Fix: Den valgte disken er ikke en fast MBR-disk

Denne feilen vises når du prøver å angi å markere en partisjon på en disk som aktiv, enten ved å bruke Diskbehandling eller DiskPart. Feilmeldingen vises i følgende linjer:

Den valgte disken er ikke en fast MBR-disk. ACTIVE-kommandoen kan bare brukes på faste MBR-disker.

Dette problemet indikerer at disken der partisjonen du vil merke som aktiv, ligger som en GPT-disk (GUID-partisjonstabell). Dette er tett relatert til UEFI-oppstartsspesifikasjoner i stedet for BIOS, og denne oppstartsmetoden gjenkjenner ikke et konsept som en aktiv partisjon.

Det er flere ting du kan gjøre for å løse problemene ved å følge metodene vi har utarbeidet nedenfor.

Hva forårsaker feilmeldingen "Den valgte disken er ikke en fast MBR-disk"?

Å identifisere den riktige årsaken til problemet er et av de viktigste trinnene som brukes til å faktisk løse det. Sjekk ut listen nedenfor for å se de vanligste årsakene og hvordan du løser dem:

 • Problemet skyldes ofte ganske enkelt at stasjonen der du vil legge til en primær partisjon eller sette en partisjon som aktiv, er formatert som GPT som ikke støtter disse funksjonene. Hvis du endrer formatet til MBR, bør problemet løses.
 • Boot manager-problemer kan også føre til at feilmeldingen vises, og dette kan løses ved å kjøre flere nyttige kommandoer som brukes til å fikse den.
 • Hvis oppstartsmodus er satt til UEFI , vil du kanskje vurdere å endre den til Legacy, da dette har løst problemet for mange brukere.

Løsning 1: Konverter disken til MBR

Siden en disk formatert som GPT ikke gjenkjenner et konsept som en aktiv partisjon, kan du ganske enkelt konvertere til disk til MBR som effektivt løser problemet. Etter dette vil du kunne lage en primær partisjon og merke den som aktiv. Sørg imidlertid for at du sikkerhetskopierer dataene fra disken da de blir slettet.

Du kan bruke ledetekst og DISKPART til å rense stasjonen helt og konvertere den enkelt til MBR.

 1. Hvis datamaskinens system er nede, må du bruke installasjonsmediet som brukes til å installere windows for denne prosessen. Sett inn installasjonsstasjonen du eier eller som du nettopp har opprettet, og start datamaskinen.
 2. Du får se vinduet Velg tastaturoppsett, så velg det du vil bruke. Skjermbildet Velg et alternativ vises, så naviger til Feilsøk >> Avanserte alternativer >> Kommandoprompt .
 1. I dette ledetekstvinduet skriver du bare inn " diskpart " i en ny linje og klikker Enter-tasten for å kjøre denne kommandoen.
 2. Dette vil endre kommandopromptvinduet slik at du kan kjøre forskjellige Diskpart-kommandoer. Den første du kjører er den som gjør at du kan se den komplette listen over alle tilgjengelige volumer. Skriv inn dette og sørg for at du klikker Enter etterpå:
DISKPART> liste
 1. Forsikre deg om at du velger stasjonen nøye, avhengig av hvilket nummer som er tildelt den i volumlisten. La oss si at antallet er 3. Kjør nå følgende kommando for å velge USB-stasjonen:
DISKPART> velg volum 3
 1. Det skal vises en melding som sier noe som “ Volum 3 er valgt volum ”.

Merk : Hvis du er usikker på hvilket stasjonsnummer som hører til USB-enheten din, er den enkleste måten å kontrollere størrelsen i høyre rute.

