Hvordan fikse Mac Finder som ikke svarer

The Finder er standard GUI skall og filbehandler som er til stede i alle Mac-systemer, og er definitivt kommer til å gjøre veien til fremtidige gjentakelser. På toppen av bare en enkel filbehandling er Finder også ansvarlig for å starte andre applikasjoner og administrere filer og disker.

Finder svarer ikke - Mac OS

Til tross for sine kraftige funksjoner og ekstreme betydning er det likevel flere tilfeller der søkeren ikke slutter å svare i det hele tatt. Det blir enten sittende fast på skjermen, eller så viser vinduet et 'ikke svar'. Dette er et veldig vanlig problem og skjedde for mange mennesker over hele verden.

I denne artikkelen vil vi gå gjennom alle mulige årsaker til hvorfor dette problemet oppstår, og hva er de mulige løsningene for å fikse alt igjen.

Hva får Mac Finder til å slutte å svare?

Etter å ha mottatt mange brukerrapporter og gjennomført vår egen undersøkelse, kom vi til at det er flere forskjellige grunner til hvorfor dette problemet kan oppstå på datamaskinen din. Noen av grunnene til at Mac Finder kan slutte å fungere for deg, er men ikke begrenset til:

 • Finders dårlige konfigurasjon: Dette er den vanligste årsaken til problemet som diskuteres. Siden Finder håndterer all forkant av Apple-applikasjoner, er det vanligvis tilfeller der den interne konfigurasjonen kan bli ødelagt på grunn av at den kanskje ikke fungerer som den skal.
 • Indeksering aktiv: Selv om indeksering tillater systemet å hente og finne filer lettere, er det flere tilfeller der det kan redusere Finder-modulen.
 • Lav lagringsplass: Macbooks har ekstremt lav lagringsplass sammenlignet med andre datamaskiner. Hvis du begynner å bli lite lagringsplass, vil du oppleve at Finder bremser.
 • Korrupte preferanser: Innstillinger utgjør kjernen i ethvert program. Hvis preferansene til Finder er korrupte eller ufullstendige, kan det hende at de ikke fungerer ordentlig og forårsaker problemer.
 • Profil i feiltilstand: Hvis brukerprofilen du er logget på er i en feiltilstand, vil du oppleve flere bisarre problemer, inkludert Finder som ikke fungerer som forventet. Å logge inn på kontoen din hjelper her.
 • Tredjeparts plugins: Apple fraråder sterk at ikke-publiserte plugins skal installeres på datamaskinen din. Imidlertid ser det ut til at flere brukere ignorerer denne advarselen, og det forårsaker for det meste problemer senere, som Finder ikke svarer riktig.

Før vi starter løsningene, anbefaler vi at du er logget inn på datamaskinene dine som administrator og at du også har lagret alt arbeidet ditt trygt, ettersom vi vil starte systemet ganske ofte på nytt.

Løsning 1: Start Finder-modulen på nytt

Den beste måten å feilsøke applikasjoner eller moduler på er å starte den grundig på nytt. Det samme gjelder Mac Finder. Disse modulene eller funksjonene kjøres side om side med annen programvare. Derfor kan det være tilfeller der modulen oppfører seg bisarrt på grunn av en dårlig konfigurasjon eller midlertidige data og går inn i en feiltilstand som den "svarer ikke" i vårt tilfelle. I denne løsningen vil vi starte Mac Finder på nytt ved å bruke flere forskjellige metoder. Årsaken til å inkludere flere metoder er å sørge for at minst en av dem fungerer i å reinitialisere modulen helt og fjerne midlertidige data.

Først vil vi prøve Force Quitting the Finder fra sin egen rullegardin og se om det fungerer.

 1. Naviger til Finder og åpne applikasjonen. Forsikre deg om at den er i forgrunnen på datamaskinen din.
 2. holder du nede Skift-tasten og klikk på Apple nå velger Tvungen avslutning Finder .Force Quitting Mac Finder
 3. Finneren vil nå startes på nytt automatisk. Hvis ikke, kan du åpne den manuelt og se om den fungerer som den skal.

