Fix: Det er ikke tilstrekkelige systemressurser for å fullføre Api Xbox-kontrolleren

Noen brukere har kommet til oss med spørsmål etter at Xbox-kontrollerne (Xbox 360 eller Xbox One) plutselig har sluttet å fungere på Windows 10, Windows 8.1 og Windows 7. De fleste berørte brukere rapporterer at enheten er merket med et gult utropstegn i Enhetsbehandling. .

Dobbeltklikk på enheten og se på Enhetsstatus (i kategorien Generelt ) vil avsløre følgende feilmelding:

“Denne enheten kan ikke starte (kode 10). Det er ikke tilstrekkelige systemressurser til å fullføre API-en. ”

Merk: Dette rapporteres vanligvis om brukere som kobler til en trådløs Xbox 360-kontroller via en USB-dongle.

Årsaker til at det ikke er tilstrekkelige systemressurser for å fullføre Api-feilen, oppstår

Etter å ha undersøkt problemet og sett på forskjellige brukerrapporter, har vi satt sammen en liste over situasjoner der denne feilen kan oppstå:

 • Enhetsdriveren har feil - Dette rapporteres vanligvis å skje etter en Windows Update eller hvis systemet nylig har våknet fra dvalemodus.
 • UpperFilters og LowerFilters er ødelagt - Dette er to registerverdier som kan bli ødelagt og forårsake koden 10. Se metode 3 for trinn for å håndtere dem.
 • Filer fra kontrollerdriveren ble ødelagt - En Windows-oppdatering eller en tredjeparts interferens kan utløse Xbox-kontrollerfeilen.
 • USB foran kan ikke støtte etterspørselen - Dette skjer vanligvis med kontrollere som er koblet til en USB foran (via USB-dongle). Vanligvis har ikke USB-porter foran den samme typen strøm og fungerer kanskje ikke riktig på noen enheter.

Hvordan fikse det; Det er ikke tilstrekkelige systemressurser for å fullføre Api-feilen

Hvis du sliter med å løse den samme feilmeldingen, vil denne artikkelen gi deg en liste over effektive feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en liste over metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å få problemet løst.

For best resultat, følg metodene i den rekkefølgen som blir presentert. Start med den første potensielle løsningen og arbeid deg nedover til du oppdager en løsning som er effektiv for å tvinge Windows-versjonen til å gjenkjenne Xbox-kontrolleren. La oss begynne!

Metode 1: Koble fra enheten og fjerne den fra skjermen Enheter

Noen brukere som sliter med samme type problemer har klart å tvinge Windows til å gjenkjenne kontrolleren igjen ved å koble fra enheten og bruke Enheter- skjermen for å tvinge Windows til å starte driveren som oppretter problemet.

Hvis feilen bare skyldes en dårlig installert driver eller en midlertidig feil, vil problemet med å starte tilkoblingen til enheten på nytt. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Første ting først, koble fra Xbox-kontrolleren ved å koble fra USB-kabelen fysisk. Hvis du bruker en trådløs dongle, kobler du fra USB-pinnen.
 2. Med enheten frakoblet, trykk Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Deretter skriver du inn eller limer inn “ ms-settings: connecteddevices ” og trykker Enter for å åpne Enheter- fanen i Innstillinger- appen.

 3. I kategorien Enheter , bla ned til Andre enheter , klikk på Xbox-kontrolleren og klikk på Fjern enhet .

 4. Når enheten er fjernet, lukker du kategorien Enheter og starter datamaskinen på nytt. Etter at neste oppstart er fullført, kobler du Xbox-kontrolleren på nytt og venter tålmodig til installasjonen er fullført.
 5. Se om kontrolleren fungerer som den skal nå.

Hvis Xbox-kontrolleren fremdeles viser at det ikke er  tilstrekkelige systemressurser til å fullføre API-  feilen, fortsetter du ned med neste metode nedenfor.

Metode 2: Erstatt kontrollerdriveren med den lokale hurtigbufrede versjonen

Hvis omopprettingen av forbindelsen ikke fungerte, la oss se om du vil ha bedre hell ved å erstatte den nåværende installerte Xbox Controller-driveren med en lokalt lagret kopi.

