Fix: Høy CPU og minnebruk av MRT.exe

MRT.exe er en forkortelse for Malicious Removal Tool, som er et legitimt Windows-program. Når dette programmet kjører, vil det øke CPU- og minnebruk på grunn av ressursene som det blir brukt av det som det trenger for å utføre funksjonene.

Det er et par ting som kan forårsake denne høye CPU-bruken fra mrt.exe-prosessen. Mrt.exe (verktøy for fjerning av skadelig programvare) er faktisk et eget verktøy for fjerning av Windows. Så hvis du ser mrt.exe kjøre i Oppgavebehandling, betyr det ikke alltid at det er et virus. Verktøyet for fjerning av skadelig programvare oppdateres via Windows Update hver måned (i tirsdagsoppdateringen i hver måned). Dette verktøyet er designet for å kjøre når det oppdateres, men det skal ikke kjøres etter det. Faktisk vil den ikke kjøre i hele måneden eller til neste gang den oppdateres. Så hvis du ser mrt.exe ved hjelp av høy CPU bare en gang iblant, trenger du sannsynligvis ikke å bekymre deg. Det er normalt at mrt.exe bruker mye ressurser. Så så lenge det ikke alltid går, trenger du ikke å bekymre deg. Men hvis du ser mrt.exe kjører kontinuerlig i flere dager, det er et rødt flagg. Siden mrt.exe ikke skal kjøre hele tiden eller i det minste hver dag, kan det være et virus som later til å være mrt.exe i Oppgavebehandling.

Metode 1: Slett filnavnet Mrt.exe

Det offisielle verktøyet for fjerning av skadelig programvare for Windows finnes på stedet C: \ Windows \ system32. Enhver mrt.exe som finnes andre steder vil være et virus eller skadelig programvare som utgir seg for å være den virkelige mrt.exe. Det første du må gjøre er å slette mrt.exe-filene som ikke er på C: \ Windows \ system32

Her er trinnene for å finne og slette skadelige mrt.exe-filer

 1. Hold Windows-tasten og trykk E
 2. Hold nede CTRL- tasten og trykk F (CTRL + F)
 3. Skriv inn mrt.exe og trykk Enter
 4. Vent til Windows søker etter filen
 5. Ideelt sett bør det bare være en mrt.exe i søkeresultatene. Men hvis du ser mer, høyreklikker du filen og velger Åpne filplassering. Høyreklikk på filen og velg Slett . Gjenta dette trinnet for alle mrt.exe-filene (hvis du har flere) bortsett fra den på C: \ Windows \ system32 .

 1. Forsikre deg om at du ikke sletter filen på C: \ Windows \ system32. Plasseringen av filen skal skrives under dem (i søkeresultatene).
 2. Hvis du ikke kan slette filen, åpner du Oppgavebehandling ved å trykke CTRL, SHIFT og Esc samtidig ( CTRL + SHIFT + Esc ). Finn og velg mrt.exe- oppgaven. Velg Avslutt oppgave . Gjenta nå trinnene ovenfor og prøv å slette filen igjen

Når det er gjort, skal mrt.exe ikke plage deg med den høye CPU-bruken. Vi vil imidlertid anbefale deg å følge trinnene i metode 2 for å sikre at systemet ditt er beskyttet.

Merk: Hvis du etter at du har slettet mrt.exe, ser meldingen "MRT kan ikke bli funnet" hver gang du logger inn, gjør du følgende

 1. Klikk //docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/autoruns og last ned Autoruns .
 2. Når du har lastet ned, åpner du zip-filen (du trenger WinRAR for dette) og kjører mrt. exe .
 3. Klikk på Logg- fanen og se etter mrt.exe i den listen. Hvis du ikke finner mrt.exe i listen, klikker du på Alt- fanen og finner mrt.exe i den listen.

 1. Høyreklikk mrt.exe fra den listen og velg Slett . Bekreft eventuelle ytterligere beskjeder.

Du bør se den mrt.exe-relaterte meldingen ved oppstart igjen.

Metode 2: Skann datamaskinen

Hvis du har oppdaget at mrt.exe kjører hele tiden, er datamaskinen sannsynligvis infisert. Selv om du fulgte trinnene i metode 1, anbefales det å skanne datamaskinen din med et anerkjent sikkerhetsprogram.

 1. Du kan laste ned antimalwareprogrammet du ønsker, men hvis du ikke er sikker, vil vi anbefale Malwarebytes. Klikk her for å laste ned Malwarebytes for Windows.
 2. Når du er lastet ned, kjører du Malwarebytes og skanner systemet.

Når du er ferdig, bør systemet være fritt for skadelig programvare.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det