Slik snur du rulleetningen i Windows 10

Windows-brukere kan deles i to forskjellige typer mennesker. Det er de som blar standardveien, og noen som foretrekker å bruke en omvendt rulleretning. Jeg er et stolt medlem av standardkategorien, men jeg kjenner noen mennesker som anser omvendt rulling som den "mer naturlige" måten.

Å snu rulleetningen pleide å være like enkelt som å slå på en bryter, men Microsoft bestemte seg for å gjøre ting vanskeligere for de som foretrekker å bla den "unaturlige" måten. Det er ikke lenger mulig å navigere til Enheter> Mus og styreflate og slå omvendt rulleretning.

Hvis du er på en av de nyeste Windows 10-oppdateringene, kan du ikke reversere rulleretningen like enkelt lenger. Det er imidlertid fortsatt mulig å gjøre det, men du må ta den lange ruten. Fra undersøkelsene våre oppdaget vi tre forskjellige måter å reversere rulleretningen i Windows 10 (hvis du er på den siste oppdateringen).

Metode 1 er kanskje ikke mulig å replikere i din situasjon, avhengig av din bærbare datamaskinprodusent, men de to andre metodene bør fungere hvis de følges på en hvilken som helst Windows-basert datamaskin. Hvis du bruker en pekeplate, hold deg til metode 1 . La oss begynne.

Metode 1: Reversere rulleretningen til en pekeplate (bare pekeplate)

Trinnene i denne metoden er svært pålitelige av produsenten av den bærbare datamaskinen. De fleste bærbare produsenter bruker proprietære pekeplate-teknologier, slik at du kan forvente at skjermen din ser annerledes ut enn vår. Vi klarte å snu rulleretningen til en ELAN Touchpad . Hvis du har en Asus bærbar PC, bør du kunne følge denne guiden uten problemer. Hvis ikke, les merknadene for ytterligere informasjon.

 1. Trykk Windows-tast + jeg og klikk på Enheter.

 2. Velg pekeplate fra menyen til venstre, og klikk deretter på Ytterligere innstillinger under Relaterte innstillinger.

 3. Det er her det begynner å være annerledes i henhold til produsenten din. Når du kommer til skjermbildet Egenskaper for mus , ser du etter fanen som tilhører styreflateprogramvaren. I vårt tilfelle er det ELAN . Hvis det ikke tar deg direkte til et annet vindu, kan du se etter en alternativknapp .

  Merk: Avhengig av produsent, kan kategorien hete Clickpad-innstillinger , Smart Gestures, Synaptics eller Device Settings . Hvis du ikke kan identifisere det, må du merke at det vanligvis ligger sist når du teller fra venstre, og det er vanligvis den eneste kategorien med en logo.

 4. Se etter flippen med flere fingre , velg Bla, og merk deretter av i boksen ved siden av Omvendt.

  Merk: Husk at denne menyen sannsynligvis vil se helt annerledes ut på din side. Generelt, se etter et alternativ som ligner to-fingerrulling og se etter en omvendt veksel.

Metode 2: reversere rulleetningen for et mushjul (kun mus)

Hvis du bestemmer deg for å bruke en mus, vil ikke reversering av innstillingene på styreflaten påvirke mushjulet. For å endre retning på mushjulet, må du grave dypt inn i Windows-registerfilene . Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Kjør-dialog. Skriv inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter .

 2. Utvid rullegardinmenyen i Mus og andre pekeenheter og dobbeltklikk på musen ( HID-kompatibel mus ).

 3. Utvid Detaljer- fanen og bruk rullegardinmenyen under Egenskap for å velge Enhetsforekomst .

 4. Høyreklikk på banen og velg Kopier, bare for å være trygg. Når banen er kopiert til utklippstavlen, kan du trygt lukke Enhetsbehandling , men sørg for å la det HID-kompatible Egenskapsvinduet for mus være åpent.

  Merk: Du kan sørge for at du ikke mister banen ved å lime den inn i en notisblokkfil. Dette er ikke nødvendig hvis du lar vinduet være åpent.

 5. Trykk Windows-tasten + R , skriv "regedit" og trykk Enter .

 6. I Registerredigering navigerer du til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Enum \ HID.

 7. Sammenlign registernøklene i HID med banen du har oppdaget i enhetsbehandling. Når du har funnet en kamp, ​​klikker du på mappen i Registerredigering for å utvide den.

 8. Utforsk nøkkelen videre til du kommer til Enhetsparametere . Klikk på den en gang for å velge den, og dobbeltklikk deretter på FlipFlopWheel.

 9. Sett basen til heksadesimal, og modifiser deretter verdidataene til 1 . Klikk OK og Lukk Registerredigering for å lagre konfigurasjonen.

 10. Endringene trer ikke i kraft før du starter datamaskinen på nytt eller logger av og på med brukeren.

  Merk: Hvis du vil gå tilbake til standard måte å rulle på, kan du gå tilbake til FlipFlopWheel in Registry Editor og endre verdidataene til 0 .

Metode 3: reversere rulleetningen med et makroskript (mus og berøringsplate)

En annen måte å gå rundt på å reversere rulleretningen din er å bruke programvare som kan sette opp makroskript. Den absolutt mest pålitelige måten å gjøre dette på er med AutoHotkey . Det er helt gratis, og vanskeligheten med å bruke den er minimal. Denne metoden vil reversere både styreflaten og musen din. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Gå til denne lenken og trykk på Last ned- knappen for å laste ned freeware, og installer den deretter på datamaskinen din.

 2. Høyreklikk hvor som helst på skrivebordet og opprett et nytt tekstdokument. Det spiller ingen rolle hvordan du heter det. I det minste ikke akkurat nå.

 3. Åpne det nye dokumentet og lim inn følgende kommandoer:
  WheelUp :: Send {WheelDown} Return WheelDown :: Send {WheelUp} Return

 4. Lagre endringene og endre utvidelsen fra .txt til .ahk . Det vil be deg om at filen kan bli ubrukelig. Ignorer det og trykk OK .

  Merk: Hvis du ikke kan se utvidelser, åpner du et Filutforsker- vindu, går til Vis og merker av i boksen ved siden av Filnavnutvidelser .

 5. Du bør ikonet til tekstfilen forvandle seg til noe annet så snart du trykker OK . Dette betyr at Windows gjenkjenner det som en AutoHotkey- fil. Dobbeltklikk på den for å håndheve hurtigtasten og reversere rulling av musen.

  Hvis du bestemmer deg for å deaktivere hurtigtasten og gå tilbake til standard måte å rulle på, trykker du Ctrl + Alt + Delete og klikker på Oppgavebehandling . Derfra velger du Prosesser-fanen og finner AutoHotkey Unicode under Bakgrunnsprosesser . Velg den og klikk Avslutt oppgave for å gå tilbake til standardrullingen.

Merk: Husk at du må kjøre skriptet igjen når du starter datamaskinen på nytt eller slår av den.

Original text


Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det