Fix: Taskeng.exe Holder popping opp tilfeldig

Taskeng.exe er en prosess kjent som Task Scheduler Engine og er signert av Microsoft Corporation . Den opprinnelige taskeng.exe er en viktig systemfil, noe som gjør den til et høyt mål for skadelig programvare. Det er ansvarlig for å holde oversikt over oppgaver som er satt til å kjøre på et forutbestemt tidspunkt og påkalle dem når det er nødvendig.

Mange brukere har rapportert at et Taskeng.exe-vindu dukker opp en gang i blant. Avhengig av omstendighetene vil brukere noen ganger se et tomt Taskend.exe- vindu eller en kort melding som forteller at en bestemt kjørbar fil ikke ble funnet.

Det er mange mulige årsaker som vil utløse denne taskeng.exe-feilen. Her er en rask oversikt over de vanligste hendelsene:

 • Korrupte Windows registernøkler tilknyttet taskeng.exe
 • Filer som for øyeblikket brukes av taskeng.exe , er fjernet eller endret av et annet program
 • Ill- intention malware ( Trojan Horse ) kamuflerer seg selv som den eksekverbare taskeng .

Potensiell sikkerhetsrisiko

Som alle andre systemfiler med forbedrede tillatelser, er taskeng.exe det perfekte forkledningsmålet for ondsinnede programmer opprettet av nettkriminelle. Mens den tilfeldige popupen veldig godt kan være en forhåndsdefinert prosess som er planlagt å kjøre automatisk, kan den også være et tegn på en virusinfeksjon.

I alle fall er en tom svart taskeng.exe popup ikke en naturlig oppførsel - det er enten forårsaket av et korrupt register eller av en malwareinfeksjon. Trojanere og andre malwareinfeksjoner er spesielt rettet mot prosesser som taskeng.exe for å unngå anti-malware-deteksjon.

Den Taskeng- kjørbare filen er assosiert med mange feil, men de mest skyldige er MyWebSearch (en stygg nettleserkaprer) og RocketTab . Begge programmene er pakket med Trovi Download Manager og noen få andre annonsestøttende programmer som trives med ulovlig praksis. Selv om det er bekreftet mye skadelig programvare for å målrette taskeng.exe , er modus operandi alltid den samme. Når den ondsinnede filen finner veien på datamaskinen din, vil den umiddelbart angripe Windows Run og RunOnce- tastene. Som sikkerhetseksperter har forklart, er det noen registerverdier i nøklene som er satt til å kjøre taskeng.exe feil ved oppstart eller med faste intervaller.

Mesteparten av tiden vil viruset injisere popup-vinduer og andre annonser mens de prøver å holde seg under sikkerhetsradaren. Imidlertid er det mer aggressive versjoner av denne malware-typen som vil utføre en eller flere av følgende aktiviteter:

 • administrative tillatelser.
 • Samle informasjon (shoppingvaner, tastetrykk eller personlig informasjon) og send dataene til en tredjeparts vert.
 • Sakte datamaskinen ned ved å bruke systemets ressurser til å utvinne data.
 • Deaktiver programvaren for blokkering av annonser og vis forskjellige typer reklame med makt .

Hvordan finne ut om Taskeng.exe er et virus?

Kanskje den største giveawayen at taskeng.exe faktisk er infisert, er feilmeldingen. Hvis du ser en tom taskeng.exe- popup ledsaget av en feilmelding som ligner på "Windows finner ikke * kjørbar fil" , er det stor sjanse for at du har å gjøre med en virusinfeksjon. Du kan være enda mer sikker på dette hvis du ser noen omtale av RocketTab, GeniusBox eller MyWebSearch i feilmeldingen.

Hvis du ser en lignende melding som den ovenfor, er det en bekreftelse til før du bestemmer at du har å gjøre med en virusinfeksjon - Den legitime taskeng.exe- prosessen ligger i:

C: \ Windows \ System32

Du kan identifisere om dette er tilfellet ved å åpne Oppgavebehandling (Ctrl + Shift + Esc) og gå til Prosesser-fanen. Når du er der, finn taskeng.exe og sjekk kommandolinjen som er tilknyttet den, eller høyreklikk på den og velg Åpne filplassering .

