Hvordan optimalisere QBittorrent-hastigheter

Merk: Denne artikkelen er oppdatert med de siste justeringene fra juni 2020.

qBittorrent er en av de mest populære torrentklientene, siden den er helt gratis, lett og tilgjengelig for alle plattformer.

Selvfølgelig er mange torrentbrukere ikke klar over hvordan de maksimerer nedlastingshastighetene når de bruker en torrentklient. Denne Appual-guiden vil lede deg gjennom å konfigurere selve QBittorrent-klienten for å oppnå maksimale mulige nedlastingshastigheter.

Merk: Appual's tolererer ikke ulovlig piratkopiering. Torrenter er en fantastisk metode for å laste ned lovlig innhold, og det er mange nettsteder som er vert for 100% lovlige torrenter for offentlig domene.

Også mange programmer der ute hevder å "øke hastigheten" på torrentnedlastinger mens du kjører i bakgrunnen - disse er helt falske og inneholder vanligvis adware / spyware eller enda verre, for eksempel keyloggers. Det er ingen magisk kule for å øke torrenthastigheter bortsett fra å ha riktige innstillinger.

Eksperimenter med DNS-en din

Hvis du bruker Internett-leverandørens standard DNS-adresse, eller Googles (8.8.8.8), bør du vurdere å eksperimentere med andre DNS-leverandører der ute. OpenDNS er et populært alternativ, og Cloudflare tilbyr den raskeste tilgjengelige DNS, spesielt hvis du bor i Asia.

Hvis du endrer DNS, vil du ikke laste ned raskere, men det kan hjelpe deg å koble til trackere og flere jevnaldrende, spesielt hvis Internett-leverandøren din blokkerer torrenter på DNS-nivå.

Er port forwarding nødvendig i 2020?

Temaet for porter og torrent-programvare er merkelig fylt med okkultisk trolldom. Mens mange torrenthastighetsguider anbefaler at du åpner porter i ruteren, ser det neppe ut til å ha noen betydning i 2020, avhengig av din ISP, rutermodell og den generelle brannmurkonfigurasjonen.

Internett-leverandører begynte å blokkere de vanligste portene som ble brukt til deling av torrent for lenge siden, men fordi det virkelig er et så stort utvalg av porter tilgjengelig, ser det ut til at mange ISPS har sluttet å prøve å blokkere torrent-porter. Årsaken til at så mange guider anbefaler portoverføring for å øke torrenthastigheten er dobbelt:

  1. Portvideresending vil manuelt prøve å komme seg rundt spesifikke portområder som er blokkert av Internett-leverandøren.
  2. Port forwarding lar deg koble til flere jevnaldrende, noe som resulterer i høyere nedlastingshastigheter.

Imidlertid er det noe å forstå om punkt 2. Det er ikke en eksakt vitenskap, for selv om du ikke videresender porter spesielt for en torrentklient i ruteren din, vil torrentklienten din fortsatt koble til klienter.

Dette er fordi noen jevnaldrende fremdeles vil koble til "brannmurede" klienter, og i en stor sverm med mange tilgjengelige frø, vil det neppe gjøre noen forskjell om du har spesifikke porter åpnet i ruteren din for torrentklienter.

Det hjelper også at qBitorrent støtter UPnP (Universal Plug n 'Play), slik at torrentklienten faktisk automatisk søker etter og midlertidig åpner den beste porten for deg.

Så ærlig talt, den eneste gangen portoverføring virkelig gjør en forskjell i 2020, når det gjelder nedlastingshastigheter for torrent, er når du er koblet til en liten sverm med lite antall jevnaldrende, og ruteren din støtter ikke UPnP. Vi kan få mye mer teknisk og forklare scenarier der det er å foretrekke å angi porter manuelt, men dette er god nok informasjon for den gjennomsnittlige brukeren, ok?

