Fix: Trådløs funksjon er slått av

Feilen "trådløs funksjon er slått av" oppstår vanligvis når datamaskinen oppdager at den trådløse adapteren er deaktivert eksternt, og den ikke kan slå den på seg selv. Denne feilen er veldig generisk og kan tilsvare mange forskjellige situasjoner. Det kommer frem når du kjører Windows Network Diagnostics når du ikke klarer å koble til internett.

Disse situasjonene inkluderer feil ved BIOS-innstillinger, maskinvareknapp deaktivert, utdaterte drivere osv. Dette problemet kommer vanligvis når du oppdaterer operativsystemet eller når du oppdaterer BIOS eller installerer en nylig Windows-oppdatering. Vi har listet opp en rekke forskjellige løsninger for dette problemet. Begynn med den første og arbeid deg ned til mer komplekse løsninger.

Løsning 1: Slå på WiFi ved å bruke fysisk / tastaturbryter

I dag inneholder mange bærbare datamaskiner en fysisk bryter som lar brukerne raskt slå WiFi på eller av med en enkelt knapp. Det gir enkel tilgang og tilgjengelighet. Det er mulig at maskinvarebryteren slås av utilsiktet, noe som forårsaker feilmeldingen. Se etter hvilken som helst knapp på sidene av den bærbare datamaskinen eller under skjermen et sted.

Annet enn den fysiske bryteren, er det også muligheter for å slå WiFi av ved hjelp av en tastaturbryter. De gir også den samme funksjonen som maskinvarebryteren; enkel tilgang og tilgjengelighet. Disse knappene krever vanligvis at du trykker på “Fn” -knappen før du kan trykke dem. Denne konfigurasjonen kan være forskjellig fra laptop til laptop. Se deg rundt på tastaturet etter en hvilken som helst tast med en tast som representerer en trådløs bryter. I noen modeller er det også en touch-bærbar PC-funksjon nær bunnen av skjermen. Prøv å se etter merking av et trådløst ikon, og trykk på det for å slå det på riktig måte. En vanlig nøkkel for å slå den på er " Fn + F2 ".

Løsning 2: Motorsykling på den bærbare datamaskinen

En annen løsning som fungerer for mange brukere er å sykle den bærbare datamaskinen. Kraftsykling er en handling for å slå av en datamaskin helt av og deretter på igjen. Årsaker til motorsykling inkluderer å ha en elektronisk enhet på nytt, og konfigurere parametere på nytt eller gjenopprette fra en tilstand eller modul som ikke reagerer. Den brukes også til å tilbakestille alle nettverkskonfigurasjonene, da de alle går tapt når du slår den bærbare datamaskinen helt av.

For å slå på den bærbare datamaskinen, slå den av ordentlig og fjern alle ledningene fra den. Neste ta ut batteriet på riktig måte og løsne det. Vent nå i rundt 2-3 minutter før du setter batteriet i igjen. Årsaken til at du tar ut batteriet er å sørge for at alle kondensatorene er utladet riktig og at alle gjeldende data som er lagret i RAM, går tapt. Etter at du har slått på den bærbare datamaskinen, sjekk om problemet ble løst.

Løsning 3: Slå på WiFi ved å bruke Windows Mobility Center

Windows Mobility Center sentraliserer informasjon og innstillinger som er relevante for datamaskinen din. Den består av firkantede fliser som består av en funksjon hver. Det er vanligvis utilgjengelig på forskjellige stasjonære datamaskiner. Funksjoner som lysstyrkekontroll, trådløse alternativer, batteri eller strømplan etc. finnes alle der. Det er mulig at WiFi-konfigurasjonene er slått av i Windows Mobility Center på grunn av dette.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " Windows mobilitetssenter ", og åpne programmet. For brukere av Windows 7, trykk Windows + X, og velg applikasjonen fra de som er oppført.

 1. Klikk alternativet " Slå på trådløst " under den trådløse overskriften. Hvis den ikke er tilgjengelig / ikke er til stede, kan du gå videre til neste løsning. Noen datamaskiner har ikke dette alternativet i mobilitetssenteret.

Løsning 4: Endre innstillinger for strømstyring

Windows har en funksjon som slår av enheter når de ikke er i bruk for å spare strøm og spare energi. Dette gjøres for å maksimere batterilevetiden til maskinene dine. Sjansen er at systemet slo av enheten, og at den ikke slås på igjen. Vi kan prøve å deaktivere strømsparingsmodus og sjekke om dette gir noen forbedring i saken vår. Mengden strøm brukt på å beholde den trådløse adapteren er veldig minimal, slik at du ikke har noe å bekymre deg for.

 1. Trykk Windows + R for å starte Run Type “ devmgmt.msc ” i dialogboksen og trykk Enter. Dette åpner et vindu som består av alle enhetene som er tilstede på datamaskinen din.
 2. Utvid "Nettverkskort" og finn den trådløse adapteren som er koblet til datamaskinen. HøyreklikkWi-Fi-adapteren og velg Egenskaper .

 1. Velg kategorien Strømstyring og fjern merket for alternativet som sier “ La datamaskinen slå av denne enheten for å spare strøm ”.

