Slik løser du Steam-servicefeil når du installerer Steam Service

Steam Service-feilen vises når du starter Steam på datamaskinen. Denne feilmeldingen vises blant følgende tekst: “ Steam-servicekomponenten fungerer ikke som den skal på denne datamaskinen. Å installere Steam-tjenesten på nytt krever administratorrettigheter . ” Problemet er relatert til Steam-tjenesten, som er viktig for at Steam skal fungere skikkelig.

Steam-servicefeil

Det har blitt brukt mange vellykkede metoder for å løse dette problemet, så sørg for at du prøver dem alle nedenfor for å forhåpentligvis løse problemet.

Hva forårsaker Steam Service-feilen?

Den viktigste årsaken til Steam Service-feilen er at Steam rett og slett ikke har nok tillatelser til å utføre en bestemt handling eller få tilgang til en bestemt fil. Dette kan løses enkelt ved å kjøre Steam som administrator.

Videre kan feilen være forårsaket av at Steam Service rett og slett ikke kjører når den skal, noe som kan løses ved å starte tjenesten på nytt og endre hvordan den starter opp. Tjenesten kan også være ødelagt, og du må reparere den.

Løsning 1: Kjør Steam som administrator

Som det kan forstås fra feilmeldingen, kan det hende at Steam trenger administratortillatelser for å få tilgang til bestemte filer på datamaskinen din, og det kan bare være løsningen du trenger å kjøre klienten med administratortillatelser.

 1. Finn Steam-snarveien eller kjørbar på datamaskinen din, og åpne egenskapene den ved å høyreklikke på oppføringen enten på skrivebordet eller Start-menyen eller søkeresultatvinduet, og velg Egenskaper fra hurtigmenyen.
 2. Naviger til kategorien Kompatibilitet i vinduet Egenskaper og merk av i boksen ved siden av Kjør dette programmet som administrator før du lagrer endringene ved å klikke OK eller Bruk.
Kjør Steam som administrator
 1. Forsikre deg om at du bekrefter eventuelle dialoger som kan vises som skulle be deg om å bekrefte valget med administratorrettigheter, og Steam skal starte med administratorrettigheter fra neste oppstart. Åpne Steam ved å dobbeltklikke på ikonet, og prøv å starte spillet på nytt for å se om Steam Service-feilen fremdeles vises.

Løsning 2: Forsikre deg om at Steam-tjenesten starter automatisk

For at alt relatert til Steam skal kunne gå greit, må Steam-tjenesten kjøre. Denne tjenesten skal starte hver gang Steam lanseres, men noen ganger er det ganske enkelt ikke tilfelle. For å løse det, bør du sørge for at denne tjenesten starter automatisk på datamaskinen din.

 1. Åpne dialogboksen Kjør ved å trykke på Windows-tasten + R-tastekombinasjonen på tastaturet. Skriv “services.msc” i Run-boksen uten anførselstegn, og klikk OK for å åpne Services. Du kan også bare søke etter Tjenester i Start-menyen på Windows 10.
Kjør tjenester
 1. Finn Steam-klienttjenesten i tjenestelisten, høyreklikk på den og velg Egenskaper fra hurtigmenyen som vises.
 2. Hvis tjenesten startes (du kan sjekke det like ved siden av Tjenestestatemeldingen), bør du stoppe den ved å klikke på Stopp-knappen midt i vinduet. Hvis den allerede er stoppet, la den være som den er (foreløpig).
Steam Client Service automatisk oppstart
 1. Forsikre deg om at alternativet under Startup-menyen i Steam Client Services egenskaper er satt til Automatic før du fortsetter med instruksjonene. Bekreft eventuelle dialogbokser som kan vises når du angir oppstartstypen. Klikk på Start-knappen midt i vinduet før du avslutter.

Du kan få følgende feilmelding når du klikker på Start:

 “Windows kunne ikke starte Steam-klienttjenesten på lokal datamaskin. Feil 1079: Kontoen som er spesifisert for denne tjenesten, skiller seg fra kontoen som er spesifisert for andre tjenester som kjører i samme prosess. "

Hvis dette skjer, følg instruksjonene nedenfor for å fikse det.

 1. Følg trinn 1-3 fra instruksjonene ovenfor for å åpne Cryptographic Services egenskaper. Naviger til kategorien Logg på og klikk på Bla gjennom ... -knappen.
 2. Under "Angi objektnavnet du skal velge" skriver du inn kontonavnet ditt, klikker på Kontroller navn og venter på at navnet skal bli gjenkjent.
 3. Klikk OK når du er ferdig og skriv inn passordet i passordboksen når du blir bedt om det, hvis du har konfigurert et passord. Det skal nå starte uten problemer!

Løsning 3: Reparer Steam-klienttjenesten

Steam-klienttjenesten kan noen ganger gå i stykker, og den må repareres ved hjelp av en enkel kommando i ledeteksten. Denne kommandoen vil tilbakestille den, og du skal nå kunne gå inn i Steam-klienten uten å motta Steam Service-feilen!

 1. Du kan bruke Windows Logo Key + R-tastekombinasjonen for å få frem dialogboksen Kjør. Skriv inn “cmd” i dialogboksen som vises, og bruk Ctrl + Shift + Enter-tastekombinasjonen for å kjøre ledetekst med administratorrettigheter.
Kjører ledetekst i Kjør-boksen
 1. Du bør også finne ut rotmappen til Steam-installasjonen din som vil være nødvendig for å kjøre kommandoen. Du kan finne hele banen ved å høyreklikke snarveien på skrivebordet og velge alternativet Åpne filplassering fra hurtigmenyen.
Steam - Åpne filplassering
 1. Klikk på adresselinjen øverst i mappen som skal vise banen, så bruk Ctrl + C-kombinasjonen for å kopiere den til utklippstavlen. Standardstien skal være "C: \ Program Files (x86) \ Steam \ bin \ SteamService.exe". La oss bruke standardstien til å kjøre kommandoen. Forsikre deg om at du erstatter den med din egen bane når du kjører kommandoen:
"C: \ Program Files (x86) \ Steam \ bin \ SteamService.exe" / reparasjon
 1. Åpne Steam på nytt og sjekk om Steam-servicefeil er borte!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det