Fix: HDMI-lyd fungerer ikke

HDMI (høydefinisjons multimediagrensesnitt) gjorde et enormt steg i video- og lydstrømming da det endelig tillot ukomprimert mediestreaming, derav klarere og skarpere bilder og lyd. Ved å bruke bare en kabel / port, kunne brukerne nå streame lyd og video til sine skjermer og TV-er inkludert 4K-innhold. Mens teknologien har vært sømløs, har flere brukere alltid klaget over at HDMI-tilkoblingen deres kan vise videoen, men det er ingen lyd som følger med den. Denne artikkelen vil utforske dette problemet og gi fungerende løsninger på problemet.

Hvorfor HDMI-lyd ikke fungerer

Det er flere grunner til at HDMI-lyden din kanskje ikke fungerer. Problemet kan være hvor som helst fra PC-en, HDMI-kabelen, til skjermen eller TV-en. Start med å koble HDMI til en annen PC. Hvis problemet vedvarer, vil sannsynligvis kabelen eller skjermen / TV-en være problemet; Hvis ikke, kan det hende at PCen er problemet. Prøv også å bruke en annen HDMI-kabel som er kjent for å fungere. Hvis problemet vedvarer, kan det hende at PCen eller skjermen / TV-en er problemet. Du kan også prøve å bruke en annen TV / skjerm for å begrense problemet ytterligere.

HDMI-kabler kan enkelt byttes ut. Men hvis PC-en er problemet, kan det være forskjellige årsaker til problemet. Det kan være forårsaket av en inkompatibel eller feil driver eller til og med et utvalg av feil avspillingsenhet. Lydkortet til de interne høyttalerne kan ha blitt angitt som standard enhet, og derfor klarer ikke PCen å bytte fra høyttalere til HDMI-lydutgang. Du overvåker eller TVen er kanskje ikke konfigurert til å motta HDMI-lyd. Dette problemet har også blitt sett i motstridende drivere der drivere som er avhengige av hverandre hadde blitt deaktivert, og lydkortet kunne derfor ikke fungere ordentlig. Nedenfor er løsningene på problemet. Men før du går videre, må du holde kabelen koblet til og starte enhetene på nytt. Sørg også for at kabelen ikke er feil. Ikke glem å sjekke grafikkortet ditt, f.eksNvidia Control Panel for feil konfigurasjon. Vær oppmerksom på at pre-GeForce 200-serien Nvidia-kort ikke støtter HDMI-lyd. Realtek-drivere er kjent for å ha dette problemet.

Metode 1: Aktiver og gjør HDMI til standard avspillingsenhet

Windows lar deg enkelt bytte fra høyttalerne til HDMI-lydutgangen fra systemstatusfeltet. Imidlertid, ved å gjøre høyttalerne til standardavspilling over HDMI-utgangen, vil datamaskinen ikke kunne bytte til HDMI-utgangen når den er koblet til. Dette er ganske vanlig når en PC har mer enn ett grafikk- eller lydkort.

 1. Trykk på Windows + R- tasten for å åpne Kjør
 2. Skriv mmsys.cpl og trykk enter for å åpne lyd- og lydenhetsinnstillingsvinduet.
 3. Gå til avspillingsfanen . Koble nå til HDMI-kabelen. Det skal vises på listen, vanligvis med navnet på skjermen eller TV-en. Hvis ikke, høyreklikker du hvor som helst i listen og sørger for at alternativene " Vis deaktiverte enheter " og " Vis frakoblede enheter " er merket av.
 4. Hvis det er en HDMI-lydenhet som er deaktivert, høyreklikker du på den og velger " Aktiver "
 5. Klikk nå på HDMI-utgangsenheten for å velge den. Nederst klikker du på " Angi som standard " for å bringe den online når den er koblet til. Klikk OK for å avslutte.

Metode 2: Oppdater driverne

Den beste måten å få driverne dine på er å gå online til lydkortprodusenten eller PC-produsenten din (tilleggs lydfunksjoner støttes), laste ned lyddriverne og deretter installere dem på PCen. For Dell-brukere kan du gå hit for å laste ned driverne. HP-brukere kan gå hit. Du kan også oppdatere driverne dine over internett ved å følge trinnene nedenfor.

 1. Trykk på Windows- tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv devmgmt.msc og trykk enter for å åpne enhetsbehandling
 3. Utvid delen "lyd, video og spillkontroller"
 4. Høyreklikklydenheten din , og velg ' oppdater driverprogramvaren '. En internettforbindelse vil gi deg bedre resultater.
 1. I neste vindu klikker du på " Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare "
 2. Enhetsbehandling vil søke etter drivere online og installere dem.

Metode 3: Sett grafikkdriverne tilbake

HDMI-video og lyd er knyttet til grafikkprosessoren din. Hvis HDMI hadde jobbet tidligere og plutselig ikke kunne fungere igjen (spesielt etter noen oppdateringer), må du rulle tilbake til grafikkdriverne som tidligere fungerte.

 1. Trykk på Windows- tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv devmgmt.msc og trykk enter for å åpne enhetsbehandling
 3. Utvid delen " Skjermkort "
 4. Høyreklikk på driveren og velg ' egenskaper '
 5. Gå til " Driver " -fanen og klikk " Roll Back Driver "
 6. Klikk ' Ja ' i varsel- / bekreftelsesmeldingsboksen, og vent til sjåførene dine blir rullet tilbake. Du må kanskje starte datamaskinen på nytt for at effekten skal finne sted.

