Hvordan fikser jeg FFXIV Launcher Black Screen Problem på Windows?

Å spille Final Fantasy XIV er en glede, og spillet har overrasket spillere over hele verden. Noen brukere ble imidlertid helt forhindret fra å nyte spillet, ettersom de rapporterte om et alvorlig problem under oppstart. Spillets lansering åpner ganske enkelt en svart skjerm, og ingenting annet skjer. Spillet starter ikke.

Mange spillere som har opplevd samme problem, tok seg tid til å legge ut metoden de brukte for å løse problemet. Vi har samlet de mest nyttige metodene og presentert dem trinn for trinn i denne artikkelen. Sjekk det ut nedenfor!

Hva forårsaker FFXIV Launcher Black Screen Problem på Windows?

Problemet med den svarte skjermen på lanseringen som vises når du spiller FFXIV på Windows kan være forårsaket av mange forskjellige årsaker. Å bestemme den riktige kan gjøre feilsøking ganske enklere for deg, så vi anbefaler deg å sjekke årsakene nedenfor!

 • Internet Explorer-innstillinger - Det kan virke uvanlig, men lanseringen av spillet er sterkt avhengig av Internet Explorer for lansering. Derfor må Internet Explorer kjøre perfekt for at spillet skal fungere. Du kan enten tilbakestille innstillingene eller legge til spillets nettsted på Trusted Sites.
 • Spillets tilgang til Internett er blokkert - En brannmur kan forhindre at spillets lansering kobles til Internett, så sørg for at du gjør et unntak for spillets kjørbare fil for å løse problemet med svart skjerm.
 • Spillfunksjoner blokkert av antivirus - Noen aspekter av spillet kan bli blokkert av antivirusprogrammet du har installert på datamaskinen din. Forsikre deg om at du legger spillet til listen over ekskluderinger i antivirusprogrammet ditt.

Løsning 1: Rediger konfigurasjonsfilen

Redigering av spillets konfigurasjonsfil for å aktivere åpningsfilmen i spillet skal løse problemet, som rapportert av mange brukere. Filen ligger i Dokumenter-mappen, og den kan redigeres ved hjelp av Notisblokk. Følg instruksjonene nedenfor for å fortsette med denne metoden!

 1. Naviger til mappens plassering i Filutforsker ved å åpne en mappe og klikke Denne PCen eller Min datamaskin fra venstre navigasjonsrute eller ved å søke etter denne oppføringen i Start-menyen.
 2. Uansett, dobbeltklikk på denne PC-en eller denne datamaskinen for å åpne din lokale disk og naviger til brukere >> Kontonavnet >> Dokumenter >> Mine spill >> FINAL FANTASY XIV - A Realm Reborn . Windows 10-brukere kan ganske enkelt navigere til Dokumenter etter å ha åpnet File Explorer fra navigasjonsmenyen til høyre.
 1. Høyreklikk filen som heter ' FFXIV. cfg ' og velg å åpne den med Notisblokk .
 2. Bruk Ctrl + F- tastekombinasjonen, eller klikk på Rediger i toppmenyen og velg Finn-alternativet fra rullegardinmenyen for å åpne søkeboksen.
 3. Skriv “ CutsceneMovieOpening” i boksen og endre verdien ved siden av den fra 0 til 1. Bruk Ctrl + S- tastekombinasjonen for å lagre endringene, eller klikk på Fil >> Lagre og avslutt Notisblokk.
 4. Prøv å kjøre spillet igjen for å sjekke om FFXIV-lanseringsproblemet med svart skjerm fremdeles oppstår.

Løsning 2: Tilbakestill Internet Explorer-innstillinger til standard

Selv om mange mennesker ting Internet Explorer bare tar plass på datamaskinen din uten noe egentlig formål, er det ikke helt sant. Mange Internett-tilkoblingsinnstillinger går gjennom Internet Explorer. Brukere har til og med rapportert at de var i stand til å løse problemet med svart skjerm på FFXIV-lanseringsprogrammet ved å tilbakestille Internet Explorer-innstillingene. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det også!

