Hvordan konvertere MP4 til MP3 ved hjelp av Windows Media Player

MP4-filer brukes til å lagre og vise videoen, mens MP3-filer brukes til å lagre og se lyd. Både MP4- og MP3-filformatene har samme avstamming - de kommer begge fra Moving Picture Experts Group (MPEG) -formatet for filkomprimering. I tillegg er både MP4-filformatet og MP3-filformatet ganske like når det gjelder egenskapene, med den eneste store forskjellen mellom de to er det faktum at MP4-formatet er for video og MP3-formatet er for lyd.

Konvertering mellom de to formatene fungerer på en ganske enkel måte. MP4-filformatet inneholder både video og lyd, mens MP3-filformatet bare inneholder lyd. Når det er tilfelle, kan en MP4-fil konverteres til en MP3-fil ved å bare fjerne videoinnholdet. Å konvertere en MP3-fil til en MP4-fil går imidlertid ikke så greit, da det generelt ikke er mulig å legge til en video i en lydfil og gjøre den om til en MP4-fil. Det er en rekke forskjellige applikasjoner og programmer designet for Windows-operativsystemet som kan konvertere MP4-filer til MP3-filer. Faktisk er til og med Microsofts opprinnelige mediespiller for Windows-operativsystemet - Windows Media Player - i stand til å konvertere MP4-filer til MP3-filer.

Noen vanlige problemer og deres oppløsninger:

Windows Media Player viser ikke menylinjen: Klikk på Organiser og velg deretter Oppsett. Deretter sjekker du alternativet " Vis menylinje "

Lagre som nedtonet: Naviger til filplasseringen fra File Explorer, høyreklikk på filen og velg "Gi nytt navn". Endre “.mp4” til “.mp3”. (Klikk på "Vis" øverst og merk av for "Filnavnutvidelser" for å se utvidelser mens du endrer navn).

Hvis du har en hvilken som helst versjon av Windows Media Player på Windows-datamaskinen din og vil bruke den til å konvertere en MP4-fil til en MP3-fil, er det her du trenger å gjøre:

  1. Start Windows Media Player .
  2. Klikk på Fil > Åpne… . I dialogboksen Åpne som vises, naviger til stedet på datamaskinen din MP4-filen du vil konvertere til en MP3-fil ligger i, finn MP4-filen og klikk på den for å velge den, og klikk på Åpne for å åpne den Windows Media Player .
  3. Når mål-MP4-filen er åpnet i Windows Media Player , klikker du på Fil > Lagre som… . I dialogboksen Lagre som , klikker du på Filnavn: -feltet, flytter musepekeren helt til slutten av filnavnet (utvidelsen), og endrer 4 i utvidelsen av filen til en 3 , og endrer utvidelsen fra .mp4 til .mp3 .
  4. Naviger til katalogen på datamaskinen der du vil at den konverterte MP3-filen skal lagres, og klikk på Lagre . Så snart du gjør det, begynner Windows Media Player å konvertere MP4-filen til en MP3-fil, og når filen er konvertert, blir den lagret på det angitte stedet på datamaskinen din. Denne prosessen tar vanligvis ikke mye tid og er ganske rask.

Når du har fullført alle trinnene som er oppført og beskrevet ovenfor, lagres en nøyaktig kopi av MP4-filen (minus videodelen av filen, selvfølgelig) du valgte å konvertere til en MP3-fil i katalogen på datamaskinen du spesifiserte. under prosessen som en MP3-fil.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det