Hvordan fikse stikkontaktfeil som oppstod på SpeedTest

Noen Windows-brukere prøver å kjøre en hastighetstest på internettforbindelsen, men hvert online verktøy de prøver å bruke, vil ende opp med å vise meldingen ' Socket Error '. I de fleste tilfeller rapporteres dette problemet med SpeedTest.

Som det viser seg, er en av de vanligste forekomster som vil produsere Socket Error en utgående regel ( Connected Devices Platform - Wi-Fi Direct Transport (TCP-Out) ) som tilhører Windows Firewall. Hvis den er deaktivert, tillater du kanskje ikke AV tilkoblinger med hastighetstestverktøy. I dette tilfellet kan du løse problemet ved å aktivere den utgående regelen fra de avanserte innstillingene til Windows-brannmuren.

Men hvis du bruker en tredjeparts AV eller brannmur, må du kanskje godkjenne domenet til SpeedTest-verktøyet du bruker for å la testen fullføre. I tillegg bør du se etter å deaktivere sanntidsbeskyttelsen eller avinstallere tredjepartspakken helt.

Imidlertid rapporteres også skyløsninger som Onedrive eller Google Drive å utløse ' Socket Error '. Hvis dette scenariet er aktuelt, deaktiver sanntids synkroniseringsfunksjonen til skyløsningen din og se om problemet er løst.

Hvis alt annet mislykkes, bør du vurdere å bruke et annet hastighetstestingsverktøy som er mer tillatt med Internett-tilkoblingen din.

Metode 1: Aktivere Connected Device Platform-regel i Windows-brannmur

Som det viser seg kan 'socket-feilen' når du kjører en Internett-hastighetstest med nettleseren din, forårsakes av brannmuren din - selv om du bruker den innebygde brannmuren (Windows-brannmur). Dette scenariet er mest oppstått på en Wi-Fi-tilkobling.

I følge noen berørte brukere kan dette spesielle problemet oppstå på grunn av en utgående regel kalt ' Connected Devices Platform - Wi-Fi Direct Transport (TCP-Out) '.

Noen berørte brukere har klart å fikse problemet ved å få tilgang til Advanced Security-suitene til Windows-brannmur og aktivere den problematiske utgående regelen. Men husk at den utgående regelen som må aktiveres vil være annerledes hvis du støter på problemet med en Ethernet-forbindelse.

Her er en rask trinnvis guide som lar deg få tilgang til de avanserte innebygde brannmurinnstillingene og aktivere riktig utgående regel:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'firewall.cpl' i tekstboksen og trykk Enter for å åpne vinduet Windows-brannmurinnstillinger.
 2. Når du er inne i Windows Defender-brannmurinnstillingene, klikker du på menyen Avanserte innstillinger fra menylinjen til venstre.
 3. Når du klarer å lande inne i Windows Defender-brannmuren og avansert sikkerhet , klikker du på Utgående regler fra menyen til venstre.
 4. Med menyen Utgående regler valgt, flytt ned til seksjonen til høyre og bla nedover listen over tilgjengelige utgående regler og finn ' Connected Devices Platform - Wi-Fi Direct Transport (TCP-OUT) '. Når du ser det, dobbeltklikker du på det.

  Merk: Hvis du støter på problemet med en Ethernet-tilkobling, kan du få tilgang til utgående regel for Connected Devices Platform (TCP-Out) .

 5. Inne i Egenskaper skjermen på den utgående regelen du vil endre, velg Generelt fanen fra menyen øverst, og deretter sørge for at boksen forbundet med Enabled er avmerket.
 6. Klikk på Bruk for å lagre endringene, lukk deretter hvert vindu og start datamaskinen på nytt.
 7. Når neste oppstart er fullført, gjenta hastighetstesten igjen og se om problemet nå er løst.

Hvis den samme ' Socket Error ' fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 2: Sett OneDrive eller Drive Syncing på pause (hvis aktuelt)

Hvis du bruker OneDrive eller den stasjonære versjonen av Google Drive som den primære skyløsningen, må du huske at disse to kan være store Internett-båndbredde-hoggers hvis du aktivt synkroniserer filer mens du prøver å kjøre en hastighetstest.

Flere berørte brukere har rapportert at de fikk denne feilen konsekvent til de innså at skyløsningen deres (Onedrive eller Google-stasjon) lastet opp filer i bakgrunnen, og effektivt tok opp all tilgjengelig båndbredde.

Hvis dette scenariet er aktuelt, kan du løse dette problemet ved å stoppe synkroniseringssekvensen til Ondrive eller Google Drive på pause - avhengig av verktøyet du bruker.

Siden vi ikke diskriminerer, opprettet vi to separate guider som hjelper deg med å deaktivere aktiv synkronisering uavhengig av skyapplikasjonen du bruker.