Hvis du fremdeles vil portere manuelt

Du bør teste om den forhåndskonfigurerte porten i QBittorrent allerede er åpen - bruk et nettsted som CanYouSeeMe, og med QBittorrent åpen i bakgrunnen, ta porten fra QBittorrent's Alternativer> Tilkobling> Port som brukes til innkommende tilkoblinger, og legg den inn i Kan du se meg.

Hvis porten blir anerkjent som åpen, er du god på denne fronten. Men hvis ikke, bør vi åpne en ny port på ruteren din. Å gjøre dette avhenger av rutermodellen din, så det er best å konsultere en guide som er spesifikk for ruteren din for å oppnå dette.

I alle fall bør du velge en port mellom området 49160-65534. Dette skyldes at det gamle portområdet fra torrentprogrammer vanligvis var 6881-6999, men mange ISPS begynte å blokkere de spesifikke portene. Du vil også unngå porter som deles av andre programmer, og området ovenfor er ikke allerede i bruk.

Når du har videresendt portene i ruteren, endrer du den også i QBittorrent-alternativene, og tester igjen med CanYouSeeMe.

Hvis du vil være helt sikker på at det ikke vil være noen konflikt med portene du vil bruke og andre Windows-programmer, kan du åpne en kommandolinje og skrive:

Netstat -a> c: \ log.txt

Dette vil gjøre en skanning av alle porter i bruk og lagre en loggfil. Når du leser gjennom loggfilen, vet du hvilke porter som allerede brukes.

Så langt som å åpne og videresende porter på ruteren din, er det mange ruterspesifikke guider der ute, så vi kan rett og slett ikke gi en "one size fits all" -guide her.

Svermen: Frø, leeches og deg

En viktig ting du bør forstå er hvordan frø / peer-forhold fungerer.

Alle som laster ned eller laster opp en torrent er en del av en 'sverm'. Hvis svermen har flere nedlastere (leechers) enn frø (uploaders), vil alle i svermen oppleve lavere nedlastningshastigheter, fordi seedene automatisk prøver å dele et rettferdig forhold mellom alle leechers som er koblet til dem.

Se for deg det slik. 1 frø har en maksimal opplastningshastighet på 100 kbps. 10 leechers er koblet til dette frøet. Så frøet vil prøve å laste opp til de 10 leechers på rundt 10 Kbps hver (100 Kbps / 10). Hvis bare to leechers var koblet til frøet, ville de få rundt 50 Kbps. Så her kan du se hvor lett torrenter blir veldig sakte når det er flere nedlastere enn opplastere.

En slik situasjon kan være vanlig i offentlige trackere, for eksempel på kjente torrentnettsteder.

Private trackers (svermenettverk) prøver å kompensere for dette ved å gi nedlastingshastighet prioritet til kjente seedere med høye opplastningsforhold. Disse trackerne finnes vanligvis på private nettsteder som bare er medlemskap, og du vil få høyere nedlastingshastighetsprioritet, jo mer du deler tilbake i opplastinger.

Så hvis du laster ned en torrent fullstendig og lar den laste opp en stund og får et fint stort opplastningsforhold (1: 1 eller høyere), vil du få en mye høyere prioritet neste gang du laster ned en torrent fra den trackeren. Så for å få best mulig nedlastingshastighet, etter å ha fulgt resten av denne guiden, bør du vurdere å bli med i private sporingsgrupper og ha et over gjennomsnittet frøforhold.

Endre jevnaldrende kilder

En ting som vil hjelpe deg med å finne flere kvalitetssåmaskiner, er å endre peer-kildene dine i QBittorrent-innstillingene.

qBittorrent DHT og PeX

  1. Gå til Verktøy> Alternativer> BitTorrent-fanen.
  2. Aktiver avmerkingsboksene for "Enable DHT" og "Enable Peer Exchange".
  3. Deaktiver avkrysningsruten for "Aktiver lokal peeroppdagelse" med mindre du er på et stort campus- eller LAN-nettverk.
  4. Sett krypteringsmodus til “Tillat kryptering”.