Merk: Husk at denne metoden bare gjelder for de av dere som støter på problemet med en Xbox 360-kontroller.

Noen brukere som befinner seg i en lignende posisjon, har klart å gjenvinne den normale funksjonaliteten til sine Xbox 360-kontrollere ved å bruke Enhetsbehandling til å oppdatere den uidentifiserte enheten med Xbox 360 Wireless Receiver for Windows Versjon-driveren som er lagret lokalt. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run- boks. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling . Hvis du blir bedt om det av UAC (User Account Control) , godtar du ved å klikke på Ja .

 2. Inne i Enhetsbehandling , høyreklikk på driveren til Xbox-kontrolleren (den skal være oppført som en uidentifisert enhet ) og velg Egenskaper .
 3. I Egenskaper- skjermen på enheten, gå til kategorien Driver og klikk på Oppdater driver- knappen.
 4. I neste skjermbilde, klikk på Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare,  og klikk deretter på La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min .

 5. Deretter velger du Windows Common Controller for Windows Class og velger deretter Xbox 360 Wireless Receiver for Windows Versjon: 2.1.0.1349
 6. Oppdater driveradvarsel , klikk Ja for å installere gammel driver versjon.
 7. Når den eldre driverversjonen er installert, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart.

Hvis problemet fremdeles oppstår og du er forhindret i å bruke Xbox 360-kontrolleren, fortsett nedover med neste metode nedenfor.

Metode 3: Bruk en primær 2.0 USB-port

Hvis du kobler Xbox-kontrolleren din til en USB foran, kan du prøve å koble den til en av USB-portene som er på baksiden. USB-porter foran blir behandlet som AUX, og i tilfelle systemet ditt sliter med å følge med på strømbehovet, vil ikke USB-porter foran ha prioritet. Dette kan føre til situasjoner der visse enheter ikke fungerer som de skal fordi frontporten ikke kan støtte etterspørselen.

Dette spesielle scenariet er spesielt vanlig for brukere som kobler Xbox-kontrolleren sin til en USB-dongle. Hvis dette scenariet gjelder deg, flytter du bare USB-tilkoblingen til en USB-port på baksiden. Hvis du har USB 2.0- og USB 3.0-porter, må du sørge for at du bytter tilkoblingen til USB 2.0-porten. Til slutt starter du datamaskinen på nytt og ser om problemet er løst.

Hvis du fremdeles støter på det samme problemet, fortsett med neste metode nedenfor.

Metode 4: Slette registerverdiene for UpperFilters og LowerFilters

I henhold til forskjellige brukerrapporter er UpperFilters og LowerFilters to registerverdier med potensial for å krasje et bredt utvalg av enheter som er koblet til via USB-porter.

Noen brukere i en lignende situasjon har rapportert at problemet ble løst etter at de brukte Registerredigering for å slette disse to registerverdiene, og tvang Windows til å opprette nye.

Følg instruksjonene nedenfor for å fjerne registerverdiene UpperFilters og LowerFilters via Registerredigering for å løse de  utilstrekkelige systemressursene for å fullføre API-  feilen:

Merk: Disse trinnene skal gjelde uansett hvilken Windows-versjon du bruker.

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en ny Run-boks. Skriv deretter inn " regedit " og trykk Enter for å åpne Registerredigering . Hvis du blir bedt om det av UAC (User Account Control),  velger du Ja .

 2. Inne i Registerredigering, bruk venstre rute for å navigere til følgende sted:

  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class

 3. I denne klasseundernøkkelen er hver 32-sifrede undernøkkel helt unik og tilsvarer en bestemt maskinvare i Enhetsbehandling. For å løse et problem med Xbox-kontroller trenger vi USB-klasse GUID-er som er  36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000.
 4. Dobbeltklikk på  36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000  (USB vertskontrollere og nav) inne i klassen nøkkelen.

 5. Med riktig klasse valgt fra venstre rute, flytt over til høyre rute, høyreklikk på UpperFilters og velg Slett . Gjenta deretter samme prosedyre med LowerFilters- tasten.

 6. Når begge nøklene er slettet, lukker du Registerredigering og starter datamaskinen på nytt. Ved neste oppstart, se om problemet er løst, og du kan bruke Xbox-kontrolleren.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det