Fix: Numerisk tastatur fungerer ikke i Windows 10

Når det gjelder å skrive inn tall på en datamaskin, slår ingenting det praktiske, brukervennlige og komfortmessige ved det dedikerte numeriske tastaturet som finnes på alle standard tastaturer. Nesten alle databrukere foretrekker å skrive inn tall på datamaskinene sine ved hjelp av det dedikerte numeriske tastaturet i motsetning til raden med tall som finnes på alfabetene på et QWERTY-tastatur. Dessverre opplever noen Windows 10-brukere et problem som gjør de dedikerte numeriske tastaturene på PC-tastaturet ubrukelig.

Det er ingen konkrete bevis på hva som forårsaker dette problemet - noen spekulerer i at dette problemet skyldes at Windows 10 deaktiverer tastaturet, mens andre hevder at dette ganske enkelt er en feil som påvirker ganske mange Windows 10-brukere. Heldigvis har Windows 10-brukere som er berørt av dette problemet, lykkes med å fikse det ved hjelp av en rekke forskjellige metoder, hvorav de mest effektive er følgende:

Metode 1: Aktiver det numeriske tastaturet

Hvis du opplever dette problemet fordi Windows 10 sterkt deaktiverer det dedikerte numeriske tastaturet på tastaturet, slik at det kan løse problemet. For å gjøre det, må du:

Hvis Num Lock er slått på, trykker du Num Lock- tasten for å slå den av.

Når Num Lock er slått av, holder du den inne i omtrent 5 sekunder, hvoretter du kan la den gå.

Hvis du gjør det, blir det dedikert numerisk tastatur kraftig mulig, og forhåpentligvis løser dette problemet og lar deg gjenvinne bruken.

Profftips: Hvis metoden som er oppført og beskrevet ikke fungerer, åpner du Start-menyen , klikker på Kontrollpanel , klikker på Lett tilgangssenter (eller Lett tilgang > Sentralt i tilfelle kontrollpanelet ditt er i kategorivisning ) , klikk på Gjør tastaturet enklere å bruke , fjern merket for avkrysningsruten ved siden av Slå på vekseltastene ved å holde nede NUM LOCK-tasten i 5 sekunder for å deaktivere den, klikk på Bruk , klikk på OK , lukk Ease of Access Center, gjenta metoden som er oppført og beskrevet ovenfor, og sjekk deretter om det løser problemet.

Metode 2: Deaktiver alternativet "Bruk numerisk tastatur for å flytte musen"

Hvis metode 1 ikke fungerer, kan du også prøve å fikse dette problemet ved å deaktivere “ Bruk numerisk tastatur for å bevege musen rundt skjermen ” i delen Enkel tilgangInnstillinger- menyen. For å gjøre dette må du:

Åpne Start-menyen .

Klikk på Innstillinger .

Klikk på Enkel tilgang .

Klikk på Mus i venstre rute.

I høyre rute, under musetaster , må du sørge for at Bruk numerisk tastatur for å flytte musen rundt skjermalternativet det ble slått av .

talltastaturet fungerer ikke

Gå ut av verktøyet og sjekk om problemet er løst eller ikke.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det