Metode 4: Aktiver alle lydkontrollere

Lydkontrollere lar windows automatisk bestemme lydoppførselen til systemet ditt. Deaktivering av disse kontrollerne vil føre til at lydutgangsbyttet ditt ikke fungerer.

 1. Trykk på Windows- tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv devmgmt.msc og trykk enter for å åpne enhetsbehandling
 3. Klikk på " Vis " på menyen, og velg deretter " vis skjulte enheter " (hvis ikke allerede er merket av)
 4. Utvid delen " System Devices "
 5. Se etter lydkontroller , f.eks. 'High Definition Audio Controller'
 6. Høyreklikk på enheten og gå til Egenskaper .
 7. Gå til fanen Driver og klikk på Aktiver hvis du har det alternativet (det betyr at kontrolleren din er deaktivert)
 8. Hvis du har mer enn én lydkontroller, må du sørge for at alle er aktivert. Start PCen på nytt hvis du blir bedt om det. for at effekten skal finne sted.

Metode 5: Avinstaller og installer Display Audio and Audio Controllers

Hver gang du kobler til HDMI-en din, kan det hende at en ny enhet vises i enhetsbehandleren i lydavsnittet. Hvis driverne for dette ikke fungerer som de skal, kan det hende du har et lydutgangsproblem. Hvis du avinstallerer disse driverne og starter PCen på nytt, installeres de riktige driverne automatisk fra Windows-arkivet.

 1. Plugg HDMI-utgangskabelen og koble den til TV-en eller skjermen
 2. Trykk på Windows- tasten + R for å åpne Kjør
 3. Skriv devmgmt.msc og trykk enter for å åpne enhetsbehandling
 4. Utvid seksjonen " lyd, video og spillkontroller "
 5. Høyreklikk på ' Intel Display Audio ' -enheten (du kan finne tilsvarende for PCen din ved å koble til og fra HDMI og se hvilken enhet som er berørt), og velg ' Avinstaller '.
 6. Bekreft at du vil avinstallere ved å klikke ' OK ' i advarselsmeldingen
 7. Utvid nå delen " System Devices "
 8. Se etter lydkontroller , f.eks. 'High Definition Audio Controller'
 9. Høyreklikk på enheten og gå til ' Avinstaller .
 10. Bekreft at du vil avinstallere ved å klikke ' OK ' i advarselsmeldingen
 11. Hvis du har mer enn én lydkontroller, må du avinstallere dem alle.
 12. Når HDMI fortsatt er koblet til, starter du PCen på nytt. Windows installerer automatisk de riktige driverne fra depotet. Du må kanskje starte PCen på nytt hvis du blir bedt om det.

Det kan også være lurt å sjekke delen " Andre enheter " og installere alle enheter med gule utrop.

Metode 6: Endre skjerm- eller TV-lydinnstillingene

I tillegg til å endre de åpenbare tingene som å sette TV-inngangskilden til den tilsvarende HDMI-inngangen, og sørge for at kabelen sitter riktig og at TV-en ikke er slått av, kan du også prøve å tilpasse TV / Monitor-lydegenskapene.

 1. Gå til TV / Monitor- menyen> Innstillinger> lyd, og prøv å endre lydkodingen til automatisk eller til HDMI . Forsikre deg om at lyden din er automatisk eller at HDMI-lyd er aktivert.
 2. Du kan også prøve å slå ' Dolby Volume Mode ' til OFF og se om det hjelper (kjent problem i noen TV-er)
 3. Prøv å veksle ' Audio Range ' mellom WIDE og NARROW eller andre innstillinger du har (stereo, mono, standard osv.).

HDMI-grafikkortet støtter kanskje HDMI-video, men støtter kanskje ikke HDMI-lyd; Hvis HDMI-skjermkortet ikke støtter lyd, kan det hende du må koble til ekstra lydkabler mellom PC-en og TV-en.

Metode 7: Bruk lydfeilsøking

Windows har mange innebygde feilsøkere for å feilsøke vanlige Windows-problemer. En av disse er feilsøkingsverktøyet for lyd. Som navnet antyder, tester denne feilsøkingsprogrammet din nåværende lydmaskinvare med programvarekomponentene, og hvis den finner avvik, løser den den automatisk ved å starte / initialisere begge komponentene på nytt. Forsikre deg om at du er logget på som administrator før du fortsetter.

 1. Trykk på Windows- tasten, skriv Feilsøk, og klikk på Feilsøk innstillinger i den resulterende listen .
 2. I høyre rute i vinduet, bla ned til du finner og klikk på Spille av lyd , og klikk deretter på Kjør denne feilsøkingsprogrammet .
 3. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet. Start datamaskinen på nytt etter fremdriften og fullført, og sjekk om du har tilgang til lyden via HDMI eller ikke.

Merk: Hvis du ikke kan lytte til lyden via HDMI selv etter at du har utført alle ovennevnte løsninger, anbefaler vi at du sjekker den samme HDMI / HDMI-kilden med et annet system. Hvis det også skjer der, betyr det at det ikke er noe problem med datamaskinen. Hvis det andre systemet fungerer bra, bør du vurdere å gjøre en ren installasjon eller inspisere portene.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det