Fix: Rask lading fungerer ikke

Hurtiglading er et konsept som først ble oppfunnet av Qualcomm i 2013. Siden ble det oppgradert flere ganger og ble adoptert i forskjellige former av mange smarttelefonprodusenter. Men de fleste av oss hørte om hurtiglading som den hotteste nye funksjonen introdusert med Samsung Galaxy S6.

Nå bruker alle de beste globale smarttelefonselskapene hurtiglading i en eller annen form. Vi lever våre liv på en måte hvor hvert sekund betyr noe, og hurtiglading kan hjelpe oss med å spare verdifull tid.

Teknologien er utrolig nyttig, da den kan lade hele telefonen på mindre enn en time. Noen enheter klarer til og med å få 4 ekstra brukstimer med bare 10 minutters lading.

Hvordan fungerer hurtiglading?

For å forstå kraften til hurtiglading, må vi analysere hvordan vanlige ladere fungerte. Inntil nå var ladere forsiktige med å ikke tillate for mye strøm inn i enheten fordi den i noen tilfeller kunne skade batteriet og steke telefonen.

Hurtiglading fungerer med en økt spenningsgrense som muliggjør betydelig mindre ladetider. Selv om det høres risikabelt ut, har teknologien eksistert lenge nok til at den er trygg. Og nei, Note 7-fiaskoen hadde ingenting å gjøre med hurtiglading.

Men som med all utviklingsteknologi, er ting ikke perfekt. Brukere rapporterer om problemer med hurtiglading bare etter at de har kjøpt enheten. Med dette i bakhodet, la oss ta en titt på de vanligste faktorene som får telefonen til å stoppe hurtiglading:

 • Bruker en lader som ikke støtter adaptiv hurtiglading
 • Feil adapter
 • Ødelagt USB-kabel
 • Lint / skittakkumulering inne i mikro-USB-porten (ladeport)
 • Feil ladeport
 • Hurtiglading er deaktivert fra Innstillinger
 • Programvarefeil

Det er ingen måte å identifisere problemet gjennom et enkelt trinn, så vær så snill og følg hver metode i rekkefølge til du klarer å finne en løsning som vil aktivere hurtiglading på nytt eller i det minste finne problemet. La oss begynne.

Før du fortsetter:

 1. Forsikre deg om at ladekabelen er plugget inn ordentlig. Du må bruke mye krefter for å få det til hele veien, så vær ikke redd for å utøve litt kraft før du hører kabelen klikke.
 2. Tilbakestill batterisyklusen ved å tømme den helt til den slås av og deretter lade den helt opp til 100%, fordi dette tilbakestiller batterisyklusen, og det bør hjelpe til med å fikse eventuelle ladingrelaterte feil. Gjenta denne prosessen minst 5 til 6 ganger før du gir opp.
 3. Trekk ned varslingspanelet og bytt lysstyrken på skjermen fra auto til manuell og deretter tilbake til auto.
 4. Bytt USB-kabel, og hvis det ikke løser det, kan du prøve å bruke en hvilken som helst hurtiglader.

Metode 1: Sørg for at hurtiglading er aktivert fra Innstillinger

Noen produsenter har et alternativ som lar deg deaktivere hurtiglading fra Innstillinger- menyen. Hvem vet? Du har kanskje deaktivert det ved en feiltakelse, eller en programvareoppdatering har gjort det for deg. Mange Samsung Galaxy S6-brukere har lagt merke til at hurtiglading ble deaktivert med Android 6.0.1-oppdateringen. Før du gjør noe annet, må du sørge for at hurtiglading er aktivert i enhetens innstillinger:

 1. Åpne App-menyen og trykk på Innstillinger .
 2. Trykk på Batteri .
 3. Rull helt ned til det siste alternativet. Forsikre deg om at bryteren ved siden av Rask kabellading er aktivert.

 4. Koble til telefonen med den originale laderen, og se om hurtiglading fungerer. Hvis ikke, start enheten på nytt og prøv igjen før du går videre til neste metode.

