Hvordan fikse Rocket League som ikke gjenkjenner kontrolleren

Det er flere brukere som har problemer med å bruke kontrollere når de spiller Rocket League på PC ved hjelp av Steam. Problemet rapporteres i flere forskjellige konfigurasjoner og med flere forskjellige Windows-versjoner, inkludert Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10. I de fleste tilfeller rapporteres problemet å oppstå i tilfeller der brukeren prøver å spille spillet via Steam.

Hva forårsaker at Rocket League ikke identifiserer kontrollere?

Vi undersøkte dette problemet ved å analysere ulike brukerrapporter og reparasjonsstrategier som ofte brukes til å løse problemet når dette scenariet er aktuelt. Som det viser seg, er det flere forskjellige potensielle skyldige som kan ende opp med å utløse dette problemet:

 • Steam Input Per-Game setting er aktivert - Det er mange rapporter der denne spesielle Steam Big Picture-innstillingen endte med å skape kontrollerproblemer mens den ble slått på. Hvis dette scenariet gjelder, kan du løse problemet ved å sørge for at Steam Input Per-Game-innstillingen er tvunget av .
 • Kontrollerinnstillingsmenyen er feil konfigurert - En annen mulig årsak til dette problemet er tilfeller der kontrollerinnstillingsmenyen ikke er riktig konfigurert. I dette tilfellet bør du kunne løse problemet ved å justere innstillingene i henhold til typen kontroller du bruker.
 • Kontrollerdrivere er ikke riktig installert - I noen tilfeller vil dette problemet oppstå fordi kontrollerdriverne er ufullstendige eller har blitt ødelagt på grunn av en annen handling. Hvis dette scenariet gjelder, bør en Enhetsbehandling-undersøkelse avdekke om kontrolleren er riktig installert eller ikke.
 • Korrupt dampkontrollers firmware - Enkelte generiske kontrollere har potensial til å gli av og til når de brukes sammen med Steam. Når dette skjer, bør du være i stand til å løse problemet ved å ta de nødvendige trinnene for å gjenopprette firmware for Steam-kontrolleren.
 • Generikkontrolleren er ikke riktig konfigurert - Generiske kontrollere med lav inngang støttes ikke alltid fullt av Steam. Dette betyr at hvis du vil få dem til å fungere ordentlig, må du gå gjennom noen ekstra konfigureringstrinn for å sikre at den blir oppdaget. Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke et tredjepartsverktøy som kan oversette XInput-anrop til DirectInput-samtaler.
 • Rocket League bruker ikke Steam Input - Hvis du støter på dette problemet med en Xbox One-kontroller, er det mulig at problemet oppstår fordi spillet ikke er konfigurert til å bruke Steam Input. I dette tilfellet kan du løse problemet ved å endre noen kontrollalternativer i spillet slik at Rocket League bruker Steam Input.
 • USB-hodetelefoner blir oppdaget som en kontroller - Enkelte USB-hodetelefoner (spesielt HyperX-modeller) har potensialet til å bli sett på som kontrollere av Rocket League. Hvis dette scenariet gjelder, bør du kunne løse problemet ved å sikre at kontrolleren din blir oppdaget først.

Hvis du for øyeblikket sliter med å løse dette problemet, vil denne artikkelen gi deg flere feilsøkingstrinn som kan ende opp med å løse problemet ditt. Nedenfor finner du flere forskjellige metoder som er bekreftet å være effektive for å løse dette aktuelle problemet.

Husk at hver metode som vises nedenfor er bekreftet å være effektiv av minst en berørt bruker. Hvis du vil være så effektiv som mulig, anbefaler vi deg å følge metodene i den rekkefølgen de presenteres, siden de potensielle løsningene er ordnet etter effektivitet og alvorlighetsgrad.

Metode 1: Justere store bildeinnstillinger (hvis aktuelt)

Hvis du prøver å kjøre rakett League via Stream, kan en mulig årsak til at du ikke kan bruke en kontroller være at Big Picture-modus ender med å tvinge kontrolleren av. Dette skal ikke skje som standard, men hvis du justerte noen Steam-innstillinger, er det sjansen for at du også har konfigurert klienten til å deaktivere kontrollerfunksjonaliteten i Big Picture-modus.

Flere berørte brukere om at vi også støter på det samme problemet har rapportert at de klarte å løse problemet ved å få tilgang til Rocket League Steam-innstillinger og sikre at Steam Input Per-Game Settings blir tvunget av og fjerne merket for andre irrelevante funksjoner som Guide Button og Xbox Konfigurasjonsstøtte (hvis du ikke bruker en Xbox-kontroller.

