Fix: Wacom-pennen fungerer ikke

Wacom produserer avanserte grafiske nettbrett og annet tilbehør rettet mot designere og mennesker som liker å være kreative ved å bruke en penn til å utføre oppgavene sine på datamaskinen. Når det er sagt, oppstår et spesifikt problem der Wacom-pennen ikke fungerer på mange applikasjoner. Disse programmene spenner fra Adobe Photoshop til Paint.

Årsakene til at dette problemet oppstår er veldig utbredt og spenner fra en ødelagt Windows-oppdatering til feil drivere installert for enheten. Vi vil gjennomgå løsningene en etter en og se om problemet blir løst.

Løsning 1: Start Wacom-tjenesten på nytt

Vi vil prøve å starte Wacom-tjenesten på nytt som vårt første skritt i å løse problemet. Dette vil starte hele prosedyren på nytt, oppdatere lagrede konfigurasjoner og prøve å oppdage nettbrettet igjen. Det er et kjent problem med Wacom-tjenesten på Windows 10.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ tjenester. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Naviger gjennom alle tjenestene til du finner den som heter “ TabletServiceWacom ” og “ Wacom Professional Service ”. Høyreklikk på den og velg “ Start på nytt ”.

 1. Sjekk nå om problemet er løst.

Løsning 2: Deaktivering av Windows-blekk

Windows Ink er en programvare i Windows 10 som inneholder støtte for applikasjoner mot penneberegning. Pakken med applikasjoner som følger med er klistrelapper, skisseplate osv. På en nettbrett som støtter penninngang, er Windows Ink aktivert som standard. Windows Ink har også forskjellige funksjoner for Wacom-penner. Noen av disse funksjonene inkluderer:

 • Digital blekk : Bruk av forbedrede digitale markerings- og blekkverktøy som finnes i kategorien Gjennomgang i aktuelle applikasjoner.
 • Windows-inndatapanel : Bruk håndskrift eller et tastatur på skjermen for å skrive inn tekst direkte med Wacom-pennen.
 • Håndskriftgjenkjenning : Konverter håndskrift direkte til teksten.

Til tross for tilleggsfunksjonene som Windows Ink har å tilby, ser det ut til at Wacom for øyeblikket ikke fungerer som den skal. Dette kan skyldes at konfigurasjonen av pennen og blekkfunksjonen ikke er optimalisert nok til en feilfri drift. Windows Ink er som standard aktivert. Vi kan prøve å deaktivere den og se om dette løser problemet for oss.

 1. Naviger til Innstillinger for Wacom og åpne ' Wacom nettbrettegenskaper '.
 2. Velg kategorien 'Mapping' og sørg for at alternativet " Bruk Windows Ink " ikke er merket av . Lagre endringer og avslutt.

 1. Vurder å starte nettbrettet på nytt og sjekk om problemet ved hånden er løst.

Løsning 3: Endre protokollen for bambusblekk

Bamboo Ink er en penn som er optimalisert for Windows Ink Workspace innen jubileumsoppdateringen for naturlig skriving og tegning med penn og papir på alle enhetene som er kompatible. Dette blekket er bra for folk som ønsker en mer ekte pennopplevelse på enheten.

Det ble observert at det var et problem med Bamboo Ink Protocol og hvor du må endre den fra standard AES til MPP. Bambusblekk krever at riktig protokoll er angitt for enheten din. Protokollen som er lagret som standard er Wacom AES-protokoll . Du må bytte mellom denne protokollen og Microsoft Pen Protocol (MPP) i henhold til kompatibiliteten.

 • Du må trykke på begge sideknappene samtidig i to sekunder for å bytte mellom forskjellige protokoller. Ett blink betyr at enheten din er i AES-protokoll, og to blink betyr at den er i MPP-modus.

Du kan også slå på enheten etter at du har gjort endringene for å sikre at de ble implementert.

