Fix: Operasjonen ble ikke fullført vellykket fordi filen inneholder et virus

Det er mange antivirusverktøy tilgjengelig på nettet, men ingen av dem kan kalles perfekte, og det vil alltid være ondsinnede verktøy som vil være i stand til å gli ubemerket av selv de dyreste og mest populære antivirusverktøyene.

Det eksisterer også en annen side av medaljen, og det er falske positive som stadig rapporteres av antivirusverktøyene dine, selv om filene er 100% legitime. Imidlertid er dommen om hvorvidt en fil er ekte eller ikke definitivt delikat for å si listen, og du bør alltid være nøye når du håndterer disse filene.

Disse filene skal skannes av flere forskjellige antivirusskannere før du bestemmer at filen er falsk positiv. Feilkoden som noen ganger vises under meldingen som vises i tittelen, er faktisk produsert av Windows, noe som gjør det enda mer interessant. Følg instruksjonene nedenfor for å lære hvordan du håndterer denne feilen.

Løsning 1: Deaktiver Windows Defender midlertidig

Siden Windows Defender virkelig kan produsere falske positive når innstillingene er satt til full beskyttelse, er det normalt å forvente enkle feil som denne. Men når det gjelder Windows og Windows Defender, er det ingen effektiv måte å faktisk kjøre filen som ble rapportert før du deaktiverer Windows Defender helt.

Forsikre deg om at du slår den på så snart som mulig, da det alltid er farlig å la datamaskinen være ubeskyttet i lang tid.

 1. Høyreklikk på skjoldikonet på oppgavelinjen og klikk på Åpne.

 1. Når Windows Defender Security Center åpnes, klikker du på skjoldikonet under startknappen, åpner innstillinger for virus og trusler og slår av sanntidsbeskyttelse og skybasert beskyttelse.
 2. Naviger til nettleserikonet (andre fra slutten) og slå av alternativet Sjekk apper og filer.
 3. Du kan også deaktivere SmartScreen hvis du tror det kommer til å plage deg under handlingen du ønsker å gjennomføre.

Merk : Ikke glem å slå på alt du nettopp har deaktivert ved å gjenta den samme prosessen og slå komponentene PÅ.

Løsning 2: Legg til et unntak for mappen der filen ligger

Hvis du bruker flere sikkerhetsverktøy i tillegg til Windows Defender, bør du vite at deaktivering av ett av dem vil føre til at det andre begynner å opptre. Heldigvis er det en enkel løsning som ganske enkelt består i å legge til et unntak for filen du prøver å kjøre. Hvis filen ligger på en flyttbar lagringsenhet, må du sørge for at enheten er koblet til før du åpner antivirusskjermen.

Følg trinnene nedenfor for å gjøre det:

 1. Åpne antivirusgrensesnittet ved å dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet eller ved å dobbeltklikke på ikonet nederst til høyre på oppgavelinjen.
 2. Unntaksinnstillingen er lokalisert på forskjellige steder i henhold til forskjellige antivirusverktøy. Det kan ofte bli funnet uten mye bry, men her er noen steder på de mest populære antivirusverktøyene:

Kaspersky Internet Security : Hjem >> Innstillinger >> Tillegg >> Trusler og unntak >> Eksklusjoner >> Spesifiser pålitelige applikasjoner >> Legg til.

AVG : Hjem >> Innstillinger >> Komponenter >> Web Shield >> Unntak.

Avast : Hjem >> Innstillinger >> Generelt >> Eksklusjoner

I begge tilfeller må du sørge for at du velger mappeplasseringen riktig. Du må heller ikke klikke på filen direkte fordi de fleste brukere hevdet at du faktisk trenger å velge mappen og ikke filen du vil legge til unntak.

Løsning 3: Problemer med Windows Utforsker

Det høres definitivt rart ut, men noen ganger blir til og med Windows Explorer-prosessen markert som potensiell skadelig programvare, og det forhindrer deg i å bruke datamaskinen riktig mens du viser feilen "Operasjonen ble ikke fullført fordi filen inneholder en virus". Siden explorer.exe er en ekte Windows-prosess, kan du kanskje ikke løse problemet ved å deaktivere antivirus eller ved å legge til explorer.exe i unntakene. Heldigvis er det en enda enklere metode:

 1. Søk etter "Kommandoprompt", høyreklikk på den, og velg alternativet "Kjør som administrator". Kopier og lim inn følgende kommandoer, og sørg for at du klikker Enter etter hver.

sfc /SCANFILE=c:\windows\explorer.exe

sfc /SCANFILE=C:\Windows\SysWow64\explorer.exe

 1. Hvis alt går som det skal, bør du motta en melding som skal langs linjen:

Windows Resource Protection fant korrupte filer og reparerte dem.

 1. Selv om denne meldingen ikke vises, kan problemet fortsatt være løst, så sørg for at du starter datamaskinen på nytt etterpå og sjekker om problemet fremdeles vises.

Løsning 4: Problem med Windows Backup

Denne feilen kan også vises når du kjører Windows Backup, og feilen vises når Backup løper inn i den problematiske filen. Hvis du har fulgt instruksjonene ovenfor og skannet datamaskinen flere ganger, og hvis du er 100% sikker på at du ikke er smittet, kan det falske positive være forårsaket av midlertidige Internett- og cache-filer.

Disse filene bør slettes i alle nettlesere du bruker før du fortsetter å kjøre Windows-sikkerhetskopien på nytt. Følg instruksjonene nedenfor for å tømme nettleserdata for Internet Explorer og Edge samtidig.

 1. Skriv “Kontrollpanel” i søkefeltet på oppgavelinjen, og klikk på det første resultatet.
 2. Bytt alternativet Vis etter til store ikoner, og finn delen Alternativer for Internett. Åpne den.

 1. Hold deg under kategorien Generelt og se under delen Nettlesingshistorikk.
 2. Klikk på Slett ... og velg hva du vil slette fra nettleseren din.
 3. Vi anbefaler at du fjerner merket for det første alternativet kalt “Bevar favorittnettstedata” og sjekker de neste tre; "Midlertidige Internett-filer og nettstedsfiler", "Informasjonskapsler og nettsteddata" og "Historikk".
 4. Klikk på Slett og avslutt Kontrollpanel.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om den irriterende popupen fremdeles vises.
 2. Åpne Edge-nettleseren din ved å enten klikke på ikonet på oppgavelinjen eller ved å søke etter den i Start-menyen.
 3. Etter at nettleseren har åpnet, klikker du på de tre horisontale punktene øverst til høyre i nettleseren og velger Innstillinger.
 4. Under Fjern nettleserdata, klikk på Velg hva du vil slette.

 1. Hold de fire første alternativene sjekket og fjern disse dataene.
 2. Problemet skal gå på kort tid.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det