Fix: Desktop Window Manager High CPU Usage & lsquo; dwm.exe & rsquo;

Desktop Windows Manager er en manager som er ansvarlig for å aktivere visuelle effekter på skrivebordet. I den nyeste versjonen av Windows (Windows 10) er den ansvarlig for å administrere glassvinduer, støtte med høy oppløsning, 3D-vindusovergangsanimasjoner etc. Ifølge Microsoft-tjenestemenn kjører denne prosessen alltid i bakgrunnen og bruker en viss mengde prosessoren å betjene.

Imidlertid rapporterte mange brukere at de opplevde høy CPU-bruk fra selve tjenesten. Dette kan skyldes en rekke forskjellige, siden hver datamaskin har en annen konfigurasjon, og det er veldig vanskelig å lage nøyaktig de samme forholdene hver gang. Vi har listet opp en rekke forskjellige løsninger som du kan prøve. Ta en titt.

Løsning 1: Endre bakgrunn / tema

Siden skrivebordsvinduansvarlig er ansvarlig for å administrere bakgrunnsbilde og tema, er det mulig at de nåværende innstillingene får tjenesten til å konsumere så mange ressurser. Vi kan prøve å endre det nåværende bakgrunnsbildet eller temaet og sjekke om dette løser noe.

 1. Trykk på Windows + I for å starte innstillingsprogrammet.
 2. Når du er i innstillingene, klikker du på “ Personalisering

 1. Endreditt nåværende tema og bakgrunn ved hjelp av innstillingene og sjekk om de gjør noen forskjell.

Løsning 2: Deaktivering av skjermsparer

Desktop Windows Manager er også ansvarlig for å administrere skjermsparere. Siden skaperne oppdaterer, er det mange rapporter om at skjermspareren forårsaker ekstrem høy CPU-bruk på grunn av ukjente omstendigheter for øyeblikket. Hvis skjermspareren din er aktivert, kan du prøve å deaktivere den og sjekke om dette gir noen forskjell for problemet vårt.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet i startmenyen. Skriv inn “ lock screen settings ” i dialogboksen og trykk enter.
 2. Velg det første resultatet som kommer, og klikk på det. Du navigeres til datamaskinens låseskjerminnstillinger.
 3. Naviger til bunnen av skjermen og klikk på “ Skjermsparerinnstillinger ”.

 1. Det er mulig at det er en standard skjermsparer aktiv på datamaskinen din. Mange brukere ga tilbakemelding om at skjermspareren var aktivert med en svart bakgrunn som ikke lot det skille om det var en skjermsparer eller ikke. Forsikre deg om at den er deaktivert, og prøv å sjekke problemet igjen.

Løsning 3: Skanner etter skadelig programvare

Noen ganger er denne uvanlige oppførselen forårsaket av skadelig programvare eller virus på maskinen din. De kan ha spesielle skript som kjører i bakgrunnen som kan trekke ut dataene dine eller gjøre endringer i innstillingene.

Skann datamaskinen din ved hjelp av antivirusprogrammet og sørg for at PC-en er ren. Hvis du ikke har noe spesifikt antivirusverktøy installert, kan du bruke Windows Defender-verktøyet og skanne.

 1. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv " Windows Defender " og åpne det første resultatet som kommer frem.

 1. På høyre side av skjermen ser du et skannealternativ. Velg full skanning og klikk på Skann Denne prosessen kan ta litt tid ettersom Windows skanner alle datamaskinens filer en etter en. Vær tålmodig og la prosessen fullføres tilsvarende. Start datamaskinen på nytt på slutten og sjekk om problemet er løst.

Løsning 4: Fjerne spesifikke applikasjoner

Hvis alle løsningene ovenfor ikke fungerte for deg, kan vi prøve å fjerne noen spesifikke programmer. Etter å ha kartlagt og gjennomgått mange saker, bestemte vi oss for at det var flere applikasjoner som så ut til å forårsake problemet. Noen av dem er SetPoint , OneDrive osv. Prøv også å stoppe eller deaktivere ditt nåværende antivirusprogram og sjekk CPU-bruken. Se etter programmer som samhandler med skrivebordet ditt, og diagnostiser deretter.