Tips: En annen løsning som syntes å fungere for mennesker, var å velge musemodus i Bambus-innstillinger. Naviger til Bambusinnstillinger, velg Penn og gå til Sporing. Velg Musemodus og sjekk om dette løser problemet.

Løsning 4: Endre berøringsinnstillinger

Et annet problem som ble notert med Wacom-penner var at de ikke fungerte ordentlig i høyreklikkmodus. Som du vet, er det forskjellige moduser tilgjengelig i pennen som lar deg velge enten Venstre- eller Høyreklikk-modus i henhold til dine preferanser. Hvis høyreklikkmodus ikke fungerer, må vi endre noen innstillinger.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " penn og berør " i dialogboksen og åpne applikasjonen.
 2. Nederst på skjermen ser du et underavsnitt "Penneknapper".
 3. Merk av i boksen som sier " Bruk pennen som ekvivalent med høyreklikk-knappen ".

Når du velger riktig modus på Wacom, bør den automatisk endre denne innstillingen til berøringsinnstillingene. Imidlertid ser det ut til at dette ikke skjer, og derfor må vi endre det manuelt.

Løsning 5: Tilbakestille Windows Update

Det er ikke nytt for alle som bruker Windows å vite at Windows-oppdateringer bryter forskjellige komponenter veldig ofte. Det ble lagt merke til rundt desember 2017 - januar 2018 at den siste Windows Update var i konflikt med Wacom-tjenester og viste seg å være ubrukelig. Windows-oppdateringen er designet for å fikse forskjellige feil og introdusere nye funksjoner i operativsystemet. Men noen ganger, når oppdateringen rulles ut, kommer den i konflikt med en annen ting.

Du kan prøve å avinstallere Windows Update og se om dette gjør susen. Forsikre deg om at du sikkerhetskopierer alle viktige data før du følger denne løsningen.

 1. Trykk på Windows + S, skriv innstillinger i dialogboksen og åpne applikasjonen.
 2. Når du er i Innstillinger, klikker du på “ Oppdatering og sikkerhet ”. Her, under overskriften Oppdateringsstatus, klikker du på " Vis installert oppdateringslogg ".

 1. Klikk på " Avinstaller oppdateringer " øverst på skjermen.

 1. Et nytt vindu vil bli vist foran deg som består av alle oppdateringene som er installert på datamaskinen din. Høyreklikk på den som nylig ble installert, og klikk på " Avinstaller ".

 1. Etter at du har avinstallert oppdateringen, må du slå på datamaskinen og Wacom-enheten og sjekke om problemet ved hånden er løst.

Løsning 6: Installere eldre drivere

Hvis alle løsningene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å oppdatere driveren eller nedgradere den til en eldre. Først vil vi fjerne driveren og deretter avinstallere alle relaterte applikasjoner. Å installere applikasjonene og driverne på nytt vil sørge for at alle feilkonfigurasjoner blir håndtert, og datamaskinen vil gjenkjenne nettbrettet som det ble koblet til for første gang.

Merk: Hvis nettbrettet fremdeles ikke oppdages etter at du har installert de nyeste driverne, kan du prøve å kjøre drivere tilbake . Å vende tilbake betyr å installere en tidligere versjon av drivere. Du kan enkelt laste dem ned fra det offisielle nettstedet.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter. Dette starter enhetsbehandling.
 2. Naviger gjennom alle enhetene til du finner kategorien “ Human Interface Devices ”. Utvid den og velg “ Wacom Tablet ”. Høyreklikk på den og velg “ Avinstaller enhet ”.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv inn “ appwiz . cpl ”i dialogboksen og trykk Enter. Et nytt vindu kommer frem som består av alle programmene som er installert på datamaskinen din.
 2. Naviger gjennom dem alle til du finner et hvilket som helst program relatert til Wacom. Høyreklikk på den og velg “ Avinstaller ”. Gjør dette for alle applikasjonene du kan finne som er relatert til nettbrettet.
 3. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet. Skriv “ cmd ” i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og velg “ Kjør som administrator ”.
 4. En gang ved ledeteksten, utfør følgende instruksjon:
mklink / j "D: \ Program Files \ Tablet" "C: \ Program Files \ Tablet"

I dette tilfellet er den egendefinerte plasseringen for programfiler D-stasjon. Du kan erstatte “D” med hva som helst stasjonen din er.

