke grafikkortet det det trengte.

Merk: Som vi nevnte tidligere, er denne feilen en veldig generell feil og kan skyldes mange årsaker. Det er ikke mulig å liste opp hver av dem her, siden hver datamaskinkonfigurasjon er forskjellig. Hvis du fremdeles ikke klarer å fikse dette, bør du gå til nærmeste tekniker og få datamaskinen sjekket. Du kan alltid prøve å installere en ren versjon av windows før du får den sjekket.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det