Fix: Ingen AMD-grafikkdriver er installert

Feilen “ Ingen AMD-grafikkdriver er installert ” betyr vanligvis at det ikke er noen driver som for øyeblikket styrer AMD-maskinvaren din verken på PC-er eller på den bærbare datamaskinen. Dette problemet oppstår vanligvis når driveren er skadet eller at driveren som er installert ikke er kompatibel med AMD-maskinvaren.

Det er flere enkle løsninger for å fikse denne feiltilstanden. Start med den første løsningen og arbeid deg nedover deretter.

Løsning 1: Oppdatere / rulle tilbake grafikkdrivere

Vi vil prøve å oppdatere grafikkdriveren enten manuelt eller automatisk. Videre vil vi også bruke et program som heter Display Driver Uninstaller (DDU). Dette vil sikre at alle rester av den gamle skjermdriveren fjernes, slik at de ikke gjør problemer for oss i fremtiden.

Videre, hvis oppdatering av driverne ikke fungerer for deg, bør du vurdere å rulle driverne tilbake til en tidligere versjon . Det er mange tilfeller der den nyere driveren ikke er stabil med enheten din og forårsaker problemer.

Tips: Før du fortsetter med denne løsningen, kan du også prøve å deaktivere og aktivere maskinvaren på nytt. Dette kan fjerne avvik (hvis det finnes).

  1. Installer verktøyet Display Driver Uninstaller . Du kan fortsette uten dette trinnet, men dette sikrer at det ikke er noen rester av sjåførene.
  2. Etter å ha installert Display Driver Uninstaller (DDU) , start datamaskinen i sikker modus . Du kan lære hvordan du starter datamaskinen i sikker modus ved å lese artikkelen om den.

  1. Etter at du har startet datamaskinen i sikker modus, start applikasjonen som nettopp var installert (DDU).
  2. Etter å ha startet applikasjonen, velg det første alternativet “ Rengjør og start på nytt ”. Programmet avinstallerer deretter de installerte driverne automatisk og starter datamaskinen på nytt i samsvar med dette.

  1. Start datamaskinen på nytt i sikker modus, trykk Windows + R, skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter. I de fleste tilfeller vil standarddriverne installeres mot maskinvaren. Hvis ikke, høyreklikker du på et tomt område og velger "Skann etter maskinvareendringer".
  2. Nå er det to alternativer. Enten kan du søke online etter den nyeste driveren som er tilgjengelig for maskinvaren din fra produsentens nettsted, for eksempel NVIDIA osv. (Og installere manuelt ), eller så kan du la Windows installere den nyeste versjonen (søk automatisk etter oppdateringer ).

Først bør du prøve å oppdatere maskinvaren automatisk. Det er noen Windows-oppdateringer som automatisk løser AMD-driverproblemet. Høyreklikk på maskinvaren din og velg “ Oppdater driver ”. Velg det første alternativet "Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare". Velg det andre alternativet hvis du oppdaterer manuelt, og velg "Bla etter driver" og naviger til stedet du lastet ned.

  1. Start datamaskinen på nytt etter at du har installert driverne, og se om flimring av skjermen ble løst.

Løsning 2: Oppdatering fra nettstedet

Et annet du kan prøve er å oppdatere driverne ved å laste ned fra AMDs nettsted. Derfra må du først velge hvilken type AMD-grafikkort du bruker, og deretter vil en liste over drivere komme frem. Velg den siste driveren og last ned installasjonsprogrammet til et tilgjengelig sted.

Når driveren er lastet ned, er det bare å kjøre installasjonsprogrammet, og driveren vil bli installert. Start datamaskinen på nytt og se om feilmeldingen forsvant.

Merk: Du kan også prøve å laste ned annen AMD-programvare på datamaskinen. Eller hvis de allerede er installert, kan du prøve å avinstallere dem og sjekke om det gjør en forskjell. Hvis alle metodene mislykkes, betyr det sannsynligvis at du må gjøre en ren installasjon av Windows.

Installer også den nyeste versjonen av Microsoft .NET Framework fra det offisielle nettstedet. Start datamaskinen på nytt etter at du har installert rammeverket for å implementere alle endringene. Ikke bare installer .NET rammeverk, men installer også DirectX, Microsoft Visual C ++ osv. Oppdateringer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det