Metode 2: Bruke en sertifisert hurtiglader

Det er utrolig viktig å sørge for at du bruker en sertifisert hurtiglader. En tradisjonell lader vil ikke kunne forsterke ladekraften slik sertifiserte. I tillegg bør du sørge for at veggladeren du kobler til har en utgangsgrad på minst 2 ampere.

Start med å se på adapteren til laderen. Hvis den er i stand til rask lading, bør den skrives på den. Avhengig av produsent, skal den si noe sånt som “ Adaptive Fast Charging “, “ Quick Charging “, “ Dash Charging ” eller “ Fast Charging “. Hvis du ikke ser noe relatert til hurtiglading på adapteren, er sjansen stor for at du prøver å lade raskt med en lader som ikke er i stand til å gjøre det.

Hvis laderen faktisk sier at den støtter rask lading, fortsett til neste metode.

Metode 3: Bruk en annen USB-kabel

I de fleste tilfeller går USB-kabelen i stykker før adapteren gjør det. Å bruke en defekt USB-kabel betyr ikke nødvendigvis at telefonen din slutter å lade helt. I noen tilfeller vil bare en av to gullkontakter inne i mikro-USB-sporet ødelegges, noe som gjør telefonen ute av stand til hurtiglading, men fortsatt i stand til å lade den på nytt i vanlig modus.

La oss bevise at dette er tilfelle ved å bytte ut USB-kabelen med en annen. Bytt bare kabelen, men fortsett å bruke den samme veggladeren. Hvis den lades raskt med denne nylig innlagte kabelen, må du kaste den gamle.

Hvis det ikke fungerte, er det fortsatt noe annet å gjøre her hvis du har mulighetene. Hvis det er mulig, kan du prøve laderen / kabelen som ikke lades ordentlig på en annen hurtigladerenhet. Hvis det ikke fungerer med den andre enheten, er det mest sannsynlige problemet laderen.

Metode 4: Fjerne lo / smussakkumulering

Hvis metodene ovenfor ikke har gjort jobben, kan det være verdt å se på ladeporten din for eventuelle lo, smuss eller annet rusk. Noen ganger vil opphopning av smuss og lo rundt kontaktene hindre overføring av elektrisitet. Her er en rask guide for å sikre at det ikke skjer:

 1. Start med å bruke en lommelykt for å ta en titt inn i mikro-USB-porten. Ser du noe tegn på fremmed materiale? Hvis du gjør det, gå videre.
 2. Slå AV telefonen helt og bruke en liten pinsett, en nål eller en tannpirker fjerne stor opphopning av avfall.

 3. Dypp en liten vattpinne i sprit og la den sitte en stund.
 4. Bruk vattpinnen til å utføre sirkulære bevegelser inne i ladeporten for å fjerne gjenværende smuss.
 5. La telefonen tørke opp i en time eller to før du slår den på igjen.
 6. Koble laderen igjen og se om den er hurtiglading eller ikke.

Metode 5: Lading i sikker modus

Hvis du fortsatt er uten hurtiglading, la oss utelukke muligheten for en programvarekonflikt. Vi kan gjøre dette ved å starte enheten i sikkermodus og se om den er i stand til å lade raskt.

Mens du er i sikkermodus , vil ikke enheten kjøre appene du har installert så langt, og vil bare stole på forhåndslastede apper som følger med enheten. La oss starte med å gå inn i sikkermodus:

 1. Når telefonen er slått på, trykker du på og holder inne av / på-knappen i flere sekunder.
 2. Når du ser strømmenymenyen, trykker du på og holder inne Slå av .

 3. Hvis du lenge har trykket på Slå av- alternativet til høyre, får du en skjult melding som spør om du vil starte på nytt i sikker modus. Trykk OK .

 4. Du er nå i sikker modus ved å sjekke om ikonet for sikker modus er til stede nederst til venstre på skjermen.

 5. Mens du er i sikker modus, kobler du til laderen og ser om den er hurtiglading. Hvis det ikke fungerer, fortsett til neste og siste metode.