Løsning 5: Deaktivering av maskinvareakselerasjon for kontorprodukter

En annen løsning som fungerte fremtredende for forskjellige brukere, var å deaktivere maskinvareakselerasjonen for Microsoft Office-produkter installert på datamaskinen din. Maskinvareakselerasjon er bruk av datamaskinvare for å utføre noen funksjoner mer effektivt sammenlignet med programvareløsningen.

 1. Åpne en hvilken som helst tom side av et hvilket som helst Office-produkt og klikk " File " til stede øverst til venstre på skjermen.

 1. Klikk på " Alternativer " ved hjelp av navigasjonsruten til venstre på skjermen.

 1. Velg " Avansert " ved hjelp av venstre navigasjonsrute, bla gjennom oppføringene til du finner overskriften " Display " og sjekk alternativet " Deaktiver maskinvaregrafikkakselerasjon ". Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ved hånden ble løst.

Løsning 6: Endring av standard app-modus

Dette er den nye funksjonen introdusert av Microsoft i Fall Creators Update 1709. Det er to moduser tilgjengelig for deg; Lys og mørk. Som standard er modusen satt til lys. Hvis du har byttet til mørk modus, bør du gå tilbake til den lyse. Dette er kjent for å være en av årsakene til den høye CPU-bruken som diskuteres.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet. Skriv “ innstillinger ” i dialogboksen og åpne applikasjonen.
 2. Når du er i Innstillinger, åpner du underkategorien Personalisering .

 1. Når du er i Personalisering, velger du " Colors " ved hjelp av navigasjonsmenyen til venstre på skjermen.

 1. Bla til bunnen av skjermen til du finner alternativet " Velg standard app-modus ". Velg alternativet “ Light ”.

 1. Start datamaskinen på nytt og observer CPU-bruken.

Løsning 7: Kjøre feilsøkingsprogrammet for ytelse

Før vi går videre til oppdatering av grafikkdriverne på datamaskinen din, kan vi kjøre feilsøkingsprogrammet for ytelse. Denne feilsøkingsprogrammet vil automatisk oppdage uregelmessigheter angående hastigheten og ytelsen til Windows og utføre handlinger deretter. Forsikre deg om at du er logget på som administrator for å utføre denne løsningen.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " ledetekst ", høyreklikk på applikasjonen og velg " Kjør som administrator ".
 2. Når du er i forhøyet ledetekst, utfører du følgende instruksjon:

msdt.exe / id PerformanceDiagnostic

 1. Klikk " Neste " når feilsøkingsprogrammet dukker opp for å starte prosessen.

Løsning 8: Oppdatering av grafikkdriver

Hvis alle løsningene ovenfor ikke gir noen forbedring, kan vi prøve å oppdatere grafikkdriverne dine. Grafisk maskinvare er ansvarlig for visuelle fremstillinger på datamaskinen din. Hvis driverne er utdaterte eller ødelagte, kan de forårsake høy CPU-bruk. Naviger til produsentens nettsted og last ned driverne til et tilgjengelig sted.

Merk: Annet enn å installere de nyeste driverne, bør du også prøve å rulle dem tilbake til en tidligere versjon.

 1. Høyreklikk på Windows-tasten og velg Enhetsbehandling fra listen over tilgjengelige alternativer.

En annen måte å starte enhetsbehandleren på er ved å trykke Windows + R for å starte Run-applikasjonen og skrive “devmgmt.msc”.

 1. Høyreklikk på adapteren og velg “ Oppdater driver ”.

 1. Nå dukker det opp et nytt vindu som ber deg om å oppdatere driveren manuelt eller automatisk. Velg " Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare ".

 1. Bla gjennom mappene der du lastet ned driverne. Velg det og Windows installerer de nødvendige driverne. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det