 1. Åpne Internet Explorer ved å søke etter den eller ved å dobbeltklikke snarveien på skrivebordet, velge Verktøy- knappen øverst til høyre på siden, og deretter velge Internett-alternativer .
 2. Hvis du ikke får tilgang til Internett-alternativer som dette, åpner du kontrollruten l ved å søke etter den, endrer alternativet Vis etter til Kategori og klikker på Nettverk og Internett . Klikk på Internett-alternativknappen, som skal være nummer to i det nye vinduet, og fortsett med løsningen.
 1. Naviger til fanen Avansert , og klikk deretter på Tilbakestill Merk av for Slett personlige innstillinger hvis du vil fjerne nettleserloggen, søkeleverandører, Akseleratorer, hjemmesider og InPrivate-filtreringsdata. Dette anbefales hvis du vil tilbakestille nettleseren din, men å velge dette er valgfritt for dette scenariet.
 1. I Tilbakestill innstillinger for Internet Explorer-innstillinger, klikk Tilbakestill og vent til Internet Explorer er ferdig med å bruke standardinnstillingene. Klikk på Lukk >> OK .
 2. Når Internet Explorer er ferdig med å bruke standardinnstillingene, klikker du Lukk og deretter OK. Sjekk om du er i stand til å åpne den nå uten problemer.

Løsning 3: Legg til et unntak for spillet i Windows-brannmur

For at flerspillerfunksjonene i et spill skal fungere ordentlig, må spillet ha uavbrutt tilgang til Internett og dets servere for å fungere skikkelig. Windows Defender-brannmur er ofte skyld i slike tilfeller, og vi anbefaler at du gjør et unntak for spillets kjørbare innside i Windows Defender-brannmuren!

 1. Åpne Kontrollpanel ved å søke etter verktøyet i Start-knappen eller ved å klikke Søk-knappen eller Cortana-knappen til venstre på oppgavelinjen (nederst til venstre på skjermen).
 2. Etter at Kontrollpanel åpnes, endrer du visningen til Store eller Små ikoner og naviger til bunnen for å åpne alternativet Windows Defender Firewall .
 3. Klikk på Windows Defender Firewall og klikk på Tillat en app eller funksjon gjennom Windows Firewall- alternativet fra listen over alternativer til venstre. En liste over installerte apper skal åpnes. Klikk på Endre innstillinger- knappen øverst på skjermen og gi administratortillatelser. Prøv å finne den kjørbare innsiden. Hvis den ikke er der, klikker du på Tillat en annen app- knapp nedenfor.
 4. Naviger til der du installerte TeamViewer (C: \ Program Files (x86) \ Steam \ steamapps \ common som standard), åpne Final Fantasy XIV-mappen og velg spillets kjørbare fil .
 5. Etter å ha funnet den, klikker du på Nettverkstypeknappen øverst og sørg for at du merker av i boksene ved siden av både private og offentlige oppføringer før du klikker OK >> Legg til.
 6. Klikk OK og start datamaskinen på nytt før du sjekker om lanseringen av spillet fremdeles lanserer en svart skjerm!

Løsning 4: Slett en fil som er ansvarlig for å starte spillet

Det er en fil som heter 'ffxivboot.bck' som ligger inne i spillets installasjonsmappe, og å slette den kan gjenopprette måten spillet starter på, og problemet med svart skjerm bør slutte å vises. Denne metoden er ganske enkel å prøve ut, og du har ingenting å tape, siden filen blir gjenskapt så snart du åpner spillet på nytt. Sjekk ut de nødvendige trinnene nedenfor!

 1. Finn spillets installasjonsmappe manuelt ved å høyreklikke spillets snarvei på skrivebordet eller hvor som helst ellers, og velg Åpne filplassering fra menyen.
 2. Hvis du har installert spillet via Steam, åpner du snarveien på skrivebordet eller ved å søke etter det i Start-menyen ved å skrive “ Steam ” etter å ha klikket på Start-menyknappen.
 1. Etter at Steam-klienten har åpnet, navigerer du til fanen Bibliotek i Steam-vinduet på menyen øverst i vinduet, og finn Dead by Daylight- oppføringen i listen.
 2. Høyreklikk spillets ikon i biblioteket og velg Egenskaper- alternativet fra hurtigmenyen som åpnes, og sørg for at du navigerer til kategorien Lokale filer i Egenskaper-vinduet med en gang og klikker på Bla gjennom lokale filer
 1. Finn den nødvendige filen i oppstartsmappen . Se etter ffxivboot.bck- filen, høyreklikk på den og velg Slett- alternativet fra hurtigmenyen som vises.
 1. Forsikre deg om at du bekrefter eventuelle ledetekster som kan vises som skulle be deg om å bekrefte valget om å slette filen, og spillet skal starte riktig fra neste oppstart.

Løsning 5: Gjør et unntak for spillet i antivirusprogrammet ditt

Noen ganger klarer ikke antivirusverktøyene å gjenkjenne spillets innsats for å koble seg til Internett som ufarlig, og funksjonene blir ofte blokkert av det. For å bevise overfor antivirusprogrammet at FFXIV-spillet er ufarlig, må du legge det til sin liste over unntak / unntak!

