Korriger: Ikke systemdisk eller diskfeilmelding ved oppstart

Det er en overflod av feilmeldinger som databrukere kan se umiddelbart etter at datamaskinen har startet opp og prøver å komme inn i operativsystemet. En av disse feilmeldingene er en som sier "Ikke systemdisk eller diskfeil". Denne feilmeldingen presenterer seg før datamaskinen kommer inn i operativsystemet, noe som betyr at denne feilmeldingen gjør operativsystemet ditt utilgjengelig, og reduserer i utgangspunktet hele datamaskinen til en dyr papirvekt.

"Ikke systemdisk eller diskfeil" peker mot stasjonen en datamaskin prøver å starte uten å ha noen oppstartsfiler eller et annet problem knyttet til stasjonen. Denne feilen kan imidlertid også skyldes at løse eller defekte SATA / IDE-kabler eller at harddisken ikke er konfigurert som det første mediet datamaskinen prøver å starte fra eller noe i mellom. Dette problemet kan løses, og feilmeldingen "Ikke systemdisk eller diskfeil" kan bli kvitt, og følgende er noen av de mest effektive løsningene du kan bruke til å prøve å gjøre det:

Løsning 1: Fjern alle ikke-oppstartbare medier fra datamaskinen

Fjern først og fremst alle medier fra datamaskinen som datamaskinen ikke kan starte fra. Dette inkluderer DVDer, CDer, USB-minnepinner og disketter. Forsikre deg om at datamaskinens DVD / CD-stasjon er tom, diskettstasjonen (hvis den har en!) Er tom, og at ingen USB-flashstasjoner er satt inn i noen av USB-portene, og start deretter datamaskinen på nytt og sjekk om problemet vedvarer fortsatt. Hvis du fremdeles står overfor problemet, kan du prøve neste løsning.

Løsning 2: Sjekk på harddiskens IDE- eller SATA-kabel

En løs eller defekt SATA-kabel (eller IDE-kabel på eldre harddisker) kan gjøre det vanskeligere for Windows å oppdage, gjenkjenne og lese fra en harddisk, noe som gir dette problemet. Åpne datamaskinen og sørg for at kabelen som kobler harddisken til hovedkortet er festet ordentlig og start datamaskinen på nytt. Hvis dette ikke fungerer, bytter du ut kabelen helt og sjekker om det løser problemet. Hvis problemet fortsatt vedvarer, kan du trygt utelukke SATA- eller IDE-kabelen som en sannsynlig årsak til problemet.

Løsning 3: Forsikre deg om at datamaskinens harddisk er øverst i oppstartsrekkefølgen

Start datamaskinen på nytt. På den første skjermen som du ser når datamaskinen starter opp, trykker du på tasten som gir deg tilgang til datamaskinens BIOS. Denne tasten varierer fra produsent til hovedkort til den andre, og du finner den i både datamaskinens brukerhåndbok og den første skjermen som den vises når den starter opp. Når du er i BIOS , kan du lese kategoriene på jakt etter oppstartsrekkefølgen .

Når du har funnet datamaskinens innstillinger for oppstartsrekkefølge , markerer du dem og trykker Enter , og sørg for at harddisken du prøver å starte fra, er øverst på listen. Hvis ikke, setter du den øverst på listen, lagrer endringen, avslutter BIOS og starter datamaskinen på nytt.

bios-1

Løsning 4: Reparer harddiskens oppstartssektor, hovedstartoppføring og BCD

Hvis feilmeldingen "Ikke systemdisk eller diskfeil" vises fordi harddiskens oppstartsfiler har blitt skadet eller ødelagt, bør reparasjon av harddiskens oppstartssektor, hovedoppstartsoppføring og BCD (Boot Configuration Data) løse problemet. For å gjøre dette må du:

Sett inn en Windows-installasjonsplate eller Windows-systemreparasjonsplate i den berørte datamaskinen, start den på nytt og start deretter fra platen. For å starte opp fra platen, må du sette CD / DVD-stasjonen som den første oppstartsenheten i datamaskinens oppstartsrekkefølge. Velg språkinnstillinger og konfigurer andre preferanser. Hvis du bruker en installasjonsplate , blir du ført til en skjerm med knappen Installer nå helt i midten. På dette skjermbildet klikker du på Reparer datamaskinen nederst til venstre. Hvis du bruker en systemreparasjonsplate , går du direkte til neste trinn. Velg operativsystemet du vil reparere.

Du kan også sjekke ut våre detaljerte guider om hvordan du starter Windows 7 / Vista i reparasjons- / installasjonsmodus og hvordan du starter Windows 8 / 8.1 og 10 i reparasjons- / installasjonsmodus.

2015-12-16_141233

I vinduet Alternativer for systemgjenoppretting klikker du på ledeteksten .

2015-12-16_135918

Skriv inn følgende kommandoer i ledeteksten , og trykk Enter etter å ha skrevet inn hver:

fixboot fixmbr gjenoppbygge

Fjern installasjonsplaten, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst.

Merk : Hvis du prøver å fikse dette problemet ved hjelp av denne løsningen på Windows 7 eller Vista , bruker du følgende kommandoer i ledeteksten i stedet for fixboot , fixmbr og rebuildbcd :

bootrec / fixmbr bootrec / fixboot bootrec / rebuildbcd

2015-12-16_141757

Løsning 5: Kjør diagnostikk på harddisken din for å finne ut om den har mislyktes eller ikke fungerer

Hvis ingen av løsningene som er oppført og beskrevet ovenfor har klart å løse dette problemet for deg, er ditt siste alternativ å kjøre en serie diagnostiske tester på harddisken. Hvis du kjører diagnostiske tester på harddisken din, kan du bestemme helsestatusen og om den har mislyktes eller ikke. Bruk denne guiden for å finne ut om harddisken din svikter eller ikke .

Hvis du ender opp med å fastslå at harddisken din allerede har mislyktes eller ikke, vil den eneste mulige fremgangsmåten være å erstatte den med en ny.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det