Slik aktiverer du VT-X i Windows 10

Virtuelle maskiner (eller virtuelle maskiner, som de ofte kalles) er forbløffende ting. Du kan bruke et virtualiseringsprogram til å lage en virtuell maskin, og på en virtuell maskin kan du kjøre en hel virtuell datamaskin - komplett med sitt eget operativsystem - i et vindu på ditt nåværende system. Virtuelle maskiner brukes ofte til å prøve forskjellige operativsystemer, teste programmer i et sandkassemiljø og å eksperimentere med funksjonene i et system uten å bekymre deg for noen konsekvenser. For at virtualiseringsprogrammer som VMware og Hyper-V skal fungere på en datamaskin, trenger de imidlertid tilgang til maskinvareakselerasjonsteknologien som er innebygd i nesten alle CPUer i vår tid.

VT-x er deaktivert i BIOS for alle CPU-moduser (VERR_VMX_MSR_ALL_VMX_DISABLED

Maskinvareakselerasjonsteknologien innebygd i Intel-prosessorer er kjent som Intel VT-X maskinvareakselerasjon, og i AMD er CPU-er kjent som AMD-V, mens andre CPU-produsenter (som AMD) velsigner prosessorer med forskjellige maskinvareakselerasjonsteknologier. I mange tilfeller er VT-X som standard deaktivert på Intel-prosessorer. Å prøve å kjøre en virtuell maskin på en datamaskin som har en slik prosessor, resulterer i at virtualiseringsappen blir brukt og spytter ut en feilmelding som vanligvis informerer brukeren om at programmet trenger maskinvareakselerasjon for å fungere, men det ser ut som om de for øyeblikket har teknologien funksjonshemmet.

Intels VT-X maskinvareakselerasjonsteknologi kan virkelig aktiveres og deaktiveres etter eget ønske, og alt en bruker trenger å gjøre for å aktivere eller deaktivere det, er tilgang til datamaskinens BIOS- eller UEFI-innstillinger. Dette gjelder når det gjelder alle iterasjonene av Windows som for øyeblikket støttes av Microsoft, inkludert Windows 10 - den siste og beste i en lang rekke Windows-operativsystemer.

Prosessen du må gjennom for å aktivere VT-X maskinvareakselerasjon på en datamaskin, varierer litt avhengig av om datamaskinen det er snakk om har en BIOS eller er en UEFI-datamaskin. Datamaskiner som fulgte med en versjon av Windows eldre enn Windows 8 ut av esken, vil nesten alltid ha BIOS, mens datamaskiner som fulgte med Windows 8 eller senere ut av esken, sannsynligvis vil ha UEFI-innstillinger i stedet. Bransjens standard for datamaskiner beveger seg gradvis men sikkert mot UEFI, så jo nyere en datamaskin er, desto mer sannsynlig er det å ha UEFI-innstillinger. For å aktivere VT-X på en Windows 10-datamaskin, må du først komme inn i BIOS- eller UEFI-innstillingene. Slik kan du gjøre det:

På en datamaskin med BIOS

  1. Start datamaskinen på nytt.
  2. På den aller første skjermen ser du når datamaskinen starter opp. Trykk på tasten som er spesifisert på skjermen for å komme inn i datamaskinens BIOS eller oppsett . Tasten du trenger å trykke vil bli tydelig angitt på det første skjermbildet du ser når datamaskinen starter opp.
  3. Når du er i BIOS-innstillingene, kan du se deg om på alternativene, ettersom alle hovedkort har sin egen forskjellige meny (men det meste VT-X-alternativet finnes i avanserte innstillinger). Aktiver det og lagre endringene før du avslutter.

På en datamaskin med UEFI

  1. Naviger til menyen Strømalternativer i Innstillinger- sjarmen (hvis du bruker Windows 8 eller 8.1) eller i Start-menyen (hvis du bruker Windows 10).
  2. Trykk og hold nede Skift- tasten på tastaturet.
  3. Med Shift- tasten inne, klikk på Startnytt . Hvis du gjør det, vil datamaskinen vise Boot Options- menyen når den starter opp.
  4. Når du ser Boot Options- menyen, klikker du på Feilsøk .
  5. Klikk på Avanserte alternativer og deretter på UEFI firmware-innstillinger .

Når du er inne i datamaskinens UEFI-innstillinger eller BIOS, kan du faktisk komme i gang med å finne alternativet for VT-X maskinvareakselerasjonsteknologi og aktivere funksjonen. Bare se deg rundt i alle BIOS- eller UEFI-innstillinger-fanene og seksjonene for et alternativ for VT-X maskinvareakselerasjon - dette alternativet vil bli merket noe i retning av " Intel VT-X ", " Intel Virtualization Technology ", " Virtualiseringsutvidelser "eller" Vanderpool ". I de fleste tilfeller finnes dette alternativet under en prosessor -undermeny med brikkesett , Northbridge , avansert brikkesettkontroll eller avansert CPU-konfigurasjonhovedmeny eller fane.

Når du har funnet muligheten for VT-X-maskinvareakselerasjon i datamaskinens BIOS- eller UEFI-innstillinger, slår du den bare på og VT-X-maskinvareakselerasjon blir aktivert. Husk å lagre endringene og deretter avslutte BIOS- eller UEFI-innstillingene (nøyaktige instruksjoner som du kan finne påskrevet et sted på BIOS- eller UEFI-innstillingsskjermen). Når du kommer ut av BIOS- eller UEFI-innstillingene på datamaskinen, vil datamaskinen starte opp som den gjør normalt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det