 1. For å rense dette volumet er alt du trenger å gjøre å skrive inn kommandoen som vises nedenfor, klikke Enter-tasten etterpå og være tålmodig for at prosessen skal fullføres. Prosessen skal nå lykkes for en endring. Kommandosettet vil også konvertere disken til MBR og forhåpentligvis løse problemet.
Rengjør Konverter MBR-utgang

Løsning 2: Løs Boot Manager

Å gå gjennom viktige kommandoer relatert til boot manager er alltid en fin og enkel måte å komme i gang med feilsøking. Det er flere metoder du bør kjøre i en bestemt rekkefølge for å tilbakestille og starte Boot Manager-tjenesten som er direkte ansvarlig for å administrere stasjonene som er koblet til datamaskinen din.

 1. Hvis datamaskinens system er nede, må du bruke installasjonsmediet som brukes til å installere windows for denne prosessen. Sett inn installasjonsstasjonen du eier eller som du nettopp har opprettet, og start datamaskinen.
 2. Du får se vinduet Velg tastaturoppsett, så velg det du vil bruke. Skjermbildet Velg et alternativ vises, så naviger til Feilsøk >> Avanserte alternativer >> Kommandoprompt .
 1. Hvis du ikke har problemer med systemet, kan du bruke Windows UI for å få tilgang til dette skjermbildet. Hvis du bruker Windows 10 på din PC, er det en annen måte å få tilgang til Advanced Startup på datamaskinen din. Bruk Windows Key + I- tastekombinasjonen for å åpne Innstillinger eller klikk Start-menyen og klikk på tannhjulstasten nederst til venstre.
 2. Klikk på Oppdatering og sikkerhet >> Gjenoppretting, og klikk deretter på Startnytt alternativ under Avansert oppstartsseksjon. PCen din fortsetter å starte på nytt, og du blir bedt om det avanserte alternativskjermbildet.
 1. Klikk for å åpne ledeteksten fra skjermbildet Avanserte alternativer.
 2. Kommandoprompt skal nå åpnes med administratorrettigheter. Skriv inn kommandoen som vises nedenfor, og sørg for at du trykker Enter etterpå.
bootrec / RebuildBcd bootrec / fixMbr bootrec / fixboot
 1. Lukk ledeteksten etterpå og velg alternativet Start på nytt. Sjekk om problemet er borte.

Løsning 3: Deaktiver UEFI i BIOS

Siden GPT er nært knyttet til UEFI-oppstartsmodus, bør du prøve å deaktivere UEFI fra oppstartsmenyen og bytte den til eldre. Dette har løst problemet for noen brukere. Sørg for at du følger instruksjonene nøye!

 1. Slå på PCen igjen og prøv å angi BIOS-innstillinger ved å trykke på BIOS-tasten når systemet er i ferd med å starte. BIOS-nøkkelen vises vanligvis på oppstartsskjermen, og sier " Trykk på ___ for å gå til Oppsett ." eller noe lignende. Det er også andre nøkler. De vanlige BIOS-tastene er F1, F2, Del, etc.
 1. Bruk høyre piltast for å velge Sikkerhetsmeny når BIOS-innstillingsvinduet åpnes, bruk pil ned for å velge alternativet Secure Boot Configuration , og trykk Enter.
 2. Før du kan bruke denne menyen, vises en advarsel. Trykk på F10 for å fortsette til Secure Boot Configuration-menyen. Konfigurasjonsmenyen for sikker oppstart skal åpnes, så bruk nedpiltasten for å velge Sikker oppstart og bruk høyre piltast for å endre innstillingen til Deaktiver .
 1. Nå er det på tide å endre oppstartsmodus fra UEFI til Legacy. The Boot Mode alternativet som du trenger for å bytte ligger under forskjellige faner på BIOS firmware verktøy laget av forskjellige produsenter, og det er ingen unik måte å finne det. Det ligger vanligvis under Boot-fanen, men det er mange navn for det samme alternativet.
 2. Når du finner Boot Mode-alternativet i et hvilket som helst område på BIOS-innstillingsskjermen, navigerer du til det og endrer verdien til Legacy .
 1. Naviger til Avslutt-delen og velg Avslutt lagringsendringer . Dette fortsetter med datamaskinens oppstart. Kontroller om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det