Hvordan løser du uTorrent Disk Overloaded Error i Windows?

Den Disk Overlast Feil på uTorrent skjer etter at nedlastingshastigheten når en viss terskel. I de fleste tilfeller går feilen i omtrent ett minutt (hvor nedlastingen synker) før den går tilbake til normal. Imidlertid er feilen i de fleste tilfeller gjentakende og returnerer etter bare et par minutter.

Den vanligste årsaken til at dette problemet er hvordan uTorrent laster ned data på en ikke-sekvensiell måte. Denne tilnærmingen legger hardt på harddisken din på grunn av at den er tvunget til å skrive hundrevis av deler samtidig i en tilfeldig feil. I dette tilfellet er en måte å sikre at problemet ikke oppstår, å aktivere forhåndsallokering av fil fra menyen Avanserte innstillinger.

Husk at nyere uTorrent-versjon er mye mer effektiv med diskbruk på grunn av at de ikke lenger bruker en-tråds I / O. Hvis dette scenariet gjelder, og du faktisk bruker en eldre uTorrent-build, avinstallerer du den nåværende installasjonen og installerer den siste tilgjengelige stabile versjonen.

Et annet populært scenario der dette problemet vil oppstå, er en situasjon der delfil er slått på, slik at stasjonen blir tvunget til mye filhopp. Dette problemet ble løst med nyere versjoner, men i tilfelle du ikke vil oppgradere, kan du omgå problemet ved å få tilgang til de avanserte alternativene og sette verdien til diskio.use_partfile til false.

Hvis problemet bare skjer når du prøver å laste ned store filer, eller hvis du prøver å laste ned flere filer samtidig, oppstår problemet mest sannsynlig på grunn av at base-cachen ikke er tilstrekkelig. For å fikse dette må du få tilgang til Innstillinger-menyen og forstørre diskbufferen til overlegen verdi for å forhindre at dette problemet oppstår.

1. Aktiver forhåndsallokering av fil

Hovedårsaken til at uTorrent-brukere støter på Disk Overload Error i uTorrent, skyldes at klienten laster ned og laster opp brikker på en ikke-sekvensiell måte. Dette er veldig forskjellig fra en lokal overføring og legger mye mer vekt på harddisken din - harddisken din må lese og skrive hundrevis av tilfeldige deler av filen samtidig.

Dette kan bli et problem med langsomme tradisjonelle harddisker. En måte å sikre at problemet ikke lenger oppstår, er å aktivere forhåndsallokering av filer fra Innstillinger-menyen. Flere berørte brukere har bekreftet at problemet ble løst helt så snart de gjorde denne modifikasjonen.

Her er en rask guide for å løse Disk Overload Error i uTorrent- problemet ved å aktivere forhåndsallokering av fil:

 1. Åpne Utorrent-klienten din og gå til båndlinjen øverst.
 2. Klikk på Alternativer, og velg deretter Innstillinger fra rullegardinmenyen.
 3. Når du er inne i preferansemenyen , velger du Generelt fra venstre side.
 4. Deretter går du over til høyre seksjon og merker av i boksen som er tilknyttet Forhåndsallokere alle filer under Når du laster ned.
 5. Når endringene er gjort, klikker du på Bruk for å lagre endringene.
 6. Start uTorrent-klienten på nytt og se om problemet løses ved neste systemoppstart.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår etter at du har aktivert forhåndsallokering av fil, går du ned til neste metode nedenfor.

2. Oppdater til den nyeste uTorrent-klienten

Som det viser seg har nyere versjoner av uTorrent blitt mye mer effektive med diskbruk. En enkel forklaring er at versjoner 3.1.3 og eldre tidligere brukte en komplett I-utgang med enkelt tråd.

Heldigvis er de nyere versjonene flertrådede og muliggjør en mye høyere ytelse. Med multi-threading risikerer du ikke lenger å se at en enkelt diskjobb ender med å blokkere alt.

Hvis du bruker uTorrent 3.1.3 eller eldre, bør du kunne løse problemet raskt ved å avinstallere den nåværende versjonen og deretter laste ned og installere den siste tilgjengelige stabile bygningen.