Her er en rask guide til hvordan du gjør denne modifikasjonen i Steam:

 1. Høyreklikk på Steams skuffelinjeikon og velg Stort bilde fra hurtigmenyen.
 2. Når Steam-klienten er ferdig med å starte Big Picture-modus, klikker du på Bibliotek fra listen over menyelementer øverst.
 3. Deretter klikker du på Rocket League fra listen over spill og klikker på Manage Game (under spillikonet).
 4. Klikk deretter på Controller Options (under Steam Input ).
 5. Når du kommer til Controller Application Options , klikker du på rullegardinmenyen tilknyttet S team Input Per-Game Setting og setter den til Forced Off før du klikker Ok.
 6. Når endringen er gjort, gå tilbake til hovedsiden til Big Picture in Steam og klikk på Innstillinger- ikonet (tannhjulikon) og klikk deretter på Kontrollerinnstillinger .
 7. På Kontrollerinnstillinger-menyen må du sørge for at du fjerner merkingen for alle irrelevante bokser. Hvis du bruker en Xbox-kontroller, fjerner du merket for alt unntatt Xbox Configuration Support and Guide Button Focuses Steam .

  Merk: Hvis du bruker en PS4 Dualshock-kontroller, sjekk PlayStation Configuration Support og fjern merket for Xbox Configuration Support. Eller fjern merket for begge alternativene hvis du bruker en generisk kontroller.

 8. Når alle modifikasjoner er gjort, start Steam-klienten din på nytt, start Rocket League og se om kontrollerfunksjonaliteten er gjenopprettet.

Hvis denne metoden ikke tillot deg å løse problemet, og du fremdeles ikke kan bruke kontrolleren din mens du spiller Rocket League, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Sørg for at kontrolleren din blir gjenkjent

Hvis du har problemer med å bruke en PS4 DualShock-kontroller på en PC med RocketLeague. I de aller fleste tilfeller er problemet forårsaket av et driverproblem relatert til PS4-kontrolleren din. Flere berørte brukere har rapportert at de klarte å fikse problemet etter å ha forsikret seg om at de riktige driverne er installert. I noen tilfeller prøvde brukerne også å gjenopprette firmwareinnstillingene for kontrolleren.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Deretter skriver du inn devmgmt.msc i tekstboksen og trykker Enter for å åpne Enhetsbehandling . Hvis du blir bedt om det av UAC (User Account Control) , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
 2. Inne i Enhetsbehandling , rull ned gjennom listen over enheter og utvid rullegardinmenyen tilknyttet lyd-, video- og spillkontrollere .
 3. Inne i lyd-, video- og spillkontrollmenyen , sjekk om PS4-kontrolleren din er inne.
 4. Hvis PS4-kontrolleren ikke vises i denne menyen, er det klart at du har et driverproblem. I dette tilfellet trekker du ut kontrolleren USB og pluggen i en annen port. Windows bør automatisk ta seg av installasjonen.
 5. Så se for å se om driverinstallasjonen fullføres og enheten vises inne i lyd-, video- og spillkontrollmenyen .
 6. Hvis driveren er installert, lukker du Enhetsbehandling , starter datamaskinen på nytt og ser om problemet er løst når neste oppstartssekvens er fullført.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Gjenopprette firmware for Steam-kontrolleren

Noen berørte brukere har rapportert at problemet ble løst etter at de utførte de nødvendige trinnene for å gjenopprette firmware til kontrolleren. I de fleste tilfeller er denne prosedyren bekreftet at den fungerer i situasjoner der problemet oppstod med en DualShock4-kontroller.

Brukere som har fulgt disse instruksjonene, har rapportert at deres kontrollerfunksjonalitet har kommet tilbake etter at de fullførte prosessen for firmwaregjenoppretting og startet maskinen på nytt. Her er en rask guide til hva du trenger å gjøre:

 1. Åpne Steam-klienten din og bruk båndlinjen øverst til å klikke på Steam og deretter på Innstillinger .
 2. Når du kommer inn i Innstillinger- menyen, velg alternativet Kontroller fra den vertikale menyen til venstre, og klikk deretter på Generelle kontrollerinnstillinger fra høyre rute.
 3. Fra det nylig viste vinduet, klikk på Gjenopprett Steam Controller firmware (nederst på skjermen) .
 4. Klikk OK for å starte firmware-gjenopprettingsprosessen ved bekreftelsesmeldingen .
 5. Følg instruksjonene på neste skjermbilde, og klikk deretter på Start- knappen igjen.
 6. Når prosessen er fullført, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst når neste oppstart er fullført.