 1. Gå til det offisielle nettstedet til Walcom og last ned de nyeste driverne som er tilgjengelige. Samme dem til et tilgjengelig sted, da vi vil få tilgang til dem senere.
 2. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter. Dette starter enhetsbehandling.
 3. Finn Walcom Tablet fra listen over enheter, høyreklikk på den og velg “ Oppdater driver ”.

Et nytt vindu dukker opp og spør om du vil oppdatere driverne automatisk eller manuelt. Velg det andre alternativet ( manuelt ). Bla til stedet der du lastet ned driverne og installer dem.

 1. Start Wacom-enheten på nytt og koble den til igjen.
 2. Trykk på Windows + R , skriv “ tjenester. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 3. Naviger gjennom alle tjenestene til du finner “ Wacom Professional Service ”. Høyreklikk på den og velg “ Start på nytt ”. Sjekk nå om problemet er løst.

Tips: Hvis du holder nede Ctrl-tasten, kan du velge litt tekst på skjermen, men det vil bare være et øyeblikk. Ved å trykke på skift-tasten vil du kunne velge mer enn tekst uten problemer.

Løsning 7: Installere Wacom-programvaren på nytt helt

Hvis alle ovennevnte metoder ikke fungerer, og du fremdeles ikke klarer å få Wacom-enheten din gjenkjent, kan vi prøve å installere alle relaterte komponenter i Wacom på nytt. Først vil vi avinstallere og fjerne alle registerverdiene (inkludert midlertidige mapper) for å sikre at Wacom er fullstendig slettet fra datamaskinen. Når dette er gjort, installerer vi bare de nyeste driverne fra nettstedet . Dette betyr at du ikke kan installere driverne som fulgte med maskinvaren.

 1. Koble Wacom-nettbrettet fra datamaskinen. Trykk nå på Windows + S, skriv innstillinger i dialogboksen og åpne applikasjonen. Når du er i Innstillinger, naviger til Apper .

Applikasjon innstillinger
 1. Søk nå etter oppføringen “ Wacom Tablet ”. Klikk på den en gang og velg Avinstaller .
Avinstallere Wacom Tablet-programvare - Innstillinger på Windows 10
 1. Start datamaskinen på nytt etter at du har avinstallert programvaren. Trykk nå på Windows + E for å starte File Explorer og søk etter Wacom i søkeboksen, og vent til søkeresultatene kommer tilbake. Forsikre deg om at du sletter hver midlertidige mappe og ikke legger igjen gjenværende filer.
 2. Trykk på Windows + R, skriv " regedit " i dialogboksen og trykk Enter. Når Registerredigering åpnes, trykker du på Windows + F og søker etter Wacom . Slett hvert register tilknyttet det.

Ansvarsfraskrivelse: Registernøkler inneholder sensitiv informasjon som kreves for å kjøre datamaskinen. Forsikre deg om at du bare sletter nøkler som er tilknyttet Wacom. Du bør ta en sikkerhetskopi av registret ditt før du fortsetter som en forholdsregel.

Søker og sletter registernøkler fra Wacom
 1. Etter at alle tilknyttede registernøkler er slettet, navigerer du til Official Wacom Drivers- nettstedet og laster ned de aktuelle driverne til datamaskinen din.
Offisielle Wacom-drivere
 1. Installer nå bare de nedlastede driverne som vi gjorde tidligere (ved å navigere til enhetsbehandling). Eller du kan bare starte den kjørbare filen mens Wacom-nettbrettet er koblet til datamaskinen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det