Her er en rask guide til oppdatering til den nyeste uTorrent-klienten:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'appwiz.cpl' i tekstboksen og trykk Enter for å åpne menyen Programmer og funksjoner .
 2. Når du er inne i vinduet Programmer og filer , blar du gjennom listen over installerte applikasjoner og finner din uTorrent-installasjon.
 3. Når du ser det, høyreklikker du på det og velger Avinstaller fra den nylig viste kontekstmenyen.
 4. I avinstallasjonsskjermbildet merker du av for Fjern innstillingene mine , og klikker deretter på Avinstaller og bekreft for å starte prosessen.
 5. Når prosessen er fullført, start datamaskinen på nytt og vent til neste oppstart er fullført.
 6. Etter at neste oppstartssekvens er fullført, kan du gå til denne lenken (her) og bla nedover og klikke på Last ned uTorrent Classic for å få den nyeste versjonen tilgjengelig.
 7. Så snart den kjørbare installasjonen er lastet ned, åpner du den og følger instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen av den nye uTorrent-versjonen.
 8. Når den nyere versjonen er installert, gjentar du handlingen som tidligere forårsaket Disk Overbelastet- feilen, og se om problemet nå er løst.

Hvis det samme problemet vedvarer, går du ned til neste potensielle løsning nedenfor.

3. Angi diskio.use_partfile til False

Som det viser seg er dette et kjent problem utløst på grunn av filhopp når delfilen er slått på (den er slått på som standard). De fleste brukere har bekreftet at problemet ble løst med versjon 3.3, men i tilfelle du ikke vil oppgradere til en nyere uTorrent-versjon, er det også et alternativ.

For å omgå feilen Diskoverbelastning , kan du åpne den avanserte menyen Innstillinger og sette verdien på diskio.use_partfile til false.

Denne operasjonen vil sikre at det ikke er flere filhopp forårsaket av delfilen. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Åpne uTorrent-klienten din og bruk båndmenyen øverst for å få tilgang til rullegardinmenyen Alternativer .
 2. Klikk på Innstillinger på rullegardinmenyen Alternativer .
 3. Når du er inne i Innstillinger- menyen, velger du kategorien Avansert fra venstre side.
 4. Gå til høyre seksjon, lim inn 'diskio.use_partfile' i Filter- delen og trykk Enter for å finne verdien.
 5. Når du klarer å finne det riktige navnet, velger du det ved å klikke på det en gang, og deretter setter du verdien fra True til False og klikker på Bruk for å lagre endringene.

I tilfelle du allerede har håndhevet denne endringen, og du fremdeles støter på den samme Disk Overbelastede feilen, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

4. Forstør basisbufferen

Hvis du hovedsakelig støter på problemet når du prøver å laste ned store filer (10+ GB), eller hvis du prøver å laste ned flere filer samtidig, er det veldig sannsynlig at problemet oppstår fordi grunnbufferen ikke er tilstrekkelig.

I de fleste tilfeller vil problemet oppstå fordi disken din er tvunget til å skrive blokker til mange forskjellige steder samtidig, og den blir opptatt. En måte å løse dette problemet på er å forstørre hurtigbufferen slik at skrivingen foregår på en sekvensiell måte.

Her er en rask guide for å håndheve denne endringen på alle versjoner av uTorrent:

 1. Åpne standard uTorrent-applikasjoner og få tilgang til Alternativer- fanen fra båndlinjen øverst.
 2. Fra rullegardinmenyen Alternativer klikker du på Innstillinger.
 3. I Innstillinger- menyen klikker du på Avansert- menyen og deretter på Diskbuffer.
 4. Med kategorien Diskbuffer valgt, flytt til høyre del og start med å merke av i boksen som er tilknyttet Overstyr automatisk hurtigbufferstørrelse, og angi størrelsen manuelt .
 5. Når du har gjort denne endringen, endrer du verdien på diskbufferen til 1024 Mb og klikker Bruk for å lagre endringene.
 6. Start uTorrent på nytt og se om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det