Pauser aktiv synkronisering på OneDrive

 1. Høyreklikk på oppgavelinjeikonet tilknyttet OneDrive (et ikon som ligner en sky).
 2. Deretter klikker du på Mer fra OneDrive-kontekstmenyen , velger Pause Syncing og velger 2 timer fra listen over tilgjengelige alternativer.

  Merk: To timer er mer enn nok til å fullføre hastighetstesten - du trenger ikke å stoppe den aktive synkroniseringsfunksjonen på ubestemt tid.

 3. Når OneDrive-synkroniseringsfunksjonen er deaktivert, gjenta hastighetstesten og se om ' Socket Error ' er løst.

Pauser aktiv synkronisering på Google Disk

 1. Gå til oppgavelinjen og se etter ikonet som er tilknyttet Google Drive.
 2. Hvis du ser at verktøyet aktivt synkroniserer filer, klikker du på handlingsknappen (øverst til høyre) og klikker på Pause fra den nylig viste cotext-menyen.
 3. Nå som den aktive synkroniseringen er deaktivert, gjenta hastighetstesten og se om problemet er løst.
 4. Når operasjonen er fullført, går du tilbake til den samme Google Drive- menyen og klikker på Fortsett for å gjenopprette sanntidssynkronisering.

Hvis du allerede har gjort dette uten suksess, eller hvis dette scenariet ikke var aktuelt, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 3: Hviteliste Speedtest-domene (hvis du bruker tredjeparts AV)

Som det viser seg, er det noen overbeskyttende suiter som ganske enkelt vil markere hastighetstesten som en mistenkelig aktivitet - som ender med å utløse ' Socket Error '. Avast Antivirus, Kaspersky og Comodo AV signaliseres ofte for å blokkere kommunikasjon mellom datamaskin og Speedtest-server.

Hvis dette scenariet gjelder, bør du kunne løse problemet ved å godkjenne domenet for å la hastighetstesten kjøre. Men husk at denne operasjonen vil være forskjellig, avhengig av AV-suiten du bruker.

I Avast kan du opprette en godkjenningsregel ved å gå til Innstillinger> Generelt> Ekskluderinger> URL . Når du kommer dit, limer du bare inn //www.speedtest.net/ og lagrer endringene.

Merk: Husk at disse trinnene vil være forskjellige, avhengig av flere suiter fra tredjeparter.

I tillegg kan du bare deaktivere sanntidsbeskyttelsen mens du utfører hastighetstesten. I de fleste tilfeller kan du gjøre dette direkte fra oppgavelinjemenyen. Høyreklikk bare på ikonet som er tilknyttet AV-en din, og se etter et alternativ som vil deaktivere sanntidsbeskyttelsen.

Hvis det samme problemet vedvarer og du bruker en tredjeparts sikkerhetspakke, kan du gå til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 4: Avinstallere tredjeparts suite (sammen med restfiler)

Hvis metoden ovenfor ikke løste problemet, men du bruker en tredjeparts suite som du mistenker kan forårsake dette problemet, er den eneste måten å teste ut teorien på å avinstallere tredjepartspakken og sørge for at du ikke forlater bak eventuelle resterende filer som fremdeles kan forårsake samme type oppførsel.

Hvis du mistenker at en falsk positiv utløst av din tredjeparts AV forårsaker problemet, er det en rask trinnvis guide for å avinstallere tredjepartspakken eller brannmuren og sikre at du ikke etterlater noen restfiler som kan fremdeles produsere feilen:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'appwiz.cpl' og trykk Enter for å åpne menyen Programmer og funksjoner .
 2. Når du klarer å komme inn i Programmer og funksjoner- menyen, blar du nedover listen over installerte applikasjoner. Gjør det til du finner tredjeparts A / V eller brannmur som du mistenker kan forårsake problemet.
 3. Når du ser det, høyreklikker du på det og velger Avinstaller fra den nylig viste kontekstmenyen.
 4. Inne i avinstallasjonsveiviseren, følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen med å avinstallere tredjeparts AV-appen.
 5. Når avinstallasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt og følg denne artikkelen ( her ) når neste oppstart er fullført for å sikre at du også fjerner gjenværende filer som fremdeles kan produsere denne typen oppførsel.
 6. Kjør hastighetstesten igjen og se om problemet fortsatt er løst.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 5: Bruke et annet testverktøy

Hvis ingen av metodene nedenfor har tillatt deg å fikse 'Socket Error' og utføre en SpeedTest, er det på tide å vurdere alternativene. Husk at SpeedTest.net ikke er det eneste pålitelige verktøyet som lar deg teste internettforbindelsen din.

Vi har laget en liste med 5 alternativer som du kan bruke hvis Speedtest.Net konsekvent viser den samme feilmeldingen:

 • Fast.com
 • Xfinity hastighetstest
 • Internett-helsetest
 • Cox Internet Speed ​​Test
 • SpeedOf.Me

Bruk gjerne noen av alternativene som er vist ovenfor. De er like pålitelige som det mest populære alternativet (SpeedTest.Net) og vil mest sannsynlig ikke utløse den samme 'Socket Error' .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det