Hvordan fikse en PS4 (PlayStation 4) Slå av seg selv

Et økende antall PlayStation 4-brukere har klaget over et problem der PS4-systemet slås av umiddelbart etter at det er slått på - aka Blue Light of death. Med dette problemet blinker konsollampen rødt eller blått - et signal om at konsollen snart vil slå seg av plutselig. Noen andre brukere har også opplevd brå nedleggelse av enheten under spillingen.

Det er noen grunner som er ansvarlige for dette problemet. For det første kan det være fra strømtilkoblingen eller portene. En feil harddisk kan også være årsaken til at konsollen plutselig slås av. Programvareproblemer er ikke nye - dette gjør det veldig sannsynlig at en feil eller problemer i systemprogramvaren får PlayStation 4 til å slå seg av. En annen viktig årsak kan være en feil fra Accelerated Processing Unit (APU), som består av CPU og GPU. APU-problemet oppstår hovedsakelig fordi noen enheter har blitt loddet dårlig. APU kan ikke repareres eller byttes ut. Dette er fordi APU-enheter er laget unikt for hver PS4-konsoll og ikke lett kan bli funnet på markedet.

Denne guiden viser deg forskjellige måter du kan feilsøke PlayStation 4 for å løse det plutselige nedleggelsesproblemet. Disse løsningene inkluderer i utgangspunktet å kontrollere strømforsyningen, harddisken og bruke sikker modus som foreslått av Sony.

Kontrollere strømtilkoblingen

 1. Slå av PS4 helt ved å trykke på av / på-knappen i minst 7 sekunder - den piper to ganger for å indikere at den er helt slått av.
 2. Koble strømkabelen til konsollen fra stikkontakten.
 3. Sjekk kraftordene og alle de andre ledningene som er koblet til for å se om det er noe uvanlig som skjer. Hvis du har noen reservedeler, kan du bytte ut kablene for å bekrefte om problemet faktisk er fra strømtilkoblingen. Du kan se på de forskjellige portene for å se om det er noe tett der inne.

Kontrollere harddisken

Denne prosessen består i å ta fra hverandre enheten, så du vil være ekstra forsiktig med dette trinnet.

 1. Slå PS4 helt av ved å trykke på av / på-knappen i minst 7 sekunder - to pip indikerer at den er helt slått av.
 2. Koble strømledningen fra stikkontakten og kabelen. Fjern eventuell annen kabel som er koblet til konsollen.
 3. Skyv lokket på harddiskbrønnen (den blanke delen) ut og bort fra systemet for å fjerne det.
 4. Sjekk harddisken for å sikre at den sitter ordentlig og skrudd fast til systemet. Hvis du vil endre det, tar du av skruen og bytter harddisken med en ny. Husk at du må installere en ny systemprogramvare på den nye harddisken.

Oppdaterer systemet i sikkermodus

Sannsynligvis kan en dårlig oppdatering være årsaken til problemet ditt. Installering av en null-dagers eller en-dags-oppdatering kan løse problemet ditt.

 1. Få en USB-pinne med minst 400 MB ledig plass. USB-en må tørkes og deretter opprette en mappe kalt PS4 der du oppretter en annen mappe som heter UPDATE .
 2. Last ned den siste PS4-oppdateringen herfra og kopier den til UPDATE- mappen på flash-stasjonen.
 3. Slå av konsollen komplett, og koble deretter USB-pinnen til PS4 gjennom en av de fremovervendte USB-portene.
 4. Hold av / på-knappen i minst 7 sekunder, på dette tidspunktet vil systemet starte opp i sikkermodus.
 5. I sikkermodus, velg det tredje alternativet som er "Oppdater systemprogramvare", og du vil enkelt kunne følge instruksjonene derfra.

