Fix: Hodetelefonkontakt fungerer ikke på Android-telefon

Hvis musikk er en stor del av din daglige rutine, er et problem med kontakten på smarttelefonen din det minste du kan ønske deg. Dessverre er hodetelefonkontaktproblemer ikke så uvanlige som folk tror, ​​og det kan bli ekstremt frustrerende å finne ut hvor problemet kommer fra.

Problemene knyttet til utgivelse av hodetelefoner kan spores tilbake til tre hovedting: akkumulering av lo / skitt, programvarefeil eller maskinvarefeil. Hvis du bruker hodetelefoner regelmessig, kan det være fornuftig å prøve løsningene nedenfor før du tar en tur til reparatøren. Men før du går videre med løsningene, start enheten på nytt og sjekk om du kan bruke enhetens hodetelefonkontakt uten problemer. Et annet viktig poeng, mange hodetelefoner kommer med innebygd volumkontroll . I så fall må du kontrollere at volumet ikke dempes fra hodetelefonens volumkontroll.

Forutsetninger

 • SoundAbout App
 • En annen enhet med en jackplass
 • Et ekstra hodetelefonhodesett som er kompatibelt med enheten din
 • Et veldig lite skarpt pinsett, tannpirker eller nål
 • En bomullspinne
 • Gni alkohol
 • Lommelykt

Metode en: Å finne årsaken

Før du går rundt og prøver hver løsning, bør du sørge for at hodetelefonene ikke er ødelagte. Den raskeste måten å sjekke ut dette på er å koble hodetelefonene til en annen enhet. Det trenger ikke være en annen Android, en hvilken som helst enhet med en 3,5 mm-kontakt vil gjøre jobben.

Hvis du ikke kan høre noe lyd fra hodetelefonene dine når du bruker headsettet med en annen enhet, har du nettopp avdekket den skyldige. Løsningen, i dette tilfellet, er å erstatte hodetelefonene dine med et nytt par. Hvis hodetelefonene fungerer når de er koblet til med en annen enhet, ligger problemet andre steder, og du bør følge med de andre løsningene nedenfor.

Prøv å koble et annet par hodetelefoner til smarttelefonen din og se om de fungerer. Hvis du får lyd ut av dem, er det stor sjanse for at det første paret ikke er kompatibelt med Android-enheten din. Hvis du ikke hører noe, er det to mulige årsaker - du har enten en feil på kontakten, eller det er et programvareproblem. I begge tilfeller kan du enkelt fikse det med en av veiledningene nedenfor.

Metode to: Rengjøre hodetelefonkontakten

Du vil bli overrasket over hvor lett lo, støv og andre fremmedlegemer vil komme seg inn i hodetelefonkontakten din etter hvert som tiden går. Problemet er at disse lett kan blokkere alle typer tilkoblinger mellom hodetelefonene og kontakten.

Start med å plukke opp en lommelykt og se inn i kontakten for bevis på smuss. Slåav enheten helt og koble fra strømkabelen hvis den lades. Bruk en pinsett, en tannpirker eller en nål for å forsiktig fjerne all fremmed tilstedeværelse. Du kan også blåse inn i hodetelefonkontakten, men jeg anbefaler ikke å bruke trykkluft, fordi du bare kan tvinge søppel lenger inne.

Når du har fjernet store søppelbiter, fukt en bomullspinne med en liten mengde sprit og sett den inn i jekken. Sving den forsiktig rundt for å få gjenværende lof eller støv ut.

Når du er ferdig, bruk lommelykten til å se inn i kontakten igjen og se hvor bra du gjorde det. Vent litt før du slår på enheten igjen og se om hodetelefonene dine fungerer.

Metode tre: Fjern Bluetooth-tilkobling

Hvis du har paret Android-enheten din med en trådløs enhet som en høyttaler eller et trådløst hodesett, kan kontakten din være deaktivert av operativsystemet ditt. Standardoppførselen på lager Android er å gjenkjenne alt som er satt inn i kontakten, uavhengig av Bluetooth-innstillingene. Men siden Android er mangfoldig og svært fragmentert, endres oppførselen på tvers av forskjellige produsenter og Android-versjoner.

 1. Gå til Innstillinger> Bluetooth og sjekk listen over sammenkoblede enheter.
 2. Hvis du ser en oppføring som sender lyd fra smarttelefonen, trykker duinfo- ikonet og kobler den fra.
 3. Slå AV Bluetooth og se om hodetelefonene fungerer.

Hvis det ikke fungerer, fortsett til neste guide.

Metode fire: Løse programvarefeil

Hvis ingen av de potensielle løsningene ovenfor hjalp, er problemet mest sannsynlig relatert til programvarefeil. Start med å åpne Android-lydinnstillingene og sørg for at volumnivået ikke dempes. Vri dem til fullt volum og start enheten på nytt.

Hvis problemet fortsatt ikke er løst, følger du trinnene nedenfor:

 1. Last ned og installer SoundAbout-appen fra Google Play Store.
 2. Åpne appen og trykk på Medielyd .
 3. Velg Kablet hodetelefon hvis du bruker et standard hodetelefon med mikrofon eller Kablet hodetelefoner hvis du bruker tilpassede hodetelefoner.
 4. Du kan lukke appen ettersom den kjører i bakgrunnen. Plugg hodetelefonene / hodetelefonene dine og se om de fungerer.

Vi håper absolutt at en av løsningene presentert ovenfor løste problemet med hodetelefonkontakten. Hvis ingen av dem hjelper, er ikke problemet mindre og bør håndteres av en profesjonell. Sjansen er at hodetelefonkontakten din er ødelagt og trenger en erstatning. Den beste fremgangsmåten i disse tilfellene vil være å kontakte forhandleren og sende den for reparasjon eller be om en ny enhet hvis du fortsatt er under garanti.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det