Hva er Intel Security Assist, og skal den være deaktivert?

Det har vært mange rapporter fra brukere som har observert en funksjon som heter Intel Security Assist som kjører i bakgrunnen mens de bruker datamaskinene sine. Dette gnister kontrovers, da det ser ut til å ikke tjene noen funksjon og blir sett på å løpe aktivt i bakgrunnen.

Hva er Intel Security Assist?

Intel Security Assist er en komponent i Intels Active Management Technology. Den virkelige hensikten med komponenten er ikke erklært. Men det ryktes at komponenten samler inn litt informasjon fra datamaskinen din og sender den videre til produsenten for ukjente formål. Dette "kravet" er imidlertid bare et rykte, og det har ikke kommet noen rapporter som bekrefter det.

Det skal bemerkes at det meste av Intel etter 2006 begynte å inkludere en maskinvarekomponent som kan brukes eksternt til å kontrollere visse funksjoner på datamaskinen. Denne maskinvarekomponenten sies å være grunnen til at så omfattende kontroll kan gis IT-ledere på deres nettverk. Det tillot IT-ledere å få tilgang til video-, tastatur- og musefunksjonene til datamaskinene i deres nettverk.

Siden Active Management Technology stort sett bare brukes av bedrifter og kontorer som består av store nettverk av datamaskiner, er det lite sannsynlig at maskinvarekomponenten er aktivert på din personlige datamaskin. Derfor, hvis du ikke er koblet til et stort datanettverk, er det trygt å si at du ikke har noe bruk for Active Management Technology og Intel Security Assist-komponenten som følger med den.

Bør det være deaktivert?

Den virkelige grunnen til at de fleste brukerne kanskje spørre om Intel Security Assist, er å sjekke om det er trygt å deaktivere det eller til og med avinstallere det helt fra datamaskinen. I følge våre rapporter er det helt trygt å avinstallere komponenten fra datamaskinen din, og den har ingen bivirkninger på datamaskinen. Hvis du føler deg ukomfortabel med å avinstallere den, kan den alltid blokkeres gjennom brannmuren, noe som vil forhindre det meste av funksjonaliteten, og den kan alltid blokkeres.

Hvordan avinstallerer jeg Intel Security Assist?

Siden det er helt trygt å avinstallere Intel Security Assist fra datamaskinen din, vil vi i dette trinnet fjerne den helt. For det:

  1. Trykk “ Windows ” + “ R ” for å åpne Kjør-ledeteksten.
  2. Skriv inn “ Kontroll Panel ” og trykk “Enter”.
  3. Klikk på alternativet " Avinstaller et program " under overskriften " Programmer ".
  4. Klikk på " Intel Security Assist " og velg " Avinstaller ".
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne programmet helt fra datamaskinen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det