Forebygge APU-problemet

Det er sannsynlig at årsaken til Blue Light of Death ikke er forårsaket av noen av løsningene beskrevet ovenfor. Som jeg sa tidligere, har ikke den akselererte prosesseringsenheten til noen PS4-konsoller blitt loddet ordentlig på hovedkortet. Dette kan ikke løses, og det eneste som kan gjøres er å få en erstatningsenhet fra Sony. Imidlertid er den eneste fornuftige grunnen til at APU vil komme av hovedkortet, når det er for mye varme. Her er noen tips for å forhindre at APU kommer fra hovedkortet.

 1. Forsikre deg om at konsollen er godt ventilert. Fjern gjenstander som blokkerer luftventilene på PS4.
 2. Sørg for ekstra kjøling med en stående vifte eller et klimaanlegg til enhver tid.
 3. Unngå langvarig bruk av konsollen. Sett den i dvale etter timer med overdreven bruk.

Kontrollere strømproblemer

En annen mulig årsak til at PS4 kan slå seg av, er på grunn av utilstrekkelig strøm eller problemer med strømstyringen. Vi kom over en rekke tilfeller der på grunn av mange andre apparater som var koblet til samme strømuttak som PS4, ikke PS4 fikk strømkravene fullført.

Prøv å koble PS4 til et eneste stikkontakt der ingen andre apparater er koblet til, og start den deretter. Hvis dette løser problemet, bør du vurdere å isolere kraften til PS4 med andre apparater.

Det kan også være et tilfelle der selve strømmen ikke er konsistent i hjemmet ditt. Av og til strømbrudd kan forstyrre PS4-strømmen og føre til at den lukkes. I dette tilfellet kan du prøve å koble konsollen til et annet hjem og se om problemet oppstår der. Hvis den ikke gjør det, bør du vurdere å sjekke strømmen.

Merk: Et annet tilfelle der PS4 kan slå seg av, er når et annet apparat eller en lysbryter blir slått på. Dette kan føre til en midlertidig tilstrømning som får PS4 til å slå seg av.

Kontrollere flere kontakter

Multikontakter blir stadig vanligere i dag. Disse lar brukeren koble PS4 sammen med andre moduler som også krever en HDMI-port. Hvis det er noen aktivitet fra den andre modulen når PS4 fortsatt kjører, kan det føre til at den slås av.

Her i denne løsningen, prøv å koble PS4 direkte i stedet for å bruke kontakter og se om problemet er løst. Prøv også å isolere PS4 og skjermen / TV-en.

Hvis du har koblet til en USB- kabel på frontporten, bør du vurdere å fjerne den. Noen ganger, hvis den interne tilkoblingen til PS4 ikke er god, kan enhver aktivitet fra porten føre til at konsollen slås av.

Bytter til kabelinternett

Det er kjent at Wi-Fi-moduler forårsaker svingninger i konsoller så vel som datamaskiner. Hvis det er noe kortslutning i modulen, vil det føre til en tilstrømning og tvinge PS4 til å slå seg av for godt. Her i dette scenariet, bør du vurdere å bytte til kabelinternett .

Det er en kabelstrøm til stede på baksiden av PS4. Hvis du ikke har internettilgang via kabel, kan du enkelt bruke en LAN-kabel til å koble ruteren din til PS4. Hvis PS4 kjører jevnt på LAN-internett, unngå å bruke Wi-Fi-tilkoblingen.

Merk: Du kan også deaktivere Internett helt for å teste denne løsningen.

Ser etter maskinvareproblemer

Hvis ingen av løsningene ovenfor fungerer for deg, bør du vurdere å få PS4 sjekket for maskinvareproblemer. Det kan være mange muligheter, inkludert en defekt PSU-enhet eller PS4- overoppheting .

Det er også tilfeller av at folk rapporterer at konsollen blir slått av når PS4-en blir oppvarmet (sannsynligvis på grunn av feil ledd i systemet). Det er også et problem med overoppheting som forårsaker at termisk av / på-bryter blir utløst.

Det anbefales at du ikke prøver å sjekke maskinvareproblemer selv; få det til et nært Sony-servicesenter.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det