Slik bruker du MSI OC Genie for å overklokke PCen din

OC Genie, og OC Genie II, er en nå vanlig funksjon som finnes på utvalgte MSI-hovedkort. Systemet er designet for å tillate brukere å overlåse RAM, noen GPUer og sentral prosessor, noe som forbedrer hastighet og ytelse for en gitt periode. Dette er den østlige metoden for å overklokke en datamaskin det er, så hvis du bare begynner med modding, er dette en god start.

For å overklokke PC-en din ved hjelp av MSIs OC Genie, må du sørge for at hovedkortet er utstyrt med det.

Bruke maskinvareknappen

Den enkleste måten å aktivere OC Genie på er å bruke maskinvareknappen. Hvis MSI-hovedkortet ditt er kompatibelt med systemet, vil du se en sirkulær knapp merket 'OC Genie' direkte på brettet.

Når du trykker på knappen, vil prosessoren skanne systemet ditt og oppdage det beste overklokkingsoppsettet for deg, og starte det. Dette er ikke ideelt for folk som er veldig kjent med overklokking, da det ikke tillater deg så mange innstillinger. Det er imidlertid ekstremt praktisk for moderat til vanlige brukere av applikasjoner som krever mer strøm fra systemet ditt, enten det er spill eller videoredigering.

Bruke BIOS

Original text


Hvis du ikke allerede er kjent, er BIOS (Basic Input / Output System) en ROM-brikke som finnes på alle datamaskinens hovedkort. Den brukes til å tillate brukeren å sette opp datamaskinen på det enkleste nivået, noe som betyr at operativsystemet ikke trenger å lastes opp. Disse BIO-brikkene inneholder instruksjoner for hvordan datamaskinen skal fungere, inkludert å slå på og av, laste operativsystemer og identifisere problemer.

BIOS-brikken og systemet kan brukes til å aktivere overklokking på ditt OC Genie-utstyrte hovedkort.

Den vanligste måten å få tilgang til BIOS er under oppstart. Kombinasjonen av taster som må trykkes og holdes rett ved oppstart, avhenger av datamaskinen din, men i mange tilfeller vil det være F2 eller F11 på tastaturet. Hvis du holder nede disse tastene under oppstart, starter ikke Windows-operativsystemet ditt, og i stedet vil du bli møtt med en svart skjerm med hvit eller grønn tekst.

Når du er i BIOS, vil du se OC Genie-alternativet, der du vil kunne slå på og tilpasse med noen innstillinger.

Det er viktig å huske at BIOS automatisk vil sette klokkehastigheten din til et trygt nivå og tilstrekkelig og fornuftig spenning. Hvis du planlegger å tilpasse klokkehastighetene utover de grunnleggende innstillingene, er det viktig at du vet hva du gjør. Dette kan utgjøre en risiko for datamaskinen din. Du bør imidlertid være klar over at det ikke er mulig å bruke OC Genie for å få optimal ytelse med minimalt strømforbruk - dette er et alternativ på forbrukernivå for folk som liker spill og andre strømkrevende apper.

Hva er risikoen?

Hvis du bestemmer deg for å bruke OC Genie til å overklokke PC-en, bør du være oppmerksom på at det teknisk sett er en risiko for PC-en, men den er ikke veldig høy. OC Genie er designet for å gi deg overklokkingsevner uten å skyve datamaskinen for langt. Det er den enkleste formen for overklokking som finnes, og den vil ikke prøve å overklokke en prosessor som ikke kan takle den.

En annen grunn til at du ikke skal forvente skade på datamaskinen din, er at de fleste moderne prosessorer faktisk er designet for å være overklokket i utgangspunktet. Intel Core-prosessorer brukes ofte til overklokking, noe som gir spillere, animatorer og videoredigerere den kraften de trenger for store prosjekter. PCer som bruker disse sjetongene, har ofte en 'Turbo' -modus som vil skyve en 3,4 GHz prosessor helt opp til 3,8 GHz og utover.

Hvis du går utover anbefalte hastigheter for turboklocking, eller PC-en din ikke ble annonsert med en Turbo Boost-funksjon, er det viktig at du investerer i mange kjøleenheter av høy kvalitet. Enten du installerer kraftigere vifter, eller velger en mer moderne væskekjøleenhet, vil du sørge for at maskinvaren ikke overopphetes og stekes. Dette er et vanlig problem som folk opplever når de prøver overklokking uten full kunnskap om hvordan det fungerer.

Hvorfor skal jeg overklokke?

Kort sagt, overklokking gir datamaskinen bedre ytelse. Ikke bare vil video og applikasjoner kjøre jevnere, men en bruker vil kunne åpne flere applikasjoner og bruke dem samtidig.

Hold deg til disse enkle retningslinjene, og du bør ikke ha problemer, og hvis du bruker OC Genie, kan du være trygg på at den er designet for å beskytte datamaskinen din!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det