Imidlertid kan det være noen tilfeller der denne metoden ikke fungerer. Så vi bruker applikasjonsmenyen og fjerner den derfra. Her, i stedet for alternativet 'Force Quit', har vi en relanceringsknapp.

 1. Trykk på knappene CMD + Option + Esc på Mac-tastaturet.
 2. Når listen over applikasjoner som kjører, finner du Finder i listen og klikker deretter på Startnytt .Start Finder på nytt - Mac OS
 3. Sjekk nå om problemet er løst, og at du er i stand til å bruke Finder riktig.

Før vi fortsetter å starte prosessen riktig ved å drepe den ved hjelp av aktivitetsmonitoren, er det en annen måte du kan starte modulen på nytt:

 1. Finn Finder i Dock, og mens du holderOption -knappen, høyreklikker du på den.
 2. Velg nå Startnytt Finneren starter automatisk på nytt hvis den ikke svarer og forhåpentligvis blir løst.

Løsning 2: Drap prosessen fra Activity Monitor

OS X leveres med et program som heter Activity Monitor . Dette programmet hjelper deg med å få en ide om hva som kjører på datamaskinen din. Fra å se på vinduet og se på prosessen, vil du få en ide om Finder skriver eller leser data på datamaskinen din. Hvis den sitter fast, betyr det sannsynligvis at den har kommet i en feiltilstand og har blitt rent ikke å svare. I andre tilfeller kan Finder kjøre i bakgrunnen, men ikke svare; Dette betyr at det er noen problemer med modulene som kjører eller konfigurasjonsfilene.

 1. Naviger til følgende bane:
/ Programmer / Verktøy
Søker etter Activity Monitor - Mac OS

Eller du kan navigere til Spotlight ved å trykke på Command + mellomrom og søke etter Activity Monitor.

 1. Finn nå Activity Monitor fra listen over alternativer. Klikk på den og avslutt oppgaven / start prosessen på nytt.Avslutte oppgave for aktivitetsovervåking
 2. Etter at prosessen har startet på nytt, starter du Finder på nytt og kontrollerer om problemet fortsatt er til stede.

Løsning 3: Slette preferansefilene

En annen ting vi kan prøve er å slette innstillingsfilene helt ved hjelp av terminalen i OS X. Innstillingsfiler holder oversikt over dine Finders-handlinger og dine personlige preferanser. Hvis preferansefilene av en eller annen sjanse er korrupte eller ufullstendige, vil du ikke kunne starte Finder på noen måte riktig. Det vil enten ikke fungere i det hele tatt eller komme i en 'ikke responderende' tilstand hver gang. Dette vil skje enten hver gang, eller det kan gjenta seg fra tid til annen. I denne metoden åpner vi Terminal-applikasjonen på Mac og sletter deretter preferansefilene manuelt ved hjelp av en kommando.

Merk: Forsikre deg om at du har lagret alt arbeidet ditt ettersom datamaskinen din startes på nytt.

 1. Naviger til Programmer> Verktøy, og åpne deretter Terminal-applikasjonen. Du kan også utføre et Spotlight søk etter Terminal.Lanserer terminal - macOS
 2. En gang i terminalen, utfør følgende kommando som vil slette innstillingsfilene. Forsikre deg om at du er logget på som administrator, da du må ha sudo-rettigheter.
sudo rm ~ / Library / Preferences / com.apple.finder.plist
Slette Finder-innstillinger
 1. starter datamaskinen helt, og deretter prøve å starte Finder. Sjekk om problemet er løst for godt.

Løsning 4: Sykle datamaskinen din

En annen ting du først skulle prøve er å sykle datamaskinen helt. Motorsykling er å slå av datamaskinen og alle modulene og koble fra alle enhetene. Denne handlingen vil sikre at alle midlertidige konfigurasjoner blir fjernet kraftig fra datamaskinen og løse eventuelle problemer hvis problemet "ikke svarer" skyldtes korrupsjon eller ufullstendige filer. Forsikre deg om at du har lagret arbeidet ditt helt før du fortsetter.