 1. Åpne antivirusgrensesnittet ved å dobbeltklikke på ikonet på systemstatusfeltet (høyre del av oppgavelinjen nederst i vinduet) eller ved å søke etter det i Start-menyen .
 2. Innstillingen Unntak eller unntak er plassert på forskjellige steder med hensyn til forskjellige antivirusverktøy. Det kan ofte bli funnet uten mye bry, men her er noen raske guider for hvordan du finner det i de mest populære antivirusverktøyene:
  Kaspersky Internet Security : Hjem >> Innstillinger >> Tillegg >> Trusler og unntak >> Eksklusjoner >> Spesifiser pålitelige applikasjoner >> Legg til.
  AVG : Hjem >> Innstillinger >> Komponenter >> Web Shield >> Unntak.
  Avast : Hjem >> Innstillinger >> Generelt >> Unntak.
 3. Du må legge til spillets kjørbare i boksen som vises og ber deg om å navigere til mappen. Det skal være i samme mappe der du bestemte deg for å installere spillet i. Som standard er det:
 4. C: \ Program Files (x86) \ Steam \ steamapps \ common
 5. Check to see if you are now able to play the game without being stuck at a black screen. If it still won’t work, try restarting your computer and try again. The last step would be to uninstall the antivirus and try a different one if the problem persists.

Solution 6: Run the Game Using DirectX 9

This is definitely one of the most popular methods among all of them available online as it appears that the game was simply not made to be fully compatible with DX10 or DX11. This is a shame but you can easily revert these changes if you have downloaded the game via Steam. Follow the steps below in order to force the game to use DirectX9 instead of 10 or 11!

 1. Open up Steam on your computer by double-clicking its entry on the Desktop or by searching for it in the Start menu. Windows 10 users can also search for it using Cortana or the search bar, both of them next to the Start menu.
 2. Navigate to the Library tab in the Steam window by locating the Library tab at the top of the window, and locate Final Fantasy XIV in the list of games you have in your respective library.
 3. Right-click on the game’s icon in the list and choose the Properties option from the context menu which will show up. Stay in the General tab in the Properties window and click the Set launch options button.
 4. Type “-dx9” in the bar. If there were some other options located there you are possibly using, make sure you separate this one with a coma. Click the Ok button to confirm the changes.
 5. Try launching the game from the Library tab and check to see if the launcher black screen issue still occurs!

Solution 7: Add frontier.ffxiv.com to IE’s Trusted Sites

As you have probably already noticed, plenty of launcher-related issues rely on Internet Explorer. Many problems can be resolved or circumvented if you just add the main website in the IE’s Trusted Sites. Follow the instructions below in order to do so!

 1. Open Internet Explorer on your computer by searching for it on the Desktop or the Start menu. Click on the cog icon located in the top right corner. From the menu which opens, click on Internet Options to open a list on related connection settings.
 1. If you don’t have access to Internet Explorer, Open Control Panel by searching for it in the Start menu or by using the Windows Key + R key combination, typing “control.exe” in the Run box, and click OK to run Control Panel.
 2. In Control Panel, select to View as: Category at the top right corner and click on the Network and Internet button to open this section. Inside this window, click on Internet Options to navigate to the same screen as you would if you opened Internet Explorer.
 1. Navigate to the Security tab and click on Trusted Sites. Paste the link to your problematic website and click the Add Make sure you include only the correct link: frontier.ffxiv.com
 2. After you add the site, make sure you disable the Require server verification option (https) for all sites in this zone option under the Websites
 1. Exit Internet Options, reopen the game and check to if the launcher still boots to a black screen!

Solution 8: Reinstall the Game

Reinstalling the game should be the last thing on the list but the good thing is everything is saved to your account and you won’t have to start all over again. If you have a good Internet connection or a strong PC, the game should be reinstalled in no time and the error should now cease to appear.

 1. Click on the Start menu button and open Control Panel by searching for it or by locating it in the Start menu (Windows 7 users). Alternatively, you can click on the gear icon to open the Settings app if you are using Windows 10 as the operating system on your computer.
 2. In the Control Panel window, switch to View as: Category at the top right corner and click on Uninstall a Program under the Programs section.
 1. If you are using the Settings on Windows 10, click on Apps section from the Settings window should open the list of all installed programs on your computer.
 2. Locate Final Fantasy XIV in the list either in Settings or Control Panel, click on it once and click the Uninstall button located in the Uninstall a program window. Confirm any dialog choices to uninstall the game, and follow the instructions which will appear on the screen. Restart your computer afterward!

You will need to download it again from Steam by locating in the Library and choose the Install button after right-clicking on it.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det