 1. Trykk på OK for å lagre endringene og avslutte. Du må kanskje starte datamaskinen på nytt.

Løsning 5: Slå på WiFi på påloggingsskjermen

En annen potensiell løsning som mange brukere rapporterte, var å slå på WiFi på påloggingsskjermen når du slår på Windows. Denne funksjonen er vanligvis der, så i tilfelle feil autentisering, kan Windows se opp til internett og matche det siste passordet med det du skrev inn. Årsaken er ukjent, men hvis denne løsningen fungerer for deg, bør du opprette en ny konto og se om den trådløse funksjonaliteten fungerer som forventet.

 1. Start datamaskinen på nytt og la datamaskinen fortsette til påloggingsskjermen.
 2. Se nederst til høyre på skjermen og finn ikonet for den trådløse adapteren. Klikk på den og slå på WiFi.

 1. Etter at WiFi er slått på, sjekk om det fungerer som forventet, og det ikke er noen problemer.

Merk: Du kan også prøve å slå på WiFi-knappen når du er på påloggingsskjermen. Det var noen brukere som rapporterte at dette løste problemet.

Løsning 6: Bruke Windows Diagnostisering

Vi kan prøve å bruke "Diagnose" -funksjonen som er tilstede i adapterinnstillingene dine. Etter å ha observert flere tilfeller og scenarier, la vi merke til at bruk av diagnosefunksjonen fungerte hvis alle ovennevnte løsninger var oppbrukt. Windows vil automatisk oppdage at det er et problem med nettverksadapteren din, og WiFi er ikke slått på slik det skal. Det er vilt skutt, men det er verdt å prøve, da det fungerte for mange mennesker.

 1. Høyreklikk på nettverksikonet ditt på oppgavelinjen og velg “ Åpne nettverks- og delingssenter ”.
 2. Klikk på “ Endre adapterinnstillinger ” øverst til høyre i vinduet.

 1. Nå får du listen over alle nettverkskortene som er tilstede på datamaskinen din. Merk "WiFi" -adapteren og klikk på " Diagnostiser denne tilkoblingen " under adresselinjen.

 1. Hvis Windows oppdager og fikser automatisk tilkoblingen din, må du starte datamaskinen på nytt for å bekrefte at problemet er løst.

Løsning 7: Oppdatering av nettverksdrivere

Mange brukere rapporterte at de opplevde denne feilen fordi driverne ikke ble oppdatert til den siste versjonen. Drivere er den viktigste drivkraften bak å kontrollere nettverksadapteren. Et nettverkskort er bare maskinvare, og drivere er den viktigste kontrollmekanismen som styrer driften. Windows skal holde driverne dine oppdatert automatisk, men du bør prøve å oppdatere dem manuelt også. Gå til produsentens nettsted og last ned de nyeste nettverksdriverne til et tilgjengelig sted.

 1. Trykk Windows + R for å starte Run Type " devmgmt.msc " i dialogboksen og trykk Enter. Dette starter datamaskinens enhetsbehandling.
 2. Utvid "Nettverkskort", og høyreklikk på WiFi-enheten din, og velg " Oppdater driver ".

 1. Nå åpner Windows en dialogboks der du blir spurt hvilken vei du vil oppdatere driveren til. Velg det andre alternativet ( Bla gjennom datamaskinen etter driverprogramvare ) og fortsett.

Velg driverfilen du lastet ned ved hjelp av bla-knappen når den vises, og oppdater den deretter.

 1. Start datamaskinen på nytt etter oppdateringen, og sjekk om forbindelsen fungerer som den skal.

Løsning 8: Oppdatere BIOS

BIOS står for Basic Input / output System, og det er en fastvare som brukes til å utføre maskinvareinitialisering under oppstartsprosessen til datamaskinen. BIOS-systemet er forhåndsinstallert på datamaskinen av produsenten din, og det er den første programvaren som kjører når datamaskinen startes opp. Det er mer som en nøkkel som starter alle andre prosesser på datamaskinen din.

BIOS er også ansvarlig for å teste maskinvarekomponenter på PCen din og sørge for at de fungerer som de skal uten feil. Det meste av BIOS er designet spesielt for å fungere med en bestemt modell eller hovedkort. Tradisjonelt ble BIOS skrevet i ROM, og maskinvare måtte byttes ut når du oppdaterte BIOS. I moderne datasystemer lagres BIOS i flashminne, slik at det kan skrives om uten trusselen om å bytte ut maskinvaren.

Det var mange rapporter om at oppdatering av BIOS på datamaskinen løste problemet umiddelbart, men vi holdt det er en siste utvei, siden det er veldig teknisk. Sikkerhetskopier dataene dine helt før du bruker denne løsningen. Vi har en rekke forskjellige artikler som retter seg mot hvordan du oppdaterer biografiene til maskinen din. Ta en titt.

Hvordan oppdatere Gateway Desktop eller Laptop BIOS

Hvordan oppdatere Dell BIOS

Slik oppdaterer du BIOS på en HP stasjonær / bærbar PC

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det