Men hvis hurtiglading skjer i sikkermodus , er det klart at du har en appkonflikt. Nå må du avinstallere alle apper som du nylig har lastet ned, og som du tror kan forstyrre hurtiglading. Hvis du installerte batteriadministrasjonsapper, vil jeg begynne med dem. Her er en rask guide:

 1. Gå til Innstillinger> Programbehandling> Nedlastet .
 2. Trykk på appen du vil avinstallere.
 3. Trykk på Avinstaller og trykk OK for å bekrefte.
 4. Gjenta prosedyren med hver app du tror kan være ansvarlig for programvarekonflikten, og start opp i sikkermodus for å sjekke om problemet er løst.

Metode 6: Gjør en tilbakestilling av fabrikken

Hvis avinstallering av skyggefulle apper ikke har gjenopprettet hurtigladefunksjonene til enheten din, er det ett skritt til du kan ta før du sender den inn til reparasjon. Men la oss håpe at å gjøre en tilbakestilling av fabrikken vil løse problemet ditt.

Merk: Før du fortsetter, bør du vite at en tilbakestilling av fabrikken vil slette alle dine personlige data som er tilstede på telefonen. Det anbefales å lage en sikkerhetskopi før du går all-in med en tilbakestilling av fabrikken.

 1. Gå til Innstillinger> Avanserte innstillinger .
 2. Trykk på Sikkerhetskopiering og tilbakestilling og se om sikkerhetskopier er aktivert på enheten din. Hvis du ikke har en sikkerhetskopi, bør du gjøre en nå.
 3. Rull ned og trykk på Tilbakestill til fabrikkdata .

 4. Trykk på Tilbakestill telefon og vent til prosessen er fullført.
 5. Vent til telefonen din starter på nytt, og sjekk om hurtiglading fungerer som den skal.

Metode 7: Tømme hurtigbuffer

I noen tilfeller kan USB-driverne som er installert på telefonen, beholde noe feil cache som skyldes at dette problemet utløses. Derfor vil vi i dette trinnet tømme denne hurtigbufferen og deretter sjekke om det løser problemet vårt. For det:

 1. Skyv ned varslingspanelet og velg “Innstillinger” -knappen.
 2. Klikk på "Programmer" .
 3. Velg "Three Dots" øverst til høyre, og klikk deretter på " Show System Apps " -knappen.
 4. Velg “USB Setting” og / eller “USB” fra listen.
 5. Klikk på "Lagring" etter å ha valgt, og klikk deretter på "Fjern data" -knappen.
 6. Klikk også på "Tøm hurtigbuffer" -knappen og start telefonen på nytt.
 7. Sjekk om problemet vedvarer.

Metode 8: Deaktivering av USB-feilsøking

I noen tilfeller kan feilen utløses hvis USB-feilsøkingsmodus er aktivert på mobilen din. Derfor anbefales det å deaktivere denne modusen og sjekke om hurtigladefunksjonen fungerer. For å gjøre det:

 1. Dra ned varslingspanelet og klikk på "Innstillinger" -alternativet.
 2. Rull ned og klikk på “System”.
 3. Velg “Utvikleralternativer” -knappen, og klikk deretter på “USB-feilsøking” -bryteren for å slå den av.
 4. Etter deaktivering, sjekk om problemet vedvarer.

Hvis du har gått gjennom alle metodene ovenfor, og du ikke har klart å få hurtiglading til å fungere igjen på enheten din, beklager jeg å si, men det er stor sjanse for at enheten din lider av en alvorlig maskinvarefeil. Hvis du er under garanti, ikke vær sjenert og be om en erstatning rett fra start. Noen ladeporter er festet til skjermen, så hvis du lider av en feil ladeport, får du en gratis skjerm som skal erstattes.

Hvis du er under garanti, ikke vær sjenert og be om en erstatning rett fra start. Noen ladeporter er festet til skjermen (dette er tilfellet med S7 og S7 Plus), så hvis du lider av en defekt ladeport, får du en gratis skjerm som skal byttes ut.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det