Hvis banen er noe annet enn C: \ Windows \ System32, identifiserte du nettopp kilden til malwareinfeksjonen. I dette tilfellet, gå rett til metode 3 for å bli kvitt viruset.

Nedenfor har du en samling metoder som har hjulpet brukere som sliter med tilfeldige taskeng.exe popup-vinduer for å kvitte seg med problemene. Følg metode 1 og metode 2 hvis du tidligere har bestemt at plasseringen av prosessen taskeng.exe er i C: \ Windows \ System32.

Metode 1: Deaktiver User_Feed Synchronization

Noen brukere har vellykket fjernet den tilfeldige taskeng.exe-pop etter å ha deaktivert en skjult oppgave i Oppgaveplanlegger . Som det viser seg, er det en skjult oppgave kalt User_Feed_Syncronization som ofte er ansvarlig for dette problemet. Følg instruksjonene nedenfor for å deaktivere User_Feed_Syncronization fra Oppgaveplanlegger :

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu. Skriv “ taskchd.msc ” og trykk Enter for å åpne Oppgaveplanlegger.

 2. I venstre rute høyreklikker du på Oppgaveplanlegger-biblioteket , utvider Vis og aktiver Vis skjulte baner .

 3. Utvid kolonnen Navn i midtruten og finn oppføringen User_Feed_Synchronization etterfulgt av en haug med sifre. Velg oppgaven, og klikk på Historikk- fanen nedenfor.

 4. Hvis disse forgrunnsvinduene skyldes dette problemet, bør du se en liste over datoer og klokkeslett sammen med feilrapporter. Så og bare deretter fortsett til trinnet nedenfor. Hvis listen er tom, går du til metode 2.
 5. Hvis historikklisten er fylt med feilrapporter, klikker du på Deaktiver- knappen i høyre rute.

Hvis metoden ikke løste problemet ditt, følger du metoden nedenfor.

Metode 2: Deaktiver OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration

Noen brukere som støter på dette problemet, spores den merkelige oppførselen til Microsoft Office; Det er et Get Office-ikon som automatisk installeres og kan ende opp med å forårsake dette problemet.

Følg trinnene nedenfor for å deaktivere OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration og OfficeBackgroundTaskHandlerLogon fra Task Scheduler:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu. Skriv “ taskchd.msc ” og trykk Enter for å åpne Oppgaveplanlegger .

 2. I venstre rute høyreklikker du på Oppgaveplanlegger-biblioteket , utvider Vis og aktiver Vis skjulte baner .
 3. Klikk på den lille pilen ved siden av Microsoft- mappen, og dobbeltklikk deretter på Office for å se oppføringene som er tilknyttet den.

 4. Velg OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration og bruk høyre rute for å klikke Deaktiver- knappen.

 5. Gjenta trinn 4 med OfficeBackgroundTaskHandlerLogon.

Metode 3: Skann systemet ditt med Malwarebytes

Hvis du tidligere har bestemt at du har med skadelig programvare å gjøre, la oss ta passende tiltak for å bli kvitt infeksjonen. Du kan gjøre dette på en rekke måter, men med tanke på at infeksjonen kan spre seg til andre systemfiler, er det ikke aktuelt å slette taskeng.exe . I stedet anbefales det å kjøre en systemomfattende skanning med en kraftig antiviruspakke.

De fleste sikkerhetsprodukter kan håndtere en infeksjon som denne, men brukere har også rapportert falske positive relatert til dette problemet. For å minimere denne risikoen, la oss bruke en løsning som har blitt brukt med suksess av de fleste brukere som takler dette problemet.

Malwarebytes er ikke bare effektivt for å håndtere trojanere og virus, det er utvilsomt den beste sikkerhetsprogramvaren når det gjelder fjerning av adware og nettleserkaprere. Last ned den siste gratisversjonen av Malwarebytes fra denne offisielle lenken (her) og kjør installasjonsprogrammet. Når sikkerheten er installert, åpner du Malwarebytes og trykker på Scan Now- knappen.

Når skanningen er fullført, blir truslene automatisk satt i karantene. Ved neste omstart vil Windows automatisk gjenskape taskeng.exe og alle andre systemfiler som ble berørt av infeksjonen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det