Fix: Tastatur som skriver feil bokstaver på Windows 10

Noen Windows 10-brukere har rapportert om et merkelig problem der tastaturet deres skriver feil tegn . Problemet er absolutt merkelig siden mange brukere rapporterer det på helt nye datamaskiner og tastaturer.

Berørte brukere rapporterer at å skrive inn et tegn vil sende ut et annet. For eksempel rapporterer en bruker at å trykke på Q-tasten gir ut Q0 eller M mens man trykker på M utganger @.

Etter å ha undersøkt problemet klarte vi å observere at den vanligste synderen er et glitched Standard PS / 2 Keyboard. Imidlertid er det forekomster der berørte brukere oppdaget at standard utgangsspråk eller autokorrigering forårsaket denne oppførselen.

Hvis du for øyeblikket sliter med det samme problemet, vil denne artikkelen gi deg noen feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse problemet. Følg hver potensielle løsning i rekkefølge til du finner en metode som tar vare på at tastaturet skriver feil tegn på Windows 10- feilen. La oss begynne!

Forutsetninger

Før vi begynner med de faktiske feilsøkingsveiledningene, la oss få noen åpenbare ting ut av veien.

For det første, hvis tastaturet bare skriver ut ett tegn, uansett hvilken tast du trykker på, må du kontrollere om den aktuelle tasten sitter fast. Hvis den er det, løsner du den og ser om problemet er løst.

En annen potensiell årsak til problemet er FN + Numlock- kombinasjonen på bærbare datamaskiner. Noen bærbare tastaturer vil oppføre seg uberegnelig når NumLock er slått på. Deaktiver NumLock ved å trykke Fn + Numlock-tasten på den bærbare datamaskinen og se om problemet vedvarer. Du kan også prøve å trykke Ctrl + Shift for å se om du ikke ved et uhell har byttet et kryptert tastatur.

Deretter kan du se om USB-porten fungerer (hvis aktuelt) ved å koble tastaturet til en annen USB-port og se om problemet gjentas.

Og til slutt, koble til et ekstra tastatur og koble det til maskinen som opplever at tastaturet skriver feil tegn. Hvis du ikke ser den samme oppførselen med dette tastaturet, er det en stor sjanse for at selve tastaturet er ødelagt, og at problemet ikke er forårsaket av en konflikt eller intern driver.

Metode 1: Endre språk

Ulike språk har forskjellige inngangstaster. Årsaken til at tastaturet ditt skriver ut feil tegn, kan være at du har satt inn feil inndataspråk som førstevalg.

Noen brukere har klart å løse problemet ved å endre standard inndataspråk til deres foretrukne språk. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette og løser tastaturet ved å skrive feil tegn:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn “ ms-settings: regionlanguage ” og trykk Enter for å åpne Region & Language- fanen i Innstillinger- appen.

 2. I kategorien Region og språk , bla ned til Foretrukne språk (under Språk ) og bruk pilikonene for å øke det foretrukne inndataspråket til toppen.

 3. Når det foretrukne språket ditt er på toppen, må du starte datamaskinen på nytt og håndheve endringene og se om tastaturet som skriver feil tegn er løst ved neste oppstart.

Hvis du fortsatt sliter med den samme typen problemer, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Kjøre feilsøkingsprogrammet for tastaturet

En av de første tingene du kan prøve hvis du sliter med dette problemet, er å bruke den innebygde Windows 10-feilsøkingsprogrammet for tastatur. Dette Microsoft-verktøyet holder i hovedsak sammen en liste over reparasjonsstrategier for de vanligste problemene som involverer tastaturet på Windows 10.

Når du kjører feilsøkingsprogrammet for Windows 10-tastatur, analyserer verktøyet maskinens oppførsel og bruker riktig reparasjonsstrategi hvis det klarer å finne noe som er aktuelt. Her er en rask guide til hvordan du kjører feilsøkingsprogrammet for Windows 10-tastaturet for å fikse tastaturet og skrive feil tegn :

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en ny Kjør-kommando. Deretter skriver eller limer du inn ms-innstillinger: feilsøk og trykk Enter for å åpne den innebygde feilsøkingsprogrammet .

 2. Inne i Feilsøk- fanen, bla ned til Finn og fikse andre problemer, og klikk på Tastatur for å utvide rullegardinmenyen. Klikk deretter på Kjør feilsøkingsprogrammet for å starte tastaturverktøyet.

 3. Vent til analysen er fullført. Hvis feilsøkingsprogrammet klarer å finne noen problemer, klikker du på Bruk denne løsningen og venter på at prosessen skal fullføres.
 4. Start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart. Hvis du fortsatt sliter med det samme problemet, fortsett med neste metode nedenfor.

Metode 3: Installere tastaturdriveren på nytt

En annen populær løsning for tastaturet som skriver feil tegn, er å tvinge Windows 10 til å installere tastaturdriveren på nytt ved å avinstallere den fra Enhetsbehandling . Noen brukere har rapportert at problemet ble løst automatisk når Standard PS / 2-tastaturdriveren ble avinstallert.

Her er en rask guide for å installere Standard PS / 2 Keyboard- driveren på nytt for å løse tastaturet og skrive feil tegn :

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .

 2. Inne i Enhetsbehandling , rull ned gjennom enhetslisten og utvid rullegardinmenyen Tastaturer.
 3. Høyreklikk deretter på Standard PS / 2-tastatur og velg Avinstaller enhet .

 4. Klikk på Avinstaller- knappen igjen for å bekrefte.

  Merk: Når du har klikket på Avinstaller- knappen, er det veldig sannsynlig at tastaturet ditt ikke svarer.

 5. Bruk musen til å utløse en omstart av maskinen. Ved neste oppstart installerer Windows automatisk det manglende Standard PS / 2-tastaturet på nytt. Hvis problemet var relatert til en ødelagt fil i Standard PS / 2-tastaturdriveren , bør tastaturet ikke lenger skrive ut feil tegn.

Hvis problemet fremdeles ikke er løst, kan du gå videre til neste metode nedenfor.

Metode 4: Deaktivere eller endre innstillinger for autokorrigering

Hvis problemet bare forekommer i Microsoft Word, er det veldig sannsynlig at denne oppførselen skyldes AutoCorrect. Noen brukere har rapportert å klare å fikse tastaturet ved å skrive feil tegnproblem etter å ha oppdaget at Autokorrektur endret de innlagte tegnene i Word.

Her er en rask guide om hvordan du sjekker om et alternativ for autokorrigering forårsaker denne oppførselen, og korriger det om nødvendig:

 1. Åpne Microsoft Word.
 2. Bruk båndet øverst for å klikke på Fil> Alternativer .
 3. I menyen Alternativer for ord utvider du kategorien Korrektur og klikker Alternativer for autokorrigering .

 4. Begynn å lete etter eventuelle oppføringer som kan konvertere de som er lagt inn til andre tegn.

 5. Når du har gjort de nødvendige endringene, trykker du Ok for å lagre endringene og starte Word på nytt for å se om problemet er eliminert.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det