Så for å forklare disse innstillingene kort. DHT og PeX peer discovery hjelper deg med å oppdage flere jevnaldrende globalt, noe som betyr at flere mulige seedere kan lastes ned fra. I tillegg vil noen sporere eller jevnaldrende bare koble til krypterte jevnaldrende for å beskytte dem, så ved å tillate kryptering utvider du også bassenget ditt av potensielle jevnaldrende.

Local Peer Discovery er bare nyttig for å prøve å finne jevnaldrende på samme ISP eller LAN som deg. Det kan være nyttig hvis du tilhører en stor ISP eller er på et stort universitetscampus LAN med mange mennesker som deler de samme musikkinteressene som deg, for eksempel, men du må også være forsiktig med at ISP-en setter inn sine egne trackere i populære torrenter for å prøve å fange deg ved å laste ned / laste opp ting du ikke burde.

Også Local Peer Discovery er ubrukelig hvis du bruker en VPN, og siden du skal bruke en VPN mens du laster ned torrenter for bedre personvern, er det best å bare deaktivere Local Peer Discovery.

Justere maksimale nedlastings- og opplastningshastigheter i Qbittorrent

Mange guider for tilpasning av torrenthastigheter som anbefaler å begrense nedlastings- og opplastningshastigheter til rundt 80% av det du faktisk er i stand til. Dette er et godt råd, men du må forstå hvorfor.

ISP-planer tilbyr vanligvis høyere nedlastning enn opplastingsfrekvenser. La oss for eksempel si at du betaler for 25 Mbps nedlasting, og 5 Mbps lastes opp som din internettplan.

Nå laster du ned en torrent mens du laster opp en annen torrent samtidig, begge med maksimalt nedlastings- / opplastingshastighet. Hvis du laster opp en enorm mengde data med maksimal hastighet, blir opplastingsfilen full.

Hvis du prøver å laste ned store filer samtidig, trenger du fremdeles litt båndbredde for å signalisere til såmaskinen at du faktisk mottar data fra dem. Men hvis opplastingsbåndbredden din allerede er tett, vil dette spørsmålet / svaret gå tapt i alle dataene, noe som resulterer i lavere nedlastningshastigheter.

Asymmetriske tilkoblinger som WiFi, ADSL og kabel er spesielt utsatt for dette, spesielt WiFi, men det kan også skje på fiberoptiske tilkoblinger. Så hvis det er mulig, vil du unngå å gjøre massiv nedlasting / opplasting via WiFi og prøve å koble direkte til modemet, men du vil også begrense nedlastings- / opplastningshastighetene i QBittorrent-innstillingene til rundt 80% - 90% av maksimum.

Nå, litt om å finne dine maksimale nedlastings- / opplastningshastigheter. Det er kjent at noen Internett-leverandører prioriterer speedtest-nettsteder, så resultatene som vises på Speedtest.net, for eksempel, kan faktisk manipuleres av din ISP. Resultatene dine kan også endres gjennom dagen, avhengig av topp trafikk i ditt område.

Så det du virkelig vil gjøre er å prøve noen forskjellige speedtest-nettsteder, kanskje til forskjellige tider i løpet av dagen, og finne gjennomsnittet mellom dem. De beste speedtest-nettstedene er:

  • Speedtest.net
  • Speedof.me
  • Testmy.net
  • Fast.com

Når du kjenner din gjennomsnittlige maksimale nedlastings- og opplastningshastighet, går du inn i QBittorrent-innstillingene og justerer deretter til rundt 80 - 90% av det maksimale gjennomsnittet for begge.

Konklusjon

Dette er slutten på guiden vår, som dekker det grunnleggende for de fleste brukere. Hvis du fremdeles har problemer med å laste ned torrenter, kan du legge igjen en kommentar, så kan vi kanskje hjelpe, men innser at det er mange individuelle faktorer å vurdere. Vi tolererer heller ikke ulovlig piratkopiering.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det