 1. Logg av profilen din, og slå deretter av Mac-datamaskinen.
 2. Forsikre deg om at du kobler fra strømledningen og vent i 4-5 minutter før du fortsetter. Koble også alle eksterne enheter fra datamaskinen
 3. Trykk og holdstrømknappen slik at maskinen slår seg på. Vent tålmodig og logg deretter på datamaskinen. Prøv å starte Finder og sjekk om problemet er løst.

Løsning 5: Tømme lagring

En annen situasjon som kan hindre Finders arbeid, er hvis du har lite plass på datamaskinen. Som dere alle vet, delegerer Apple stort sett lite lagringsplass for alle enhetene. Selv om lagringsplassen kan være lav, er tilgangen og lese- / skrivehastigheten mye raskere enn til og med andre SSD-er på et vanlig skrivebord. Dette er et stort pluss, men hjelper ikke når du går tom for plass og systemet begynner å handle på en bisarr måte (inkludert Finder som under diskusjoner).

Rydde Mac-lagringsplass

Forsikre deg om at du sletter ekstra filer som er tilstede i katalogene dine (se opp for årstider og filmer og slett dem helst). Du kan også se etter bilder og tømme papirkurven . Hvis du fremdeles har lite plass etter å ha slettet unødvendige filer, kan du prøve å rydde diskene ved hjelp av verktøyet for Diskrens . Først etter at du har rundt 5-6 GB ekstra plass i operativsystemet, bør du starte datamaskinen på nytt og prøve å starte Finder igjen.

Løsning 6: Kontrollere tredjeparts plugins

En annen ting å sjekke før vi oppdaterer operativsystemet ditt, er å sjekke tredjeparts plugins. Disse pluginene / tilleggene / applikasjonene kan være nyttige for deg, men det er tilfeller der de kommer i konflikt med systemet. Når de gjør det, kjører begge elementene, men du vil se uregelmessig oppførsel i noen av programmene (som den som diskuteres).

Her, siden hver brukeres konfigurasjon vil være forskjellig, kan vi ikke liste de nøyaktige trinnene for hvilke plugins du skal se etter. Hvis du nylig har begynt å motta problemet, betyr det at det må være noe nylig program som forårsaker problemet.

 1. Naviger til Programmer- mappen, og klikk deretter på Vis- funksjonen og klikk på Liste .
 2. Denne handlingen vil liste opp alle applikasjonene som er lagret på datamaskinen din. Velg den du tror forårsaker problemer, og slett applikasjonen (avinstaller).Avinstallerer Mac-applikasjonen
 3. Start datamaskinen på nytt senere, og prøv å starte Finder igjen. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 7: Tilbakestille Mac til fabrikkinnstillinger

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, betyr det sannsynligvis at det er noen problemer med de interne filene / mappene som vi ikke kan få tilgang til, og å gjenopprette Mac-en til fabrikkinnstillingene er den eneste måten å få Finder i gang igjen. Her anbefales det at du lagrer alle filene og mappene dine på forhånd, ettersom de blir slettet når vi tømmer lagringsplassen din. Bare du er ferdig med sikkerhetskopiering og lagring av konfigurasjonsfiler av applikasjoner i skyen, hvis du bare fortsetter.

 1. Først må du starte på nytt i gjenopprettings Bare Start Mac og når maskinen slås på igjen, trykk og hold den kommando + R -tastene til Apple-logoen er synlig.
 2. Når alternativet kommer, klikker du på Diskverktøy . Nå må du velge oppstartsdisken (disken der Mac er installert). Klikk på Slett . Også velge Mac OS Extended (journalført) som format når du blir spurt.Tilbakestiller Mac til fabrikkinnstillinger
 3. Nå kan du avslutte Diskverktøyet. Nå, fra samme meny, klikker du på Installer macOSnytt . Dette starter ominstallasjonsprosessen. Følg trinnene nedenfor, og når du er ferdig, vil Finder forhåpentligvis jobbe.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det