Hvordan tvinge GPU-gjengivelse på Android

Når GPU-gjengivelse gjorde det til Android, var det mildt sagt upålitelig. Det er offisielt formål å forbedre ytelsen til apper, men den gangen visste ikke mange grafiske brukergrensesnitt hvordan de skulle jobbe med GPU-gjengivelse. I noen tilfeller var det enda tregere enn gjengivelse av programvare.

Over tid, spesielt etter at Android 4.0 kom sammen, ble GPU mer pålitelig og ble sakte standard for de fleste apper. Nå har de fleste oppdaterte appene GPU-gjengivelse kodet i sine bygninger.

Men før vi kommer til bunns i hvordan og når vi skal aktivere dette alternativet, la oss finne ut hvordan det fungerer.

Hva er GPU-gjengivelse?

GPU er grafikkbehandlingsenheten . Kjernen er veldig lik CPU, men i stedet for å gjøre beregninger og utføre oppgaver relatert til operativsystemet og maskinvaren, håndterer GPU grafisk informasjon. Med andre ord, det setter ting på skjermen for øynene dine å se.

Mens prosessoren er i stand til å håndtere grafiske instruksjoner, vil det ta tid å gjøre andre viktige ting for systemet, noe som kan føre til forsinkelse. Enda mer, måten CPUer er designet på, gjør dem ganske ineffektive med behandling av grafiske data, sammenlignet med GPUer som er programmert til å håndtere grafisk informasjon.

Dette er hvor GPU Rendering kommer - det tar den grafiske prosesseringsdelen vekk fra CPU-en, og frigjør den for viktigere gjøremål. Siden GPU er mye bedre med grafiske data, blir sluttresultatet bedre ytelse for både CPU og GPU.

Når skal man tvinge GPU-gjengivelse

Aktivering av denne innstillingen vil avlaste vinduskomponenter som tekst, knapper og 2d-grafikkberegninger til GPUen. Dette vil gjøre at enheten gjengir UI-animasjoner bedre og føles mindre laggy. Mens du definitivt vil oppnå en jevnere opplevelse og bedre bildefrekvens i 2d-applikasjoner, kan det hende at enheten din bruker mer batteri. Det er kjent at GPUer bruker mer strøm enn CPUer, så forvent å se en reduksjon på 10-15% i batterilevetiden hvis du til enhver tid lar den være på.

Å tvinge GPU-gjengivelse er definitivt fornuftig på enheter med svakere CPU. Hvis enheten din er noe mindre enn en firekjerne, vil jeg anbefale at du lar den være på hele tiden.

Men husk at GPU-gjengivelse bare er effektiv med 2d-applikasjoner. Store spill som bruker 3D-grafikk, kan ha dårligere bildefrekvens når Force GPU Rendering er aktivert. Det som er bra er at de fleste Android-versjoner ikke vil forstyrre 3D-apper, og vil bare tvinge GPU-gjengivelse på 2d-apper som ikke bruker den som standard.

Fordi de fleste nye apper allerede har dette alternativet aktivert i koden, vil du kanskje bare merke store forskjeller når du surfer gjennom menyene på telefonen. Enheten din vil føles mer snappy og vise informasjon på skjermen raskere enn den pleide å gjøre. Visst, noen eldre eller dårlig laget apper vil oppnå høyere bildefrekvens mens de tvinger GPU-gjengivelse, men de tilfellene er sjeldne.

Poenget er at det er opp til deg å bestemme om du vil bytte batterilevetid for økt flyt og noen ekstra bildefrekvenser. Med dette i tankene, her er hvordan du aktiverer Force GPU-gjengivelse .

Hvordan aktivere Force GPU-gjengivelse

  1. Gå til Innstillinger og bla helt ned til bunnen.

    Merk: Hvis du ser en oppføring som heter utvikleralternativer, trykker du på den og hopper til høyre til trinn 5.

  2. Hvis du ikke ser alternativet, trykker du på Om telefonen (Om enheten) og ser etter en oppføring som heter Build Number .

  3. Trykk på Build nummer 7 ganger til du får en melding som sier " Du er nå en utvikler ".

  4. Gå tilbake til Innstillinger , bla ned, og du skal kunne se et nytt alternativ som heter Utvikleralternativer . Trykk på den.

  5. Bla ned til maskinvareakselerert gjengivelse og aktiver vekselen ved siden av Force GPU-gjengivelse .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det