Hvis det samme problemet oppstår, og du fremdeles ikke kan bruke kontrolleren din når du spiller Rocket League, går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Sette opp generiske kontrollere (hvis aktuelt)

Hvis du støter på dette problemet med en generisk, billigere kontroller, er sjansen stor for at du må gjennom noen ekstra trinn for å konfigurere det til å fungere med Rocket League. Populære kontrollere som Xbox One / Xbox 360 eller Dualshock4 blir automatisk oppdaget og konfigurert så snart du kobler dem til. Men hvis du har en kontroller med lav inngang, må du gjøre noe manuelt oppsett.

Flere brukere som også har opplevd dette problemet har rapportert at de klarte å løse det ved å bruke en tredje part som tillot dem å synliggjøre sin generiske kontroller og endre bindingen til de foretrukne.

Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Besøk denne lenken ( her ) for å laste ned x360Ce. Dette verktøyet er egentlig en Xbox 360-kontroller som lar deg bruke Direct Input-kontrollere med spill som støtter Xbox360-kontrollere eller XInput-kontrollere bare ved å oversette XInput-anrop til DirectInput-samtaler .
 2. Når verktøyet er lastet ned, kopierer du det og navigerer til følgende sted:
  C: \ Program Files \ Steam \ SteamApps \ common \ rocketleague \ binaries \ win32

  Merk: Husk at dette er standardplasseringen til Rocket league-spillmappen. Hvis du installerte spillet på et egendefinert sted, kan du navigere dit i stedet.

 3. Lim inn filen (x360ce.exe) hvor som helst i Win32-mappen, og dobbeltklikk deretter på den kjørbare filen for å starte den.
 4. Når applikasjonen åpnes, vent til den oppdager kontrolleren din. Når det er gjort, klikker du på Neste og følger resten av instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen. På slutten av den første installasjonsprosessen vil du bli bedt om å klikke på Fullfør (gjør det når du ser det).
 5. Du vil da få sjansen til å teste ut kontrolleren din og konfigurere knappene dine etter eget ønske. Gjør det og klikk Lagre. Som du sikkert kan fortelle, fungerer kontrolleren din allerede.
 6. Lukk kontrolleren og start Rocket League normalt gjennom Steam. Du bør ikke lenger støte på problemer med den generiske kontrolleren.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår, kan du gå til neste metode nedenfor for å prøve en annen reparasjonsstrategi.

Metode 5: Tvinge Rocket League til å bruke Steam Input (hvis aktuelt)

Hvis du kjører Rocket League gjennom Steam med en Xbox One-kontroller og du støter på dette problemet, er sjansen stor for at spillet ikke er konfigurert til å bruke Steam Input - noe som kan ende opp med å skape dette problemet.

Flere berørte brukere har rapportert at de klarte å løse problemet ved å tilpasse noen innstillinger i spillet slik at Rocket League blir tvunget til å bruke innspill fra Steam. Etter å ha gjort det og startet spillet på nytt, har noen brukere rapportert at problemet ble løst, og de var i stand til å bruke Xbox One-kontrollerne uten problemer.

Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Start Rocket League gjennom Steam.
 2. Når spillet er lastet, går du til Alternativer> Kontroller og klikker på Bruk dampinngang .
 3. Velg deretter Xbox One-kontrolleren din fra listen og sett den til AUTO hvis den er satt til Av .
 4. Start Rocket League på nytt og se om problemet er løst.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 6: Koble fra USB-hodetelefoner (hvis aktuelt)

Hvis du bruker hodetelefoner som er koblet til via USB, er sjansen stor for at Rocket League ender med å se dem som en kontroller. Dette er en ganske vanlig forekomst med HyperX-hodetelefoner og noen få andre produsenter. Siden Rocket Leagues mener at kontrolleren din allerede er koblet til, vil den ikke gi de nødvendige tillatelsene til den virkelige kontrolleren din.

Et par brukere som har gått gjennom dette nøyaktige problemet, har rapportert at de klarte å løse problemet ved å koble fra USB-hodetelefonene og koble til kontrolleren før de startet spillet. Ved å gjøre dette fikk kontrolleren deres oppdaget, og de var i stand til å koble USB-hodetelefonene til en annen USB-port.

Men husk at hvis denne prosedyren lykkes, må du gjøre dette hver gang du planlegger å bruke både kontrolleren og USB-hodetelefonene.

Merk: Forsikre deg om at Bluetooth ikke er aktivert på andre enheter i nærheten som kan forvirre kontrolleren om hvilken enhet den kobles til.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det